Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Oбсъждат атв-тата в народното събрание

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Oбсъждат атв-тата в народното събрание

Първоначално публикуван от bulhomes Преглед на мнение
    Не виждам за какво се притеснявате толкова. Ако караш само в гората и не искаш да си го регистрираш, за да има шанс да те хванат горски или полицаи - трябва да са оборудвани с ATV-та или моторетки. ББ едва ли ще им купи скоро.
    А защо трябва да сме вечно бегълци и нарушители ?
    [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от Бойко Преглед на мнение
      ...но по ме притеснява въпроса с забраната за каране по горите... .
      Искам да вметна нещо и аз...
      Карам АТВ от 2007-ма година, в ендуро шампионата, по горите, по горските пътища и т.н. и ми харесва да карам из горите и планините !
      Но, гледайки как се развиват нещата в България и конкретно българските АТВ-исти (любители и състезатели) съвсем закономерно и правилно ще бъде да забранят карането из горите !
      Защо мисля така ли ?
      Културата на болшинството каращи липсва изобщо и техния кеф през уикенда се превръща в кошмар за други !
      Видят ли някой турист, пешеходци или малко публика, веднага започва едно бръмчене, "суркане" на машината и прахоляци...
      И това го казвам от лични наблюдения на Витоша, Троянския Балкан, в Родопите и къде ли не...
      Още един проблем е карането по планините, но не по пътеките и пътищата, а по билата и ливадите.
      Там повърхностния слой е рохкав, изронва се, дъжда прави вади и се получава ерозия...и понеже ние най-се забеляваме и ходим навсякъде, веднага сме виновните...
      Не изключвам от схемата и мотористите, даже са по-арогантни и нагли от нас, но мотори има от как свят се помни и ние като "по-нови" и "по-модерни" го отнасяме...
      Само да кажа за справка.... В Германия АТВ машините се карат САМО по пътищата (изключвам пистите и полигоните), в Австрия е същото, в Дания е само по полигони и частни имоти, във Франция само на определените за целта места и конкретни плажове (за пясъчния им шампионат), в Италия се вземат един тон разрешителни и то ако се кара само по съществуващи пътища, в Хърватска от няколко години забраниха Ендурото и карането в гората и затова австрийците вече правят "Рали България" в България, а в Румъния имат същите проблеми като нас и има голям обществен дебат за съществуването на оффроуда като цяло (джипове, мотори, АТВ-та) !
      И навсякъде в Европа са с регистрация !
      Тези, които нямат регистрация се возят на платформа, отиват до пистата, карат и пак на платформата !!!
      Нормално е на хората да им писне от нас и да вземат мерки, след като ние самите не се пазим и не мислим с главите си...за съжаление...

Коментар

Защо се произвеждат такива неща,ето например Ендуро моторите,както и 4x4 атв-тата,какво ще стане като забранят да се кара оффроуд.Първо неставали за път,сега нестават и за оффроуд...Освен това ако стане това нещо всичките тези машини ше трябва да се продадът,заедно с всички принадлежности-въпроса е на кого?
        [B]Honda 450R
        Kawasaki 450R -продава се!
        Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

"Страхотна" идея, г-н Христов. Нека да забраним офроуда изобщо в България! Да се кара само по писти с платен вход. Какво по-хубаво от това? Ще паднат добри пари за собствениците на такива "частни комплекси" и "полигони".
          Предлагам и да закрием форума - той просто няма да е нужен, защото всички автоматично ще излезнем извън закона..

Иначе, сериозно - може би трябва да се помисли в насока за обособяване на пешеходни зони, и такива за моторни спортове. Може би да се забранят някои райони за каране. Като например Н.П. Витоша и други подобни, където туристите са много, и могат да станат инциденти. Но не и да се "забрани карането в горите" като цяло, както им се иска на някои.

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
            Искам да вметна нещо и аз...
            Карам АТВ от 2007-ма година, в ендуро шампионата, по горите, по горските пътища и т.н. и ми харесва да карам из горите и планините !
            Но, гледайки как се развиват нещата в България и конкретно българските АТВ-исти (любители и състезатели) съвсем закономерно и правилно ще бъде да забранят карането из горите !
            Защо мисля така ли ?
            Културата на болшинството каращи липсва изобщо и техния кеф през уикенда се превръща в кошмар за други !
            Видят ли някой турист, пешеходци или малко публика, веднага започва едно бръмчене, "суркане" на машината и прахоляци...
            И това го казвам от лични наблюдения на Витоша, Троянския Балкан, в Родопите и къде ли не...
            Още един проблем е карането по планините, но не по пътеките и пътищата, а по билата и ливадите.
            Там повърхностния слой е рохкав, изронва се, дъжда прави вади и се получава ерозия...и понеже ние най-се забеляваме и ходим навсякъде, веднага сме виновните...
            Не изключвам от схемата и мотористите, даже са по-арогантни и нагли от нас, но мотори има от как свят се помни и ние като "по-нови" и "по-модерни" го отнасяме...
            Само да кажа за справка.... В Германия АТВ машините се карат САМО по пътищата (изключвам пистите и полигоните), в Австрия е същото, в Дания е само по полигони и частни имоти, във Франция само на определените за целта места и конкретни плажове (за пясъчния им шампионат), в Италия се вземат един тон разрешителни и то ако се кара само по съществуващи пътища, в Хърватска от няколко години забраниха Ендурото и карането в гората и затова австрийците вече правят "Рали България" в България, а в Румъния имат същите проблеми като нас и има голям обществен дебат за съществуването на оффроуда като цяло (джипове, мотори, АТВ-та) !
            И навсякъде в Европа са с регистрация !
            Тези, които нямат регистрация се возят на платформа, отиват до пистата, карат и пак на платформата !!!
            Нормално е на хората да им писне от нас и да вземат мерки, след като ние самите не се пазим и не мислим с главите си...за съжаление...
            Така е! Напълно съм съгласен с теб. За голямо съжаление това е истината,макар да не ми(ни) изнася. Аз поне съм с чиста съвест,че не съм от точно онези,който като видят малко хора,било то турист в гората, или където и да било другаде започват едни ръчканици въртенета и така нататък. Напълно разбирам хората,който не са привърженици на мото спорта. Един пример давам със самия себе си: Седя онзи ден в гаража и ровичкам нещо(положението беше леко изнервено ) и в рамките на 10-15 мин минаха поне 2-3 мотора единия от които 2 пъти,звука който се чуваше в гаража и самото ехо бяха толко дразнещи,че направо ми бъркаше в мозъка ...
            [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
              "Страхотна" идея, г-н Христов. Нека да забраним офроуда изобщо в България! Да се кара само по писти с платен вход. Какво по-хубаво от това? Ще паднат добри пари за собствениците на такива "частни комплекси" и "полигони".
              Предлагам и да закрием форума - той просто няма да е нужен, защото всички автоматично ще излезнем извън закона..
              Ами сигурно без да искаш си познал...но "страхотната" идея не е моя, а практика в половин Европа, а скоро и в цяла !
              Частните комплекси и полигони съществуват и сега и още не познавам забогатял собственик, а да не казвам, че болшинството са безплатни !
              Явно не ти харесва истината, каквато съм я написал, но за съжаление е жестоката реалност !

П.П.

А форума не го мисли...и извън закона да сме, пак ще си пишем, ама за тия дето все още си карат из горите или пустините...извън Европа !!!
              Щото са си въвели ред и начин на ползване...

Коментар

Що я дъвкате тази вече многократно дискутирана тема.
                Забрана за каране навсякъде трябва да има, както е в другите развити страни и да не искаме пак ще има. Неможе да "орем" навсякъде където ни видят очите.
                Това не означава че няма да можем да си караме пак, но ще караме на места които са извън паркове, еко зони и т.н. Като се говори за забрана, се няма предвид да се забрани изцяло а само да се ограничи.

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                  Ами сигурно без да искаш си познал...но "страхотната" идея не е моя, а практика в половин Европа, а скоро и в цяла !
                  Частните комплекси и полигони съществуват и сега и още не познавам забогатял собственик, а да не казвам, че болшинството са безплатни !
                  Явно не ти харесва истината, каквато съм я написал, но за съжаление е жестоката реалност !

П.П.

А форума не го мисли...и извън закона да сме, пак ще си пишем, ама за тия дето все още си карат из горите или пустините...извън Европа !!!
                  Щото са си въвели ред и начин на ползване...
                  Както е тръгнало, май до някоя и друга година, само Албания ще остане за офф. Ама до кога ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Както е тръгнало, май до някоя и друга година, само Албания ще остане за офф. Ама до кога ли?
                    Така е, засега е остават свободни за каране Гърция ( при определени условия и в определени райони), Албания (абсолютно свободно, но от камънаци нямаш голям избор), остров Сардиния в Италия (далече, скъпо и само камъни), Румъния (все още в Карпатите), Турция е проблем, че еко властите не дават, Сърбия е свободна, но няма хора да се занимават сериозно и да правят организация !
                    Според мен добра дестинация ще бъде Македония, все още е свобидно ( и още 10 години поне, че имат други грижи) !
                    Там е девствено, нямат много ендуристи и оффроудъри, цените са същите и няма езикова бариера...

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                      Иначе, сериозно - може би трябва да се помисли в насока за обособяване на пешеходни зони, и такива за моторни спортове. Може би да се забранят някои райони за каране. Като например Н.П. Витоша и други подобни, където туристите са много, и могат да станат инциденти. Но не и да се "забрани карането в горите" като цяло, както им се иска на някои.
                      Напълно съм съгласен с това мнение.
                      Стоян Стоянов NESSEBARMOTO
                      0887259409

Коментар

А бе че е дъвкана много тая тема, дъвакана е! Ама чак пък навсякъде да ни ограничат е малко смешно, за паркове и резервати ДА ама за останалата пустош нали бая народ ще требе па и горските душа носят и за некое левче ще ни услужат с нея, като ми шляпнат 5-10 пазванти например в Люлин Планина точно за месец два ще се опознаеме даже ще се радват кат ни видят. Другото е че не сме чак толкоз много коя е тая власт която ще хвърля милиони за да озапти една шепа народ, нерантабилно е!!! Даже смешно, Правителство което за 3 месеца не може да си върже бюджета да се занимава с нас, айде иди дойди да ни съсипват бизнеса и да ни мачкат къде и как намерят за добре ама да ни посягат на кефа аре сиктер.
                        Аз у кръг нема да въртим, па ако много се затегне положението минавам изцяло на мАторя.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Хубава работа ама Българска не сте ли разбрали че тука само се лае за да се удовлетвори на европата и всеки си прави каквото пойска в една или друга степен колкото и жалко да звучи това то забраната и сега си я има ако не се лъжа ама някой спазва ли я? Поредният политически шум предизвикан от нечие еко искане много искам да видя горските който ще хванат 80% от каращите атв или мотор дори да имат нужната техника много по-лесно е да гепат камиона с дърва и да вземат сигурен рушвет отколкото да си счупат някоя кост докато ни преследват
                          както много пъти съм казвал тоя народ ще почне да се оправя когато дадат на редовите полицай и горски заплати от по 5000лв. и ако вземат рушвет директно затвор минимум година тогава заКОНите ще бъдат за всички ама никой от управляващите няма интерес от това но това е друга тема малко се отплеснах.

та да обобщим и това ще стане някой ден/забраната за каране в горите/ ама за внуците ни.
                          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Очакваше се в предвид масовото неспазване на забраните за каране в природни паркове, по пешеходни алеи и "гъзареене". Както се казва сами сме си виновни. Интересно ми е дали изобщо могат да ти забранят да караш в гората ако имаш например регистрирано АТВ и не си в защитена местност? Ами тези с джиповете какво ще правят? Ще си правим кръгчета по жълтите павета ли?

Коментар

Преди няколко дни по новините дадоха репортаж за джетовете, те ще го отнесат първи като по-нагли и проблемни от нас, глобите бяха от сорта на 2000-3000 лв. ще има и водни патрули които ще следят за реда и ще налагат въпросните глоби. Иначе по темата няма какво толкова да умувате и да се палите. Още няма взето конкретно решение за регистрация, нито каквото и да било ограничение, освен валидното в момента за националните паркове.

Коментар

Първоначално публикуван от xboy Преглед на мнение
                                И както каза един актъор,в един филм-"има две неизбежни неща данъците и смърта"
                                Един актьор - Брад Пит, един филм - Джо Блек.

А както е казал Тодор Христов, вервайте му, той е в офроуда още по времето, когато сте ходили прави под масата, проблебъмт е създаден изцяло от хората , които карат.
                                На въпроса защо са създадени АТВ-тата и к'во ще ги праим ако забранят да се кара у гората. Те са създадени точно за у гурътъ, но не за юркач и келешлък, а за помощни средства на горските стопани, секачи, дивечовъди и други горски и планински труженици. Това , че после са станали средство да се праим на кой е по келеш е проблем на растежа и сивото.
                                Точно този проблем ще предизвика ответна реакция и мерки.
                                Има една добра българска поговорка: Ако би мирни седяло - не би чудо видяло.
                                Има полигони - единия го е правил Тодор например, обаждаш се, разбираш се, отиваш, пребиваш се като куче и се връщаш доволен у дома, а у гурътъ или на плажа между хорта - с лопатата у глъвътъ.
                                Не се сърдете, не е с лошо.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X