Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караджова подгони замърсители и бъгита

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Караджова подгони замърсители и бъгита

Поредната суматоха около нас - вече ни взимат за мезе ...
    Поредния сеир образуван просто за PR и "Вижте ме какво мога"
    Такова ли отношение заслужаваме ? и преската и NoоS са прави , всичките ми приятели хич не ги **е нит за гората нит за АТВ-тата.
    а тази дума "бъгита" чуя ли я вече се изприщвам !!!! СРАМ БЕ !!! СРАМ !!! 21-рви век да не се знае разликата между бъги и АТВ - това е истината ! селска държава сме и такава ще си останем ! сблъскват се с проблеми дето даже името им не знаят обаче са компетентни повече от всички ...
    Интересно докъде ще стигне това с регистрациите - доста ще е полезно но палката в гората , ще ме извинявате ама ние да не сме обрали банка и да бягаме от нещо !??!!??!??
    Последно редактирано от Г. Атанасов; 22-12-09, 01:47. Причина: сбърках ника на NooS
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Първоначално публикуван от bi0nic Преглед на мнение
      Поредната суматоха около нас - вече ни взимат за мезе ...
      Поредния сеир образуван просто за PR и "Вижте ме какво мога"
      Такова ли отношение заслужаваме ? и преската и NoOx са прави , всичките ми приятели хич не ги **е нит за гората нит за АТВ-тата.
      а тази дума "бъгита" чуя ли я вече се изприщвам !!!! СРАМ БЕ !!! СРАМ !!! 21-рви век да не се знае разликата между бъги и АТВ - това е истината ! селска държава сме и такава ще си останем ! сблъскват се с проблеми дето даже името им не знаят обаче са компетентни повече от всички ...
      Интересно докъде ще стигне това с регистрациите - доста ще е полезно но палката в гората , ще ме извинявате ама ние да не сме обрали банка и да бягаме от нещо !??!!??!??!
      Мисля че за мен говориш малко си сбъркал ника, но това е най-малкия проблем споко А иначе това за гората, еми то ако трябва да е така, ми дай да сложим табели да асфалтираме и по-добре да няма никакви гори а ??? Аман от разбиращи и идеюдаващи /нова дума/ хора в тая държаваа.... Обичам природата и историята на България, но не и управляващите...
      [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Отдавна мислим и работим по този въпрос; - Вредното влияние на моторните спортове върху природната среда, както и начини за компенсиране.
        Затова и взимаме участие в почистване на толкоз много природни обекти.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=69130

В случая става дума за конкретното почистване на Рила и за същия лифт, за който се спори.
        Интересите са доста преплетени, в конкретния случай министър Нона Караджова е на наша страна.

Така че не избързвайте с отрицателните оценки - моля.

Така нареклите се " граждани за Рила" в основата си са собственици на фирми, осъществяващи платени туристически походи, до 7те езера и Рилските върхове. Лифтът естествено накърнява материалният им интерес, защото няма смисъл от групи и водачи, при положение, че има превоз.
        Забелязвам тендециозни изкривявания в статията.
        Моля не се подвеждайте по лесни възклицания.
        С търпение и дисциплина , ще отстоим правото на моторните спортове да съществуват.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Боян е представител на наща школа сигурен съм, че с ръка на сърцето може да се закълне .... никога ама никога не сме претиснили който и да било човек, животно по нашите места, никога не сме оставяли боклуци след себе си...... ама никога!!!
          Винаги сме били толерантни към природата и човека.... ние не сме мутри нито пияници или каквито там ни описват.... напротив ние сме си един вид природолюбители!!!
          0887 246718

Коментар

Заклех се !
            Има и добри страни тая статия верно ( Ще си регистрирам КФХ-са макар че кой знае какви изисквания ще измислят за да не може да се регистрира )
            Няма пълно щастие!
            Отношението на хората към хората с "бъгитата и АТВ-тата" е малко дразнещо ... много злоба има натрупана към нас

Коментар

Първоначално публикуван от BEAST1 Преглед на мнение
              Боян е представител на наща школа сигурен съм, че с ръка на сърцето може да се закълне .... никога ама никога не сме претиснили който и да било човек, животно по нашите места, никога не сме оставяли боклуци след себе си...... ама никога!!!
              Винаги сме били толерантни към природата и човека.... ние не сме мутри нито пияници или каквито там ни описват.... напротив ние сме си един вид природолюбители!!!
              +1 - в нашата група положението е същото!

Моя баща също не е мутра и пияница!, нито пък аз съм някъв надут нещастник.(Който ме познава може да го потвърди) Винаги поздравявам пешеходците когато ги има (и със колелото също) като съм с атв-то не винаги има отговор, толко много са ни намразили заради "еденици" както каза Краси.

Аз също много мраза да виждам начупени борчета, опаковки и т.н. При нас проблеми до сега не е имало, само ловджийте нещо не бяха доволни по едно време.
              Калин Величков

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Така е колега, не е правилно заради тази мърша да страдат всички... Затова и ще поработим по въпроса... Има какво да се направи...

Има и го правим! Често излизаме из нашия природен прак "Врачански балкан" и доста често обираме изхвърлени бутилки и хартийки около пътя. А неможете да си представите какво заварваме на местата за отдих където се организират барбекюта, ужас. Смрат тотална от тарелки, пластмаси и буклуци. Това не го правим ние, но ние ги изхвърляме или изгаряме. Ние също не караме ВЕЧЕ по еко пътеките, но докато карахме също виждахме ужасни неща които със сигурност не са направени от някои наш дори и лентяй и безхаберник.
                И Краси и Венци и всички сте прави за това че има и хора заради които и съвестните офроудъри страдат. Мисля че всеки трябва да има някакво самосъзнание и трябва да проявява разбиране към околната среда и не по малко към съгражданите. Има много хора само като видят мотор и казват че тоя бил луд, просто еи така!
                Мисля че не трябва да пречим по никакъв начин на околните като шумим, правим се на пилоти и пр.
                Мисля също че регистрацията на АТВ-тата и моторите трябва да стана задължителни, въпреки че на мен не ми трябва. Това ще донесе спокоиствие на водачите и може би ще ги накара да се почустват част от движението по пътищата и извън него.

Коментар

Колеги, не мисля, че с АТВ-тата замърсявате Бог знае колко много, но шумът е изключително неприятен за околните. Мисля, че ако сами инициирате подход, при който да се намали шумът (например допълнителни или модифицирани шумозаглушители), издаван от машините, хората ще ви мразят по-малко.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    Колеги, не мисля, че с АТВ-тата замърсявате Бог знае колко много, но шумът е изключително неприятен за околните. Мисля, че ако сами инициирате подход, при който да се намали шумът (например допълнителни или модифицирани шумозаглушители), издаван от машините, хората ще ви мразят по-малко.
                    След като има вече крос мотоциклет задвижван от ел. двигател, съм в трепетно очакване да изобретят и ел. АТВ. Тогава ще се внедри и аудио система чрез която водача ще получава искания звук. Ще има естествено и тунинг софт, особенно за "музикалните" АТВ-та. Малкия проблем ще са зарядните станции в горите, но с развитието на ветроенергийните паркове проблема ще се реши.

П. П. А защо не обезшумите "вентилаторите"?
                    А знаете ли какво звуково налягане създава бензиновата моторна резачка, т.н. "Щилка"? А освен това е и двутактова и замърсява в пъти повече околната среда в сравнение с 4 тактовия двг. От звукът и даже катеричките абортират. И навсякъде където е имало сеч остават пластмасови туби от масло и др. отпадъци.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Офиса ми се намира на една от най уживените улици на Сливен точно до сфетофарите. Лятото като изкарат пистарките и като се почне едно рязане докато не им изключи ограничителя няма да ти казвам за какъв рев става дума сигурно на другия край на града се чува и генерации си слагат да реве повече ...
                      Те са с регистрации и са направени за Републиканската пътна мрежа .
                      До сега не съм видял на някой от тях да му пишат акт за дребно хулиганство или за нарухаване на спокойствието на гражданите.
                      Не съм виждал катаджии да пишат акт за нарушаване на реда на дрифтъри щото им пищят гумите.
                      АТВ-тата реват но не в ГРАДА.
                      Много рядко някой ще тръгне из града да показва колко му върви атв-то при положение че е опасно първо за АТВ-иста после за околните.

Коментар

Първоначално публикуван от boianpas Преглед на мнение
                        Офиса ми се намира на една от най уживените улици на Сливен точно до сфетофарите. Лятото като изкарат пистарките и като се почне едно рязане докато не им изключи ограничителя няма да ти казвам за какъв рев става дума сигурно на другия край на града се чува и генерации си слагат да реве повече ...
                        Те са с регистрации и са направени за Републиканската пътна мрежа .
                        До сега не съм видял на някой от тях да му пишат акт за дребно хулиганство или за нарухаване на спокойствието на гражданите.
                        Не съм виждал катаджии да пишат акт за нарушаване на реда на дрифтъри щото им пищят гумите.
                        АТВ-тата реват но не в ГРАДА.
                        Много рядко някой ще тръгне из града да показва колко му върви атв-то при положение че е опасно първо за АТВ-иста после за околните.
                        Много емоция вкарвш, дай по-кротко, чат пат и аз карам пистарка.....
                        0887 246718

Коментар

Не се паля. Но не мисля че ние сме най шумни в градовете както се опитват да ни изкарат
                          А и ти си с спортна генерация на РенеГАДа не си от най тихите
                          Зайци не останаха в гората всичките избягаха като чуят че се задаваш

Коментар

То това ви е проблеът. В градовете не прави впечатление.

Коментар

Това за пистарките е вярно, че са също доста шумни и пъти по-бързи, но никой не им обръща внимание, щото видите ли те са с регистрации и пр. /нищо лично към феновете на пистарките и аз си падам по тях/ Според мен най-големия проблем е слагането на всички под общ знаменател!
                              [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Този проблем има само едно решение - вие като общество да докажете, че "черните офци" нямат място при вас. |И да бъдете по-католици от папата, т.е. по-нетолерантни към нарушителите, от колкото са органите на реда. Само че не ви стиска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X