Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АTV на български?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АTV на български?

Здравейте!

Както съм скептичен относно измислянето на ново име, тази тема все пак "ми пусна муха", дето се казва. Току чета, гледам докъде са стигнали работите и се замислям.

Та снощи ми хрумна нещо. Дали не може да се търси в съвсем друга посока. Тя, на пръв поглед, е глупава, но само на пръв поглед...

Пример: Ръчното Трибутонно Интерфейсно Устройство не се казва РТИУ, нали? Казва се "мишка". Преди години М-Тел доста успешно (поне до време) пробиваше с "цитрон". За мобилните телефони пък беше станало популярно "тутурутка".

Сигурно в "професионалния жаргон" на колегите с ATV-та има някакви думи за техните машини, които могат да се окажат по-близо до истината, отколкото "четирициклет".

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

ВПТС не звучи зле макар и да си вързах на морски вазел езика докато го произнеса т.е. ВисокоПроходимоТранспортноСредство или ТСВП но докато има хора който ме спират на улицата и ме питат от каде и колко съм си купил тази жипка хми ATV си е ок
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от The saint
        Хи-хи... "мотор с кош" как ви звучи? Ама с коша отгоре
        Чудя се какво пише в талоните на регистрираните АТВта? Някой да сподели?
        Пише : "Четириколесно ПС"
        Q7 S-line- 279 hp, 600Nm Steinbauer P-Box
        ATV Can-Am Outlander 800 EFI MAX XT - /Precision Damper/DuroRoad Wheels&RIMs/HFM Performance + HMF Optimizer/K&N Air/
        Suzuki GSR600A

Коментар

ЧПС -- и се управлява с " B " кат. Понятието " мотоциклет" задължава "A"
          full time rider, part time racer
          jrc4life

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X