Колеги пускам нова тема за разширителите,защото виждам ,че има интерес от ваша страна.Мога да ги направя но ме интересува вашето мнение относно твърдост,размери и начин на прихващане към калника.Каучука е за предпочитане пред пласмасата това е ясно но вариянтите за закрепване стават други.Първоначално мислех да ги проектирам със жлеб във,който да вкарам шина от стъкломат.По този проект захващането ще е само от долната част на калника където са технологичните отвори но крие риск от отваряне при по големи извивки на калника и нагърчване на гумата което от естетична гледна точка е недопустимо.Всъщност идеята ми е да избегнем сраничното дупчене на калника,което за монтажа ще ме улесни но не зная как ще го възприемете вие.Все пак не е приятно да правиш дупки по калника.В общи линии питането ми е следното.Мога да изработя разширители само с долно захващане но те ще бъдат по къси и по тънки а другите,които ще бъдат с двойно прихващане може да са по масивни и естествено ще изглеждат и по добре според мен.Но това ще кажете вие скъпи колеги.Поздрави на всички.

Коментар