Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на модел ATV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на модел ATV

Първоначално публикуван от Greebo Преглед на мнение
    За щастие парите на този етап не са проблем. Мога да отделя средства и за качествена екипировка. Както написах вече по-горе аз съм начинаещ и няма да правя тежки преходи и "дивотии" с АТВ-то . Повече от 300-350 кубика ще ми е много. Уж бях че; някъде, че за моя ръст и килограми 250-ка била добре.
    Благодаря за съветите! Май вашето мнение клони повече към Хондата...
    250 до 350 си е само за возене, ако исаш да "караш", а не само да се придвижваш гледай от 350-400 нагоре

Коментар

Сега виждам, че ръста и килограмите са от голямо значение. Висок съм 184см и тежа около 85кг. Спрял съм се на тези три модела, защото според мойте нищожни познания характеристиките ми се виждат добри. Точно и за това питам по-знаещите .
      250 куб см. си е детско АТВ, дори и да Ви вози ще е малко и неудобно. Сина ми като беше на 7 г. му купих Раптор 350.
      А мощната машина може да се ограничи и да върви по-малко докато свикнеш, а маломощната не може да се направи да върви колкото 450 куб. см.Освен това малкити машини са по- тесни и с този голям ръст и килограми центъра на тежеста се качва доста високо и лесно ще се обръща.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Благодаря ви много за съветите. Май ще всема по-мощно, поне 450-ка. Заглеждам се по Хонда Sportrax 450R или Сузуки QuadRacer R450. Кавазакитата май са най-карани в България... може и към такова да с ориентирам.
        Поздрави!

Коментар

Здравейте! Обмислям по Коледа да си подаря едно ATV, но тъй като съм пълен дилетант относно модели се обръщам към по-запознатите в този форум. АТВ-то няма да го ползвам за тежки преходи каквито сигурно правите вие. По мощно от 300-350 кубика не ми трябва. Разглеждах из интернет и се спрях на тези модели- Suzuki Quadsport Z250, Yamaha Raptor 350 и Honda Sportrax 250EX. Моля посъветвайте ме кое от трите ще е най-подходящо. Не искам обаче да провокирам спор . Ако това се случи или не съм си задал темата правилно модераторите да трият на воля .
          Поздрави!
          Имам преки наблюдения върху хондата и сузукито, и двата модела са изключително здрави, много лесно се карат тъй като са полуавтоматик. Сравнително високи отзад поради липса на верига. Сузукито е малко по-късо от Хондата и по нестабилно от нея. Относно вървенето е абсолютно достатъчно за един нормален безрисков преход. Ако обаче имаш амбиция за по-екстремно каране ще ти омалее за по-малко от 4-5 месеца.

Коментар

Недей да скачаш на 450,безкрайно неподходящо а първо АТВ,това са изцяло спортни машини предназначени за състезания на писта.Много мощни,много резки и изискват сериозно обслужване.Ако не си на ясно и разликата между 400 и 450 ти се вижда минимална трябва да знаеш че в общия случай 400 е (хард)ендуро машина а 450 е изцяло кросова.Разликата не е само в мощността но и във маховик и предавателни числа на скоростната кутия,най просто казано 400 е направена за каране по всякакъв терен а 450 е за състезания,не че няма да може да се кара и по горите но най вероятно ще загрява и резкия характер на машината ще е предпоставка за падания и аварии особено като не си карал до сега.Аз не съм имал 450 но съм имал 300 и 400,сега съм на 800,просто трябва да си наясно какво точно искаш и колко и къде ще караш.Първото ми беше ТRХ300,омаля ми за 2 месеца,но аз съм доста голям ,после LTZ400 достатъчно ми е като мощност но при дълги преходи ми чупи ръцете и сега Renegade 800X за сега бива.Идеята ми е че ако въобще нямаш идея от карането на атв най добре си вземи нещо малко,ако усещаш машината може и да си вземеш 400 но да стартираш на 450 за мен си е съмоубийство.Все едно без никога да си карал ски да се качиш на едни и да се пуснеш по най трудната писта.Успех с покупката!
            Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Мене ако питаш взимай нещо мощно. Даже ако намериш нещо от рода на раптор 700 ще ти е най - удобен за преходи и разходки (също, голям плюс е да има задна скорост). То в крайна сметка ако човек е неразумен може и с най - слабото АТВ да се убие
              Стоян Стоянов NESSEBARMOTO
              0887259409

Коментар

Първоначално публикуван от Warrer Преглед на мнение
                Недей да скачаш на 450,безкрайно неподходящо а първо АТВ,това са изцяло спортни машини предназначени за състезания на писта.Много мощни,много резки и изискват сериозно обслужване.Ако не си на ясно и разликата между 400 и 450 ти се вижда минимална трябва да знаеш че в общия случай 400 е (хард)ендуро машина а 450 е изцяло кросова.Разликата не е само в мощността но и във маховик и предавателни числа на скоростната кутия,най просто казано 400 е направена за каране по всякакъв терен а 450 е за състезания,не че няма да може да се кара и по горите но най вероятно ще загрява и резкия характер на машината ще е предпоставка за падания и аварии особено като не си карал до сега.Аз не съм имал 450 но съм имал 300 и 400,сега съм на 800,просто трябва да си наясно какво точно искаш и колко и къде ще караш.Първото ми беше ТRХ300,омаля ми за 2 месеца,но аз съм доста голям ,после LTZ400 достатъчно ми е като мощност но при дълги преходи ми чупи ръцете и сега Renegade 800X за сега бива.Идеята ми е че ако въобще нямаш идея от карането на атв най добре си вземи нещо малко,ако усещаш машината може и да си вземеш 400 но да стартираш на 450 за мен си е съмоубийство.Все едно без никога да си карал ски да се качиш на едни и да се пуснеш по най трудната писта.Успех с покупката!
                Карал съм веднъж и от там се зарибих. АТВ-то беше 250 кубика, китайско(поне така мисля). Нямам представа каква точно марка(собственика го наричаше на галено "моето китайче" ). То моето толко беше и каране де...по една ливада, почти равна, напред-назад и в кръг като идиот .
                Казах вече, че няма да го "юркам", защото и няма да мога в началото. За каране по кросови писти и дума не може да става на този етап. В гората по-става.

Коментар

Здравей,
                  Според мен Honda trx 250ex за първо атв е идеално,защото има доста предимства пред останалите-уникален спортен съединител(можеш да спреш на скорост и да потеглиш без съединител; има задна скорост;с кардан е, което го прави с по-висока ос отзад и доста по проходимо в дълбока кал и коловози от останалите спортни атв-та ,лесна поддръжка-сменяш масло на 100 мото часа; БЕЗ МАСЛЕН ФИЛТЪР; аз съм 1.80 висок тежа 76кг на 15 години съм и съм го засичал атв-то с honda foreman 500 4x4, 250-ката набира малко по-бързо и максималната скорост им е еднаква , говоря за модела 2009(за по старите не съм 100% сигурен,но мисля че и те са по същия начин).Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X