Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С каква категория се кара ATV?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С каква категория се кара ATV?

Здравейте много искам да си купя ATV но никои не може да ми каже с каква категория се кара това чудо,някои може ли да ме светне!?

До: С каква категория се кара ATV?

Официално АТВ-то (ако е регистрирано) се води в категория L7e - по закон може да се управлява от категория B1 нагоре.
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
      Официално АТВ-то (ако е регистрирано) се води в категория L7e - по закон може да се управлява от категория B1 нагоре.
      Прав си, но сега инструкторите искат да има категория АТВ
      Според мен това си е поредната глупост
      Кой ще ме изпита и по какъв критерий ще ме оценяват
      Плюс това съм сигурен че повечето от атевистите нямат регистрация, понеже не им трябва Та нали атвто е за OFF road
      Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от preskata Преглед на мнение
        Прав си, но сега инструкторите искат да има категория АТВ
        Според мен това си е поредната глупост
        Кой ще ме изпита и по какъв критерий ще ме оценяват ...
        Така си е. Нещо не мога да си представя инструктор със сертификат за каране на АТВ
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Книжката би била по-скоро формалност, нещо като като вземеш Б и ти дават М... Или поне да ги причислят към една група (Б или А) и това да е. Те по-скоро трябва да направят по-достъпно регистрирането на всички модели Според мен де...

Коментар

Благодаря! Видяло се е че няма да карам подобна книжка! Пък и сте прави то е за off-road

Коментар

дда ти кажа и полицаите не знаят мен като са ме спирали сам ми искали А категория, но аз нямам и регистрация де , знам че регистрираните са с Б

Коментар

Прав си , не знаят Дори го гледат като "голям камък", доста им е интересно... Колкото пъти са ме спирали са ме питали с каква категория се кара и аз им отговарям с "В" и това е - пускат ме без проблеми
                M.Minassian

Коментар

Първоначално публикуван от mardik Преглед на мнение
                  Прав си , не знаят Дори го гледат като "голям камък", доста им е интересно... Колкото пъти са ме спирали са ме питали с каква категория се кара и аз им отговарям с "В" и това е - пускат ме без проблеми
                  В "зората" на регистрациите в талоните на АТВ-тата пишеше "мотоциклет" и съответно всички полицаи си искаха "А" категория и според буквата на закона си бяха прави. Друг е въпросът, че го използваха като предтекст за "черпня"
                  Затова е много важно при регистрация на АТВ изрично да се провери, какво пише в талона и при нужда да се коригира. Вариациите са няколко: четириколесен мотоциклет, четириколка, четириколесно ППС и т.н.
                  Другият начин е винаги да се носи големият талон, в който пише европейската категория - L7e.

Коментар

Според мен правилната категория е А... защото четириколката си е мотоциклет. Но нали никой не я ползва по пьтя. Всички караме само извън пътя(в гората и полето). Та смело напред без спецялни категории.
                    Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

На моя талон пише : Четириколесно ПС. Следователно не е мотоциклет и не би трябвало да искат А категория. Няма проблеми да си караш с В, а ако се направят нещо куките им кажи да си прочетат правилника L7e
                      M.Minassian

Коментар

Първоначално публикуван от mardik Преглед на мнение
                        На моя талон пише : Четириколесно ПС. Следователно не е мотоциклет и не би трябвало да искат А категория. Няма проблеми да си караш с В, а ако се направят нещо куките им кажи да си прочетат правилника L7e
                        Точно.

Коментар

За шофиране ако е регистрирано четириколесно ПС трябва В1 или В.А как ги заевеждат в даначното някой били казал ще съм му благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от tanko_81 Преглед на мнение
                            За шофиране ако е регистрирано четириколесно ПС трябва В1 или В.А как ги заевеждат в даначното някой били казал ще съм му благодарен.
                            Здравей. Аз много зор видях в данъчното,при подаването на декларацията за притежание там на МПС,т.е. Башана. Когато тази от данъчното започна да го въвежда в компютъра се оказа,че такова животно изобщо нямат и ми каза: "Еми това е за програмистката,за въвеждане в компютъра. Ела след 1 седмица". От там ми излезнаха и други проблеми,като това,че прегледа ми беше изтекъл,а без платен пътен данък няма как да мина преглед. След като отидох след 1 седмица,пак не го бяха вкарали и ме накара да дам най-близкото до него викам от къде да знам кое е най-близко с регистрация, и казах и на тази да пише Ямаха нещо си около 200цц. Въведе го и данъка сега ми е 7.50лв.
                            [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

По принцип проблема , е че всеки гледа на АТВ - то както му изнася . В случая изобщо не важно как ги класифицират в чужбина или в магазина .АТВ - то е четириколесен мотоциклет и е редно да има рег . табела , ГО и категория като за такъв . Относно придобиването на съответната категория всички с "А" знаят как става . До сага не съм виждал инструктор на мотоциклет .Категория L7e е за нуждите на типовото одобрение и няма нищо общо с категорийте определящи правоспособността на водачите на МПС .Справка Чл. 149 и Чл.150а от ЗДвП.
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X