Здравейте. Сега посъбрах 1000лв и ще си взема някое китайче 200-250сс. Аз съм близо до враца и пробвах едно Zongshen 250. Вижде го в мобилето 1200лв е и да попитам дали е добро както така известните Башани. Пише че са му сменяни накладки втулки и други части , но какво най често ще трябва да преглеждам и да сменям. Ще го карам повечето по черен път на село. Да очаквам ли нещо много мощно като скорост и дърпане защото го каран малко само до 2ра и не ми направи впечатление да дърпа много. Не съм го натискал докрай де , но незнам какво да очаквам и да не другите да вървят повече. Жалко , че ще го пробвам пак чак когато отида да го взимам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ще взимам и аз. Малко Help
Свий
X
-
От: Ще взимам и аз. Малко Help
Колега чети във форума за китайците, но ако очакваш някъква голяма мощност определено ще си разочерован.А това ,,Да не другите да вървят повече"естествено че ще има атв-та които да вървят повече.Двигателите доколкото знам са читави но ходовата част НЕ!!!Дано да попаднеш на читав екземпляр.
-
...колега,нямам опит с АТВ-тата и немога да ти кажа какво те чака ако вземеш китаец,но пък мога да те посъветвам приятелски да не бързаш и да добавиш още малко парици и вземи нещо расово,пък било и по-втора употреба.Знам,че мерака ти сега иска да го вземаш,но само ще хвърляш пари на вятъра...,а сигурно на са ти излишни...Това е от мене,ти си решаваш!Успех в избора!HUSGVARNA 630 SMR
PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI
Коментар
-
Здравей колега. Като бивш собственик на АТВ зонгшен 250сс с водно охлждане мога да ти дам много информация, но най-важното е с какви финанси разполагаш . Ако тези 1200лв можеш да ги донадиш до 3000-3500 не му мисли събери още малко и вземи японче. Ако не можеш обаче е проблем . Ако си повече от 70кг АТВ-то ще ти умалеее много бързо, но пък зависи с кой ще караш. Ако имаш познати само с китайки вземаи и не му мисли но сметни едни 200лв за обслужване без да смятаме гумите. Иначе ако го вземеш се приготви психически за следното : 1-во добър заварчик най-добре приятел да ти презавари цялата рама за да няма неприятни изненади, 2-ро подмяна на всички втулки на А-рамената, на всички лагери на главини и задната ОС, 3-то - масло верига и всички консумативи. Ако не смяташ да го караш на 100% навита газ а само за разходки в гората, китаеца не е лош избор. Частите са му евтини в Търговище има почти всичко за без пари, но не очаквай мощност . Ако си над 7кг и искаш да караш наравно с Японски машини и нон стоп на 100% навит масур се приготви за много разочарования. Ако имаш някакви други въпроси питаи мисля , че мога да ти дам доста инфо от първа ръка .Весело посрещане на новата година и знай , че кеф цена няма , но и ако неможеш да си позволиш да купуваш сено не трябва да си купуваш кон.
Коментар
-
За японче трудно ще събера. Сега да взема китайче и докато му взема душата и ми умалее ще събера за нещо около 4к. Ще го карам под напрежение , но не постоянно защото покрай мен няма по големи машини които да гоня. Ооо сега мислех да ви пусна линк към мобилето и то вече я няма обявата. Май ще събирам.
Коментар
-
Появи се едно добро башанче с водно охлаждане и е доста запазено. ето го mobile.bg пуснато е за 1300 , но дали ще мога да го спазаря за 1000-1100 защото толкова имам , а не ми се разкарва напразно. е пиша какво е станало. Сигурно близките 2 дни ще ходя да го товаря.
Коментар
-
Колега, башаните не са лоши машини! За този конкретно модел не знам, но от моя съм предоволен! Като си помисля, че навремето за на малкия детското атв дадох към 2500лв, а сега какви машинки има за хилядарка.......VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
Взех го тоя Башан. Оказа се , че е Зонгшен но това не е от толкова голямо значение. Покарах го и доста ме зариби. Да не кажа , че надхвърли очакванията ми , задните гуми са буквално като пистови и трябва да помисля по въпроса. Изникна обаче нещо , реших да го вкарвам в калта и се глобнах в една голяма локва където въртях 10мин и накрая едвам го избутах. Карах го още 3-4 км и после се спрях. Като тръгнах и като натисна задната спирачка и се чува едно ръшкане , много силно и веднага пускам спирачката. Чудното е , че ту го прави ту не. Измих го спря да го прави , но пак от време на време се чуваше. Даже преди малко като да тръгна и още при тръгането започна това ръшкане , спрях огледах нямаше нищо , тръгнах и вече го нямаше този шум. Какво ли е това
Коментар
-
И малко проблеми да споделя. Има малък луфт в кормилото който ще се отстрани. Мигачите отзад неработят а и единият много дрънка когато карам , но и това се оправя. Идва и сложното. Днес като си каран и всеки път когато включвах на задна и после все по трудно се изключваше , а вече накрая пробвах и при запален двигател включвам задна и после не иска да изключи. Трябва да спря двигателя и всичко си е ок , но като е запален на място трудно се редят. Дали има отделно масло за ск. кутия и да е свършило или просто е бил загрял. Жалко , че чак другата седмиа ще го правя защото ще си ходя на Враца и чак петък ще се прибирам.
Коментар
-
Може да си изкривил диска, виж дали и накладките са ти на място. Друг вариант е да си задръстил апарата на спирачката с кал и боклуци. С един крик вдигни атв-то така че задните гуми да са във въздуха, въртиш на ръка и търсиш проблема.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар