Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВИ КЛАСОВЕ ПРИ АТV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НОВИ КЛАСОВЕ ПРИ АТV

На годишното събрание на КЕ се взе решение:
    3. Въвеждат се нови класове при АТВ:
    - 4WD (в общ клас, карат хоби трасето с отбивки, характерни за предназначението на машините)
    - 2WD до 450 к.см. (карат хоби трасето за АТВ)
    - 2WD над 450 к.см. (карат по-усложнено трасе)
    - Хоби без разделение по кубатура и вид на машината
    Основният ни подтик да разделим АТВ в различни класове е различната спецификацията на машините и желанието ни да направим интересни и безопасни трасета за състезатели и машини.
    Както знаете АТВтата в последно време често са повече от моторите и заслужават специално внимание

А1- 2WD до 450 к.см
    Тук ще мерят сили "наточените и разчекнати точилки"
    ниско свалени АТВ с тунинги за MX,Супер Мото,Quad Cross или GNCC
    Ще карат рали по трасето на ATV хоби,няма да карат нито един елемент от X-трака.Ще се опитаме да спестим и камъните по трасето за да няма щети.

А2- 2WD над 450 к.см
    Запазва досегашният формат на ATV Екперт.Много екстрийм,много препятствия,много пот Но вече под надзора на трима ATV трасе кординатори

А3- 4WD

без разделение по кубатура,ще карат главно по хоби трасето-без странични наклони,по възможност ще добавяме и интересни 4x4 елементи около старт финала или по трасето/кал,вода/+ интересните за 4x4 елементи от екстрийм теста.

ХОБИ
    Клас за начинаещи.Тук е отворено за всякакви машини и всякакви кубици.Класът е рай за любителите на гледки и разходки
    Леки и равни трасета без преминаване на препятствията от X-трака.
    Дистанциите са намалени наполовина.
    Тенденцията е трудноста на Хоби трасетата да бъде драстично намалена.

АТВ трасе кординатори за 2009г - К.Грудев;E.Пенчев;Д.Цеков.
    консултанти Н.Кушев;А.Ангелов.

До: НОВИ КЛАСОВЕ ПРИ АТV

даже мисля че така е по добре !

Коментар

Супер но съм сигорен,че откъдето мине КФХ 700,аз мога да мина от там по бързо,освен ако не е някои дълбока река или коловози.

Коментар

Пропуснах да отбележа,че трасекординаторите няма да се състезават в сезон 2009 РШЕ само ще помагаме с организаците

Коментар

Супер !!!!! Нещата трябва да се правят от хора с опит за да се съхранят състезатели и техника . Ще ви бъде трудно да осигурите толкова разнообразни трасета , но все пак -- успех !!!!!
          full time rider, part time racer
          jrc4life

Коментар

Трябва да се измисли нещо за моделите над 450cc както казваш ти "наточените и разчекнати точилки" Визирам модела на KTM 525 XC и 505SX. Поне за тях се досещам да надминават кубатурата! Мисля че те трябва да влязат в А1 или поне да имат възможност да избират!..
            Последно редактирано от Краси Грудев; 17-12-08, 15:14. Причина: мани мани ще успамите темата,няма смисъл от кавги

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
              Трябва да се измисли нещо за моделите над 450cc както казваш ти "наточените и разчекнати точилки" Визирам модела на KTM 525 XC и 505SX. Поне за тях се досещам да надминават кубатурата! Мисля че те трябва да влязат в А1 или поне да имат възможност да избират!..
              КТМ нали имат модел 450

525 е по висок и от KFXa става за Хард Ендуро

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                КТМ нали имат модел 450
                Е те имат, а хората които имат 525 да ги изхвърлят ли?
                Сетих се че и Polaris имат 525 модел!

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                  Е те имат, а хората които имат 525 да ги изхвърлят ли?
                  Сетих се че и Polaris имат 525 модел!
                  Не разбира се ако им се кара леко трасе ще отидат при Хоби там е OPEN

Коментар

В Европейските MX например не може вече да участваш с машина над 450 за това и всички марки вече имат "острилка" в този клас

Има още няколко месеца до началото на РШЕ всеки според предпочитанията си може да се намести в класът който му е по сърце

Много състезатели чакаха разделението за да се ориентират каква машина да карат
                    Сега вече всичко е гласувано от Общото Събрание към КЕ и естествено може и да има малко недоволни но със сигурност 95% се кефят на новата схемата
                    А и с теб говорих по телефона преди събранието знаеш,че няма друг вариант

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                      В Европейските MX например не може вече да участваш с машина над 450 за това и всички марки вече имат "острилка" в този клас

Има още няколко месеца до началото на РШЕ всеки според предпочитанията си може да се намести в класът който му е по сърце

Много състезатели чакаха разделението за да се ориентират каква машина да карат
                      Сега вече всичко е гласувано от Общото Събрание към КЕ и естествено може и да има малко недоволни но със сигурност 95% се кефят на новата схемата
                      А и с теб говорих по телефона преди събранието знаеш,че няма друг вариант
                      Питам за варианти защото има доста такива машини и за тях ще бъде добре да разберат къде им е мястото.
                      Иначе аз ако изобщо карам някои път то моя клас е А2.

Коментар

Браво супер са новите класове. Дано само трасетата в клас Хоби вече да са наистина Хоби а не както беше досега Хобито да минават по дерета и част от трасето на Експерт. Така хората който са дошли само за раходката и кефа ще са по доволни. Другото важно е, че досега трасетата ги правиха трасе координатори с мотоциклети и не можеха реално да преценят как се чувстват АТВ-тата по тези трасета а сега вече след като си има координатори с АТВ поне ще бъдат съобразени със възможностите на АТВ.
                        Абе с две думи на добре отива спорта
                        Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
                        Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Според мен до 200кг. и над 200кг.,пък европейците да вземат пример от насРазделението е необходимо според мен заради килограмите,щото ако си с ...450 и те блъсне KFX700...жална ти майка
                          Другия вариант е със скорости и автоматик.
                          Абе не правете много класове,че за един ден да минават всички
                          Пък и един модел като се води 450,кой ще проверява да не е станал 550 примерно,ще му мерят горивната камера ли
                          Eвгени Филчев
                          Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Класовете би трябвало да са отворени и разликата да бъде кой кое трасе да избере. Така ще може и състезател с 450 да кара в Е2, а ако иска някой със 700 да си кара по чистото трасе.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Николен ATV Преглед на мнение
                              Супер но съм сигорен,че откъдето мине КФХ 700,аз мога да мина от там по бързо,освен ако не е някои дълбока река или коловози.

значи слагаш BIG BORE KIT и отиваш да караш при по-големите
                              Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X