Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
    При такова ремарке със едно АТВ-е отгоре няма абсолютно никакъв проблем тъй като товара е разпределен в/у две оси, задната на колата и тази на ремаркето, при второ АТВ-е на ремаркето, то отива зад оста му и почва да лашка, затова примера ти няма нищо общо защото в твоя случай целия товар е зад задната ос и пътя. При мотора е вилка и една гума и при завои копира пътя без проблем , при АТВ с две гуми и без чупещ се елемент(ябълката на теглича в случая) ще бъде много некомфортно караане. Съчиниш ли го така че да върши работа и да е евтино, ПАТЕНТОВАЙ.
    При моята идея тежеста ще се разделя пак така, самоче вместо оста на ремарлето ще отива върху оста на атв-то.
    Това което аз искам да направя е следното, купувам една лапа за теглич-около 50лв, правоъгълен метален профил-1-1.5 м /такъв с какъвто правят ремаркета/ 10-тина високоякостни болтове или U образни стяги/в процеса на израбока се преценява/. 1 парче от профила/15-20см/ се реже по диагонал, получените две тригълни форми се заваряват отдоло и отгоре на дългия профил, пробиват се дупки и се захваща лапата за теглича в/у единия триъгълник, това се прави с цел ъгъла между теглича и лапата да остане същия като при ремарке. В другия край на профила се заваряват 2-3 планки, правят се дупли в които се захващат или U образните стяги или друга планка. Те се захващат за тръбите на рамката между А-рамената/най отдоло/, на няколко места, така че да е здраво и същевременно да се маха за две минути с гедоре/идеята е тръбите на рамката да са като в менгеме, по тях няма да се прави нищо/. Пръта с лапата за теглич
    се налага да стърчи поне 0.5 м от предния бъмпар за да може при завой атв-то да не се докосва до задната броня на колата.

Коментар

Направи си го и толкова, нема кой да те закача за самоделен колесар, пък ти какво ще возиш отгоре му - твоя си работа. Щом е за къси разстояния нема какво да стане и на АТВ-то, единствено от вибрациите може да се включи скорост, та веригата е хубаво да се сваля.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Вземи да си купиш едно какво да е ремарке, за 100-200лв. дори и без регистрация(като искаш да ти излезе тънко) и карай с него! Ако някой много настоява да те глоби, по закон глобата е 10-20лв., без точки, питал съм за това щото имам два колесаря без регистрация!!!
        Твоя вариант също съм го умувал, но там има много проблеми. Едниния само е не регистрирано МПС.............
        Eвгени Филчев
        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Могат да ти правят проблем полицаите за много неща, зависи как го тълкуват. Ти си най-близо до камиончетата за пътна помощ, които качват само единия мост, по-добре питай някой с такова как стоят нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
            Вземи да си купиш едно какво да е ремарке, за 100-200лв. дори и без регистрация(като искаш да ти излезе тънко) и карай с него! Ако някой много настоява да те глоби, по закон глобата е 10-20лв., без точки, питал съм за това щото имам два колесаря без регистрация!!!
            Твоя вариант също съм го умувал, но там има много проблеми. Едниния само е не регистрирано МПС.............
            С такова ремарке не ми се занимава, ако взимам някакво ще е хубаво, а това с не регистрирано ремарке не си е работа все едно дали ще те хванат с атв или с ремарке/колесар/, акта е от 100-600 лв +1-6 месеца без книжка, може да ти напишат и за без гражданска /200-400 лв едно от двете беше/той отпада ако обжалваш защото на не регистрирано пс не може да се издаде гражданска. Незнам кой ти е казал че е 20лв, но те е заблудил, те вече и куките по 20лв не взимат а искат повече
            Аз днес както си карах и си викам я да питам някой г-н полицай и без това от народното събрание до ндк /от където минавах/ са на всеки ъгъл, избрах си най удобния спирам на авариййки пред патрулката, след завой от "Патриарха" към макдоналдс на ндк/там са си редовно/, приближавам се и преди да съм казал нещо той ми вика "5лв" , аз учуден му казвам "добър ден само да ви питам нещо", той отговаря: "5 лв", аз:"?!?!?!?!?!ама само да питам нещо" той: "5лв" и аз направо изтрелях всичко"искам да питам мога ли да тегля атв с теглича чрез твърда връзка", той:"не само с платформа, трябва да си има всички документи щом е на пътя", аз "мерси, довиждане" /тва последното не си го мислех ама нали съм възпитан/. Не рабрах тея 5лв за какво бяха сигурно си мислеше че искам да паркирам там и да ми пази колата не разбрах ама бях като гръмнат

Коментар

Ако някой оигофрен се нацепи отзад в теб ще береш ядове.Ако е олигофрен със скъп автомобил,може да имаш проблеми с неговите застрахователи,а ако олигофрена се изживява и като велик ,може да стигне работата и до бой. Помисли и прецени риска.

Коментар

Ако е олигофрен може и да не се светне за какво става въпрос, но застрахователите със сигурност няма да те пропуснат особено, ако става дума за малко повече пари.

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                  С такова ремарке не ми се занимава, ако взимам някакво ще е хубаво, а това с не регистрирано ремарке не си е работа все едно дали ще те хванат с атв или с ремарке/колесар/, акта е от 100-600 лв +1-6 месеца без книжка, може да ти напишат и за без гражданска /200-400 лв едно от двете беше/той отпада ако обжалваш защото на не регистрирано пс не може да се издаде гражданска. Незнам кой ти е казал че е 20лв, но те е заблудил, те вече и куките по 20лв не взимат а искат повече ..................................................
                  Най-добре е да си купиш, редовно ремарке,,, а иначе аз прзни приказки не пиша, има разлика между МПС и ППС в закона
                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                    Най-добре е да си купиш, редовно ремарке,,, а иначе аз прзни приказки не пиша, има разлика между МПС и ППС в закона
                    аз не казвам че пишеш празни приказки а че са те заблудили
                    http://www.rs-elhovo.org/spr/00704508/53312609.htm
                    чл.140, ал.1 от ЗДвП
                    http://www.karnobat.justice.bg/verdi...9/427b3009.htm -ето тук подкрепя до някаква степен и казаното от теб, но това е обжалвано решение пред съд и там също е относително как ще прочетат закона, дали управляваш или не ремаркето, за мен щом е закачено на управлявано от теб мпс ти го управляваш. Там е работа че много зависи на какъв полицай ще попаднеш, щом не си изряден, ако ти напишат акт, ходи се разправяй, а ако решат ще ти. Намерих и много други случаи когато пишат акт за нерегистрирани колесари, но не ми се търсят пак.
                    Последно редактирано от kvv; 25-02-10, 22:12.

Коментар

От горе-долу 2г. колесарите са забранени за употреба трябва задължително на платформа,но трябва да имаш и категория ВЕ.Ако ще го дърпаш отзад неби трябвало да ти правят проблем но нали знаеш все за нещо ще се заядат.

Коментар

Не знам колко НП си обжалвал и спечелил, но ако при всяко "превозване" на АТВто ти пишат акт, и ти обжалваш дори и да го печелиш след няколко излизания(акт, обжалване и т.н.) просто ще ти омръзне разправията. В тая държава на хартия имаш права, ама всичко така е усложнено, че не ти се иска да си ги упражниш. А за решенията на съда относно катаджииските истории колко мога да ти разказвам, ама няма да повярваш(добре че го имам на хартия).

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                          От горе-долу 2г. колесарите са забранени за употреба трябва задължително на платформа,но трябва да имаш и категория ВЕ.Ако ще го дърпаш отзад неби трябвало да ти правят проблем но нали знаеш все за нещо ще се заядат.
                          B+E е за ремарке с маса над 750кг, така че в случая и B е достатъчна

Коментар

До: Въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Кире, основното е, че имаш ли нещо допълнително около автомобила: твърда връзка, ремарке, платформа е задължително да е с документ. Точно заради това, че е самоделка ще се заядат въпреки, че няма наказание в закона, но все ще се намери някаква точка, че да се завърти. А другото е, че дори и 1 гума да е на асфалта ти ползваш РПМ, демек останалите документи за товара (МПС в случая, ако е ППС сигурно е друго) демек пак няма как да го изкараш като обикновен товар, още повече, след като е АТВ... Така, че формално няма как, неформално (почти) винаги има
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X