2006 модела се оплакваха/поне за Щатите/...Моя е 2007 г. и го карам от 2 години и проблеми нямам а и не съм чувал тука някой да се оплаква.
Ако не си карал атв като за 1-во в гората ще ти е малко тегаво по екстриймите,доста е рязко.Другото е за задната скорост но аз проблеми нямам и не усещам липсата и.
Ltr-а продължава да има проблем със скоростите. Кавазакито хич не е лошо и като прибавим задната, става един добър вариант за гората. При него бензиновата помпа е вариант за чупене (нова). Ако си го намерил на добра цена и има кой да го огледа - става.
LTR-ра,действително е много хубава машина!
Всичко зависи от това за какво в крайна сметка ще се използа,АТВ-то.
Например,за един сезон в МХ-АТВ с LTR...чупихме пет пъти 3-тата!
Ако се кара в Ендуро Шампионата,може би ще изкара,много повече.
KFX-са,ако в началото се вземат мерки,да се отстранят проблемите с тоците,няма проблеми.
Минахме,през доста от състезателните модели,АТВ-та...извода ми е,нечупящи такива не съществуват!
ТюркеДжиев старши
Това със скоростите си е доста относително май...!Това 5 пъти да се троши 3-та за няколко състезания си е доста/в американския форум няма толкова/ при положение че аз 2 години и повече не съм трошил и то при доста блъскане в гората.
Мдааа, в американския форум са счупили само 2 трети скорости. Другите карат само 1-2 или 4-5. Не познавам човек който да е имал ЛТР450 и да не е правил 3та. Така че чукай на дърво и очаквай. Друг е въпроса, дали трябва да се избягва този модел заради това. Мен лично ми харесва, може да се направи да върви повече от колкото трябва, но всеки си преценява.
Кое е по-голям проблем да се счупи скорост или тоците?
Най-добре виж какво чупят на хондата по американските форуми. Според мен тоците са доста по-малък проблем, ако си направиш труда да изолираш всички клеми (пръскаш малко ВД40, плескаш грес, затваряш увиваш с изолирбант)мисля че няма да има проблеми. Почти без пари е, но си е голяма играчка и досада. Някой от собствениците може да каже правил ли го е на кфх-а и създавал ли му е проблемни след това.
Аз за скромния си опит който имам съм си изградил мнение за LTR-а. Спрямо други 450тки върви та се къса. Много добре си спомням че един състезател се оплака, че толкова вървял, че чак го измарял... На мен лично много ми допада на външен вид! 3тата е факт, не знам как стои въпроса ако сложиш скъпа трета скорост ( около 600$).. Собственик ми сподели, че имал проблем и с клапаните. Става въпрос за машина с доста тунинг може проблема с клапаните да е само при него. Не съм запознат толкова с kfx-а, знам че при тях проблема е с инсталацията... Дори се носеха митове, че един се самозапалил. На Ванката Генчев съм го виждал и чувал, та даже карал до него и не мога да кажа нещо лошо. Преди година той ми обеснява, че двигателя издържал много мото-часове без ремонт.
Каквото и да си говорим, това са състезателни машини и изискват често да се подържат! Не съм майстор, не твърдя, че мнението ми е 100% вярно, просто това е моята гледна точка!
Това със скоростите си е доста относително май...!Това 5 пъти да се троши 3-та за няколко състезания си е доста/в американския форум няма толкова/ при положение че аз 2 години и повече не съм трошил и то при доста блъскане в гората.
Факт е,не си го измислям,доста сме го коментирали с колеги.
За един сезон от ЕШ-МХ и ИЕШ-МХ-АТВ...грубо са 13 на брой старта,в които сме карали.
Сложи и към 60 до 80 ч.тренировки,има си доста натоварване на машината и въпреки всичко,пак е много това трошене на 3-тата.
Ако трябва да правим аналог,между нашите и Американските трасета за МХ-АТВ...
Разлика има,в самото изграждане на трасетата,те са съобразени с АТВ...машините.
В БГ...караме по трасета,изградени,само и основно за мотори.
На 90% по тях,се движим на 3-та,излитане и приземяване на елементите пак почти, всеки път на 3-та.
Да не се впускам,в повече подробности,нямаме самите ние обяснение защо е така.
ТюркеДжиев старши
Факт е,не си го измислям,доста сме го коментирали с колеги.
За един сезон от ЕШ-МХ и ИЕШ-МХ-АТВ...грубо са 13 на брой старта,в които сме карали.
Сложи и към 60 до 80 ч.тренировки,има си доста натоварване на машината и въпреки всичко,пак е много това трошене на 3-тата.
Ако трябва да правим аналог,между нашите и Американските трасета за МХ-АТВ...
Разлика има,в самото изграждане на трасетата,те са съобразени с АТВ...машините.
В БГ...караме по трасета,изградени,само и основно за мотори.
На 90% по тях,се движим на 3-та,излитане и приземяване на елементите пак почти, всеки път на 3-та.
Да не се впускам,в повече подробности,нямаме самите ние обяснение защо е така.
ТюркеДжиев старши
Не не казвам че си измисляш...Просто и аз се учудих но явно проблема не е в машината а в самите трасета който имаме тука,защото за мене трасетата са в гората а не на пистата.А и при положение че шампионата в Щатите доста години се печелеше от Лтр 450 едва ли е напразно и да зависи само от състезателя....
Колегата да взема което му е на сърце а че разходи има,да има си и пари за поддръжка не трябва да се жалят иначе ще те вият вълците в гората....
Като по-незапознат и аз да се изходя: не си купувайте КФХ 450. Има и много, много други кусури. Примерно за норматив разтяга усилени вериги, а 520ATV на DID я няма за нищо, сменя се заедно с маслото, също предната зъбчатка е консуматив. Разбива и левите лагери на задния линк /от страната на веригата/.
А за зъбчатките на ЛТР и състезанията отвъд океана-никой не кара с заводското изпълнение и затова не се чупят.
П.П. И купувайки употребявана машина трябва много, много внимателно да се прецени състоянието и пак има много голяма доза късмет.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар