Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се обезвъздушава хидравличен крик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се обезвъздушава хидравличен крик

Изпадна ми един 5 тонен скрапен маслен крик и нали съм си "майстор", го подхванах. След реставрацията му сипах масло и...
    Знае ли някой как се обезвъздушава?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Как се обезвъздушава хидравличен крик

Би трябвало да има пробка (това е винт, под която глава има уплътняваща гарнитура). Създай налягане, като просто стъпиш на крика или вдигаш нещо с него. Тогава леко отвиваш този винт и излиза масло и въздух. Товара се спуска! Така няколко пъти.
    LZ1AIV

Коментар

Маслото, което излиза оплесква целия крик и е загубено? Защото не може да се сравнява с обезвъздушаване на спирачки.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Изпадна ми един 5 тонен скрапен маслен крик и нали съм си "майстор", го подхванах. След реставрацията му сипах масло и...
        Знае ли някой как се обезвъздушава?
        Не се обезвъздушава!
        Ако,всичко друго му е в ред,след наливане на маслото,трябва да работи!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

След още 50 години ти пожелавам живот ше се справиш с тая задачаОно си сака време да се науче човек......

Много са ми интересни шафиори с 30-40 години стаж като почнат да турят вериги зимно време.........и не звайят от къде се почва....

Божеееееее...........
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Вероятно си налял повече масло от нужното.
            Наливането става под наклон - пробката да е най-висока точка. Налива се със спринцовка. Иначе е трудно.
            Побира около 200 -250 мл масло. Не повече. И се налива при затворено положение.
            После си слагаш болта (на отвора, който някой наричат пробка) и крика трябва да действа.
            Това което ти познаваш като обезвъздушаване на спирачките - тук няма такова нещо. Само се долива.
            Притегни си всички гайки по него - тази най-ниско на помпата, ако е разхлабена от там в покой ще ти изтича бавно, но сигурно маслото.
            Успех !

Коментар

Точно това направих. Налях маслото със спринцовка. Не знам колко събра, но май е повече. Наливах докато се напълни и протече от пробката. Крикът беше в заворено положение. Като помпам, прави опити да вдига, но го зарязах, за да питам тук.

Коментар

Колеги,запомнил съм много добре четеики от упътване на нов крик произведен мисля в заводите в Оряхово. Там пипеше че крик се зарежда със смес от 70% хидравлично масло и 30 % газ за горене!! Дааа пробвал съм го без никакви проблеми! Та зареждаш го както казва колегата със принцовка до нивото на пробката, няколко пъти го напомпваш до макс и изпускаш натискаики бавно до изходно положение. След два три опита всичко си идва на мястото. Ако маслото е в повече излишното си излиза, ако е необходимо доливаш до нивото!
                Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Ясно. Всичко си е наред. Просто трябва да източиш маслото което е излишно и си готов.
                  Според мен да източиш цялото и после да налееш само 250 мл (гр ).
                  Все пак си го направил, щом вдига и изхвърля излишното. Честит ти крик !

Както казва Чичко Фър - трябва тънко масло.

Коментар

Хубаво! Утре, пардон, днес ще пробвам.

Коментар

bgbul е обяснил точно.
                      От мен-за да не пръска,запуши първо с пръст отвора за наливане на масло и тогава помпи бавно-въздухът и излишното масло ще излязат.След няколко цикъла сам ще усетиш кога да запушиш пробката или пластмасовата тапа.
                      Възможни неизправности на крика-клапан,уплътнения на помпения елемент или на основния работен цилиндър.А ето как работи:
                      http://www.youtube.com/watch?v=swSZX...eature=related
                      Без триене няма движение !

Коментар

И аз да се включа в темата, но с въпрос.
                        Имам китайски "крокодил", който изпуска. Вдигам жипката, а той бавно си изпуска. Не се вижда да е хвърлял масло, но е възможно.
                        Какво да му гледам?

Коментар

Уплътненията на обратните клапани.

А крика се обезвъждушава с наливане на керосин, той и газ за горене. 20 - 30% от всичкото, според обема. За големите може по-малко.

Коментар

Не лежи под крика , само вдигай с него и после на стойка .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Така и правя, но искам да си го ремонтирам.
                              Дори и под здрав крик без стойка не лежа.
                              А за стойка ползвам пънче, на тези ламаринените не разчитам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X