Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчисления за направа на рампа за скокове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изчисления за направа на рампа за скокове

Някой срещал ли е някъде информация как се изчислява рампа за скокове. Със сигурност някъде има изчисления при какво тегло, скорост и ъгъл на скока на колко метра би трябвало да е попивката.
    Питам защото ми предстои строеж и ще складирам изкопните маси на поляната до вилата - та идеята ми е да оформя един или няколко скокчета.

До: Изчисления за направа на рампа за скокове

Ако се касае за трапец за скокове потърси Тодор Христов в Троян.
    Ако се касае за метална рампа-пак Христов.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ми по ми е лесно да го потърся тук. А и не съм сиурен дали има изчисления или скока на Дълбок Дол е правен "на око"

Коментар

И според мен е правен на око трапеца Но скоците на пистата във враца са с изчисления.Можеш да попиташ Десо.

Коментар

Уважавам както и Десо, така и г-н Христов и се надявам, че като четат и пишат във форума (май и модерират) могат да споделят знанията си.

P.S. От скоро познавам г-н Христов и действително мога да заявя, че е невероятно точен човек. Това последното може да ми го изтриете - не се "четкам" (пък и за какво), ама си е така...

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
            И според мен е правен на око трапеца Но скоците на пистата във враца са с изчисления.Можеш да попиташ Десо.
            И на Дълбок дол и на Враца трапците са правени от един професионалист, може би единствения в България. Този които прави всички мотокрос трасета!!!

Рампа ли искаш да си правиш или някакви скокове от земя, има разлика?

Коментар

260см. височина, 200см. ширина, 600см. дължина, 900см. радиус.

Коментар

Само да добавя хер Цеков, че на рампата последния метър трябва да е прав (да не продължава по радиуса).
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
                  Само да добавя хер Цеков, че на рампата последния метър трябва да е прав (да не продължава по радиуса).
                  Ами до колкото имам информация Розман скача от рампа за мотори на радиус 6м. и последния метър си го прави прав. Иначе по думите на едни приятели ( с горе качената рампа) се прави по окръжноста.

Коментар

...
                    Възхитен съм от точността и научната разработка на препятствията и рампа за фристайл изпълнения. Тази последната в България ли е? Монтирана ли е до сега на някое състезание?
                    Последно редактирано от Desislav Cekov; 27-04-10, 08:02.
                    [COLOR=red]ГАААЗ до тенекията![/COLOR]
                    [COLOR=palegreen]Спирачките са за страхливите.[/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от sinbad Преглед на мнение
                      ...
                      Възхитен съм от точността и научната разработка на препятствията и рампа за фристайл изпълнения. Тази последната в България ли е? Монтирана ли е до сега на някое състезание?
                      Тази последната (подвижната) е новата на Алес Розман и е в Словения! Другите са в Хърватска, а трапците на чертежите са в България!

" Ти какво си мислеше, че събираш купчина земя и се започва прескачане!?

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                        Тази последната (подвижната) е новата на Алес Розман и е в Словения! ...
                        А да знаете колко горе/долу излиза направата на тази преносима рампа ?
                        [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Първоначално публикуван от NooS Преглед на мнение
                          А да знаете колко горе/долу излиза направата на тази преносима рампа ?
                          1000 - 2000лв.

Коментар

Много благодаря на всички и най-много на Десислав. Ако стане нещо свястно ще кача снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от bulhomes Преглед на мнение
                              Много благодаря на всички и най-много на Десислав. Ако стане нещо свястно ще кача снимки.
                              И да не е свястно пак качи, все пак ще е първата такава рампа в Бг/предполагам/
                              [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X