Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Все по-често чувам от разни колеги съвета да не купуваме гуми от големи хранителни хипермаркети,но никой не може да ми обясни защо?
    Тази седмица в Кауфланд Барум поларис3 в размер 205/55/16 е 95лв а в Дианата с 30% отстъпка е 101лв (вие ги смятайте без отстъпката).Защо да не взимаме от там по лошо качество ли са или стар дот?
    Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

От: Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Е, ти сериозно ли питаш?
    По - добре да карам старите "Зимни" галоши от колкото да взема нови "ЗИМНИ" от кауфланд.
    Имам един приятел таксиджия, беше си взел чисто нови 4 парчета от кауфланд... след втората седмица шофиране нямаше няколко парчета от грайфера. Жалко,че нямам снимки да ти покажа, явно са някакви ментета... Аз не познавам човек който да пазарува ГУМИ от Кауфланд.

Коментар

Ами гледайте DOT-а и ще ви се изяснят нещата. Аз случайно се загледах в ефтинджос гуми в друга верига и дота беше 2014 г.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Да сериозно питам,понеже бързах и не съм гледал дот,но им пипнах ламелите мекички бяха и се отваряха лесно.
        Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Нали знаете че Кауфмауф не правят гуми в мазето под магазина?
          Защо супермаркетите могат да изцеждат по ниска цена е ясно, но е дълго за обясняване. Дали по-ниската цена води до по-ниско качество може само да се гадае, но не е особено вероятно, защото ще повлияе негативно на марката глобално. Щото гумите не са брандирани с кауфмауф, нали така?
          В една тема за баКтерии даже излезе че собствените марки батерии на икеа са номер едно, следвани от китайските ноунеймки в гръцкия магазин за детски играчки.
          Та така.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз купих от "Метро" през есента на 2014 г. някакви (след по-обстоен оглед се оказаха румънски) зимни гуми за "Пасатора" по 65 лв. парчето с включен безплатен монтаж в една от големите гумаджийници. Целогодишна (вкл. лятна) употреба, щото цената на монтаж-демонтажа е несъпоставима с цената на гумите, без смяна/въртене на местата и т.н., предните се поизносиха, сега мисля да им разменим местата (задните да дойдат отпред) и да изкараме и тази зима с тях
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Галошите от кауфланд, била, метро и тн са съвсем еднакви със същите глаоши (като марка и модел) купени от която и ще да е гумаджииница.
              Дори по някога са по добри защото хранителните вериги не държат стокове от каквото и да било, така че нищо чудно дота да е много по пресен от колкото в специализирания магазин за гуми, в който ве пак трябва да се дъри определен асортимент на склад по всяко време.

Коментар

Аз също съм купувал гуми от Метро на по-тънка цена. Просто се гледа ДОТ-а им. Ако е стар, ги подминавам.
                HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от eternityz Преглед на мнение
                  ...Защо да не взимаме от там по лошо качество ли са или стар дот?
                  Аз не съм взел само защото не предлагат размери които да ме интересуват.

Карфур затвори, ама от Кауфланд, Лидъл, Метро и компания нямам никакви задръжки да пазарувам неща които не са им основния бизнес.

Ако някой си мисли че Диана, или Примекс, или Радиал няма да му продадат гуми с ДОТ на 2-3 години - да претърси Форума.
                  И в това няма нищо лошо - нормално съхранявани гуми не си влошават качествата толкова бързо.

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                  ...Имам един приятел таксиджия, беше си взел чисто нови 4 парчета от кауфланд.
                  ...Аз не познавам човек който да пазарува ГУМИ от Кауфланд.
                  Я прочети пак какво си написал?

Коментар

Карах няколко лета с гуми от Кауфланд! Нямах грижи! Сега...не можеш да очакваш от Дебица да е Мишлен...нали???
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Я прочети пак какво си написал?
                      =
                      Сетих се последния момент,за него... И от тогава така ги е намразил... бяха с доста стар дот, ще се опитам да приложа снимки, но по - късно.
                      Това се беше случило преди около 3-4 години. Още като започнаха да пускат гумички...

Коментар

Аз пък гледам да не купувам гумени изделия произведени в страни от бившия СИВ. И от бивша Югославия - тоже.

Коментар

И аз съм мислил по въпроса и в най-голяма степен го отдавам на митове и легенди създавани от заинтересовани гумаджии.
                          Не мога да си представя, който и да е голям производител на гуми да пусне специална линия за по-некачествени такива, примерно за Марфур, Петро или който и да е там.
                          А цените, само който е бил на договаряне с големите ритейлъри знае за какво извиване на ръце иде реч.

пп. Не съм купувал по-скоро защото се старая да избягвам разправии от рода на: купи тук, отиди там, върни се тук, гаранция и т.н. губи време истории.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Аз пък гледам да не купувам гумени изделия произведени в страни от бившия СИВ. И от бивша Югославия - тоже.
                            Уви, лека-полека не само гумените, но и всички изделия, включително автомобили, на нашия пазар в по-добрия случай се оказват произведени там. В общия случай са произведени в Китай, с по-голям късмет - в Индия или Турция.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
                              Не мога да си представя, който и да е голям производител на гуми да пусне специална линия за по-некачествени такива, примерно за Марфур, Петро или който и да е там.
                              Определено.

Всичко е много по-просто. Производителят горе-долу знае колко гуми ще продаде у нас и ги е произвел преди сезона за голямата смяна на гуми. Уговорен е транспортът с камиони, кораби и каквото друго ползват. Гумите вече пътуват и от производителя почват да прозвъняват търговците. Големите търговци получават едни условия, малките - други.

Хитрината е че колко е голям един търговец не е свързано с оборота му конкретно за гуми, а с целия му изобщо оборот. Ако гледам по себе си - средно годишно давам 300 лева за гуми. Средно на две седмици обаче оставям толкова в Лидъл, Метро и компания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X