Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Знаете ли дали ще имам някакви проблеми от срана на полицията ако тегля атв то с едно приспособление, само задните гуми ще са на асфалт, преднитеще са във възздуха /приспособлението ще е закачено на теглича, него като го направя ще ви го покажа/? Атв-то не е регистрирано а приспособлението няма да има допир с пътя и няма да е нищо сложно. До колкото знам и колесарите на които се качват само предните гуми не се регистрират/като на пътна помощ/. Днес на бул."България" видях един човек да си тегли така мотора, предната гума му беше закачена а задната си въртеше.

До: въпрос за теглене на АТВ/Мотор по пътната мрежа

Според мен няма да имаш проблем с полицията,но щом това приспособление е самоделка,може да се заядът,че не е безопасно и че се откачи,който е отзаде просто и ткаива работи,зависи от полицая може да се заядЪт за много работи,но проблем,че не е регистрирано няам да имаш,все пак го транспортираш а не го караш!
    Успех с изобритението и ще чакаме снимки
    Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Както казваш, че атв-то не е регистрирано, ще имаш проблеми. Аз така мислех да си влача бъгито, но неможе
      Прикачени файлове
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
        Както казваш, че атв-то не е регистрирано, ще имаш проблеми. Аз така мислех да си влача бъгито, но неможе
        моята идея е почти идентична като се рарових повече, май проблема ще е че атв-то няма гражданска и не е регистрирано, ти говорил ли си с някой от КАТ

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
          моята идея е почти идентична като се рарових повече, май проблема ще е че атв-то няма гражданска и не е регистрирано, ти говорил ли си с някой от КАТ
          На колесар сме влачили НЕ регистрирана кола от Варна до Търново и не са ни правили проблем , но искат ли да се заядат винаги има какво да намерят ! И за най-малкото нещо ... колкото да земат 10-20-30 лева . На корупция го удрят малко и се оправя май май работата .
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
            На колесар сме влачили НЕ регистрирана кола от Варна до Търново и не са ни правили проблем , но искат ли да се заядат винаги има какво да намерят ! И за най-малкото нещо ... колкото да земат 10-20-30 лева . На корупция го удрят малко и се оправя май май работата .
            а спряха ли ви?

Коментар

а спряха ли ви?
              Неможаха , но 2 пъти сме теглили коли от там и сме минавали единия път през три другия през два полицейски поста и хем колесара стърчеше и се виждаше ясно (беше жълт ) и не ни спряха . Само да не стане да тръгнеш и да те спрат макар , че както каза някой по-нагоре за приспособлението няма как - за колата си е (част от нея) , а за тегленето ако не се лъжа , все едно да теглиш нерегистрирана кола с въже (тогава полицията ... абе не е позволено) та така де може и с това да е така щом няма гражданска и регистрация .
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

1. Не е задължително колата да е регистрирана ако е на колесар!
                2. Какво си мислиш че ще остане от това АТВ ако го теглиш със 100км. на разстояние 200км.?
                3. Колкото и надежно да го направиш променяш тежест, геометрия всичко на колата!

пп. невярвах че ще питаш подобна глупост!!!

Коментар

По-добре си наеми платформа под наем,защото ще му разбиеш лагерите,втулкитеа може и нещо да изкревиш като ги знам нашите "европейски" пътища
                  Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

имам приятелка така си закача мотора маха предната гума и го закача за теглича някак и си обикаля навсякаде и каза че нямал проблеми с полицията

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                      1. Не е задължително колата да е регистрирана ако е на колесар!
                      2. Какво си мислиш че ще остане от това АТВ ако го теглиш със 100км. на разстояние 200км.?
                      3. Колкото и надежно да го направиш променяш тежест, геометрия всичко на колата!

пп. невярвах че ще питаш подобна глупост!!!
                      Аз ако го тегля така ще е за не повече от 20 км и с ниска скорост, представям си какъв ще е и ефекта върху атв-то, а колата не мисля че ще и е проблем, все пак когато е закачено ремарке/особено ако е за две атв-та оста е посредата и има едно качено атв-само отпред натоварването няма да е по-малко/. Геометрията ако имаш предвид ъгъла между "ремаркето" и теглича няма да е по-различен от този при нормално ремарке, това знам как да стане. Явно няма да стане защото са много неизвестните, но колегата с мотора който видях днес ме вкара във филм, не можах да го хвана на светофара за да го питам и затова питам вас, а и идеята да си спестя 1300-1400 лв за ремарке ме грабна.
                      Последно редактирано от kvv; 24-02-10, 21:26.

Коментар

Мисля че от нормално ремаркер с флекса и СО-то и малко техн.познания ще се справиш и цената ще е наполовина поне
                        20 км. на отиване и толкова на връщане не е малко,особенно ако пътя не е асфалт/нормален/,можеш да си представиш какво лашкане и подскачане ще е
                        А за полицаите много е относително
                        SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

И аз ползвам теглич за мотора , но това има редица неудобства които може би ще са валидни и за АТВ . А именно :
                          - понеже Атв е по тясно от автомобила то винаги ще влиза в дупките които пускаш между колетата
                          - понеже на мотора ХТ 600 е със сух картер при загасен двг няма смазване на ск.кутия махах и веригата не знам как при атв
                          - да се предвиди добра видимост на контролен номер и светлинна сигнализация
                          - и на последно място за мен винаги някой полицай така може да ти развали планираното удоволствие че може да намразиш всичко живо
                          Имай и на предвид че винаги евтиното може да ти излез и по скъпо . Успех
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от ! Алекс Преглед на мнение
                            Мисля че от нормално ремаркер с флекса и СО-то и малко техн.познания ще се справиш и цената ще е наполовина поне
                            20 км. на отиване и толкова на връщане не е малко,особенно ако пътя не е асфалт/нормален/,можеш да си представиш какво лашкане и подскачане ще е
                            А за полицаите много е относително
                            Цялото устройство ще ми илезе 60-70 лв. с нови части, мислил съм за всички недостатъци но предимствата са повече. Въпроса е дали ще имам проблеми с полицията защото ако имам цялото упражнение се обезсмисля.

Коментар

....все пак когато е закачено ремарке/особено ако е за две атв-та оста е посредата и има едно качено атв-само отпред натоварването няма да е по-малко/. Геометрията ако имаш предвид ъгъла между "ремаркето" и теглича няма да е по-различен от този при нормално ремарке, това знам как да стане.
                              При такова ремарке със едно АТВ-е отгоре няма абсолютно никакъв проблем тъй като товара е разпределен в/у две оси, задната на колата и тази на ремаркето, при второ АТВ-е на ремаркето, то отива зад оста му и почва да лашка, затова примера ти няма нищо общо защото в твоя случай целия товар е зад задната ос и пътя. При мотора е вилка и една гума и при завои копира пътя без проблем , при АТВ с две гуми и без чупещ се елемент(ябълката на теглича в случая) ще бъде много некомфортно караане. Съчиниш ли го така че да върши работа и да е евтино, ПАТЕНТОВАЙ.
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X