Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчисления за направа на рампа за скокове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изчисления за направа на рампа за скокове

А дали няма да стане ако се закупи от някоя Автоморга платофрмата на стар "паяк" и там вече да се модифицира Поне ще стане по-бързо и няма да си играеш да заваряваш профилни железа с китайски електроди

Коментар

Първоначално публикуван от NooS Преглед на мнение
      И да не е свястно пак качи, все пак ще е първата такава рампа в Бг/предполагам/

Първо подвижна рампа на колела е безмисленно да се прави!!! Попивката е най-важна и най-скъпа. Розман е професионалист и патува постоянно по фрийстаил прояви.

Рампа в България има и то от 2 години вече. Рампата е на Т. Христов и тои я направи за Розман които идва на първи кръг на ChallengeCUP през 2009г. За съжаление не се успя с направата на попивката и Словенеца не успя да покаже пред Българска публика на какво е способен.

...Скоро рампата ще бъде инсталирана и ще започнат тренировки.

пп. Моля Ви, не се изказвайте неподготвени!

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
        ...

пп. Моля Ви, не се изказвайте неподготвени!
        Извинявам се наистина за моята невежест, не знаех за рампата, но ето че сега вече знам! Попивката наистина като се замисля е най-обемиста като обем и средства, но не могат ли да се използват изградени вече попивки на трапци примерно и само рампата да се намества
        [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Noos от по-предния ти пост ме згариза съмнение, че не съм поставил правилно въпроса. Да - в заглавието съм написал рампа, но в първия си скок обяснявам, че ще правя скокчета с пръст от изкоп. Интересуваха ме изчисленията за рампа, а не че ще правя такава.

Коментар

До колкото разбирам и знам, изграждането на един скок било то от земя или от метал е на един и същ принцип. Трябва да се спази радиуса от 9м. и след това вече височината и дължината.
            Съществуващ трапец (примерно) не може да се използва защото тои е правен за специфично изхвърляне и не се знае дали ще отговори и на височина. (обяснявам глупости)!!!

Вижте снимките и чертежите, пре достатъно са като информация!!!

Коментар

Вече си ги разпечатах, за което благодаря. За съжаление все още ми убягва необходимото разстояние до попивката в зависимост от скоростта и теглото. На схемите са дадени по-скоро универсални скокове. Подвижната рампа как изчисляват на какво разстояние да е от попивката и с каква скорост да е скачащия? Инцидентите излъчвани по Diskovery се дължат главно на грешни изчисления, тоест - неправилно подбрана скорост и съответно по-ранно или по-късно приземяване.

Коментар

Имаш диапазон на скороста в която трябва да си за да прескочиш скока и да паднеш където трябва. Тази скорост се цели с много тренировки, затова се правят скоковете равни от горе. Трябва си тренировки и чак тогава ще разбереш каква скорост ти е необходима. Ако ти кажа че трапеца от рисунката трябва да се скочи с 60-70км. ще го скочиш ли?
                Пак казвам, има задължителни неща които трябва да се спазят и вече ги писах. Можеш да направиш и трапец 10м. но скороста ти трябва да е по малка, обикновено се правят такива веднага след завой. Насипвай земя оформи я според чертежите и тренировки.
                Металните рампи са за по напреднали. Те се доближават до попивката от земя и се започват проби, но пак има едни 5 м. които трябва задължително да се прескачат иначе между двете!

Коментар

Докато си изрисувам нещата си ми отговорил, ама все пак да ги кача. Може пък някой да се сети, че е виждал някъде такива сметки
                  Прикачени файлове

Коментар

Какво е АТВ-то или колко тежи водача та са 200кг. заедно!? Аз напримерно съм с машината към 250кг. и диапазона в които влизаме всички е 230-280кг.
                    Така е както си го нарисувал, но това е един от трудните скокове. По добре си направи трапец. Тои е равен от горе и има по лека попивка.

Гледам че си от Троян, не си ли идвал на Чаланджа или на МХ-а в Троян. Там караме често и можеш да почерпиш опит. Също и да видиш как може и с 20км. да се скача и с 80км.!

Коментар

Килограмите ги написах примерно, защото малко ме е срам да си напиша истинските. Идвах и на чалънджа и на кроса (че и на обучението идвах..) Пробвал съм доста пъти скока на Дълбок Дол, но чак такъв няма да мога да направя, защото едва ли ще изкопая толкова пръст. Затова търся горе-долу някакви изчисления през колко метра да опитам рампа и попивка, но ще карам мащабирано по твоите схеми.

Коментар

За сега започваме, със 4-5 камиона пръст... Разпечатах чертежите на трапеца и ролетките от Враца и на това място да 20 Юни ще има трапец, пък за ролетка ще мислим къде и как..
                        Прикачени файлове
                        Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

От: Изчисления за направа на рампа за скокове

Какво стана с твоя трапец и ролетка? При мен не само, че не ми хартисаха земни маси, ами си и докарах допълнително някоко камиона...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X