Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на дисплея на ГПС от кал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защита на дисплея на ГПС от кал

Този въпрос май е най-належащ при спортните АТВта и трябва да измислим начин да ги предпазваме.

Пробвахме с фолио залепено от горе - това решение ни доведе до провал в Троян,не залепихме оригинални плаки а прозрачно и меко фолио и след първите гмуркания в локвите при опитите за почистване с кална ръкавица се матира и намали значително видимоста.А от студа не можеше и да се отлепи

Мисля че най доброто решение е да направиме защитна пластмасова "арка" която да е закрепена на кормилото и да скрива ГПСа от директни кални попадения.

Дайте други идеи или снимки на готови решения

Re: Защита на дисплея на ГПС от кал

какво мислиш за идеята която ти подхвърлих в троян дали си струва да се пробва,а именно да се закрепи ролка с плака от тези които са очилата и да се превърта
    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Идеята е добра но ако попадне вода под плаката става кофти.
      Или да я закрепим на 3-4 милиметра над дисплея

Коментар

Ролките не са подходящи когато има вода. Водата влиза между ролката и екрана и край с виждането!

Мисля че трябва да се направи нещо като козирка която ще спасява ГПС-а от 80-90% от калните попадения.

Коментар

А ако се монтира гпс-а в нещо като кутийка (май херметична е хубаво да е) с капак отгоре, който да е от стъкло (може по-дебело) и да може да се отваря - по време на движение бършеш с калната ръкавица стъклото - би трябвало да не се надира чак толкова лесно, а за по-голяма видимост просто отваряш стъкленото капаче и отдолу лъсва идеално чистия дисплей на гпс-а
          Също така ако върху това стъкло отвън се монтират сменяеми плаки от някакво фолио (както при кросовите очила)? Тогава няма да се налага да се бърше изобщо, ама не знам в студа дето вика Краси как ще е ...

П.П. Това в кръга на шегата:
          другия вариант е пак в кутийка със стъклен капак да се монтира една чистачка и да има жабка, която да пръска вода, докато чистачката бърше в несвяст (като при автомобилите). И ако на чистачката се сложат няколко сини светодиода мощността на АТВ-то ще се качи с няколко коня - поне при Голф ІІ е така
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

има едни уредчета за вакумиране...35лв струват. Вакумираш го и си бачка безгрижно.
            Един приятел си вакумира GSMa та да го запазел нов до продажбата му...и да ви кажа успя ! Вярно че му проби дупчици да чува, говори и зарежда, но го запази. Та си мисля че едно вакумиране и тук би имало успех...дори да издържа за всяко кално шоу само...може да се превакумира винаги
            S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
            или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
            пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Че как го е вакуумирал, като му е пробил после дупчици?

Пък и в случая не би ли следвало от калта пак да се матира повърхността?
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Май ще се слагат чистачки!!!!!!
                Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

На гармините стъклата са много яко закалени. Аз ползвам Гармин от 2 години и постоянно му бърша екрана с мръсни ръкавици в движение. Нямаше и драскотинка преди да потренира с него Бат Жас !
                  Самият GPS от сериите "Х" си е пригоден за Off road и няма смисъл да се фолира, защитава с кутийки и т.н. Той издържа под вода 30 минути дори !!!
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Аз мойто мап60сцх го мия на чешмата със една четка за зъби, че му влиза къде ли не кал.... екрана се дере от калта обаче и определено му трябва защита. Сега си играя с едно калъфче да го модифицирам, но в най-общи линий идеята е да се пришие дебело прозрачно фолио (от типа за прозрачни калъфи за телефони) отгоре. Ще покажа ако стане и като го пробвам в яко кал . ..
                    The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.

Коментар

Най гадното е че като се сложи нещо над дисплея почва светлината да се пречупва по различен начин и се получават отблясъци.
                      Оргиналното покритие някакси поглъща светлината и колкото повече слънце има толкова по ярък е дисплея дори и без осветление.

Коментар

Бре на мен това не ми се оказва проблем тъй като забравих да спомена калъфчето е за на ръката. Та мога само да си завъртя ръката и слънцето вече отблясва по друг начин.
                        The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.

Коментар

Жоре и това не е много уда4но да го връзваш на ръката пробвах го на другия ден защо; трака показва примерно на дясно а там е като петте кьошета три пътя на дясно обикновенно подминаваш около двайсетина метра и ревизия на ГПС демек на верния път ли сме а като е на ръката се по4ва едно въртене и гадаене и се губи време а на съзтезание не съм бил ама ако се по4не така на всеко разклонение много време си е може би след време ще се появи и такава тема тактика на каране с ГПС и ще се поизясни картинката като си кажат пове4ето болката а бе май си и до нагаждане 4овек-ГПС а относно изжулването на дисплея предполагам се сменят панелите както с телефоните спасение няма има подмяна
                          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

калъфче или вакумиране му е майката...на въпроса от погоре на колега как го е вакумирал и пробил...ми той пича не го е правил за под вода или кал...а за да го запаи за продажба чист...и успя...с игличка внимателно е пробил дупчици да чува и говори..питах го сега по тел. каза че става без проблем с вакумирането...чудя тук какво пречи да стане същото? нали номера е да издържи да не се похабява в калта...после махаш вакумирането и отдолу си нов...вакумираш пак за следващото каране...поне с машинката е лесно и без парици...за 5 мин работа е няма как да не се запази GPS отдолу, а и като е вакумирана моеш да си натискаш сите копчелъци защото фолиото е меко.
                            S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                            или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                            пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Тези които си носят вода на гърба може да си мият екранчето с нея ако чак толкова се зацапа. То като стиснеш цицката (как звучи само ) и потича струйка. Ще загубиш 5 секунди, но не е толкова страшно. Комбинация с козирка да не се наметва яко с кал и си готов!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X