Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Още нещо!

На задните спирачни апарати, откъдето според мен идва скърцането, е вързана и ръчната. Тя действа на същото буталце. Та това буталце се прибира на зад само с въртене. И си мисля, дали няма да се укаже просто конструктивен недостатък цялата история. Накладките няма как да мръднат назад кой знае колко.

Какво мислите?
    Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Прерязах накладките, засега шумаве няма. Но да мине малко време и ще пиша!

Коментар

Здравейте колеги!

Прерязването на накладките влоши нещата!!! Забелязвам, че при топло време много повече се проявява ефекта. Вчера на магистралата, като вдигна 100км/ч и започва скърцането. Намалявам до 80 и спира. Вдигам 100 и почва. Най-силно се проявява на десен завой. Както яко скърца, натискам спирачката, без да пускам газта за да запазя скороста, и всички шумове изчезват.
        Уф, днес мисля да свалям дисковете и да махам отново ръба.

Днес сутринта, 15км минах и не се обадиха, но пък беше 7гр. навън.

Накладките са Ремза - около 20 000км. съм минал с тях. Мислех да ги сменя с Текстар или Паджит, тъй като чувам че са доста меки и добри като качество, но с Ремза карат още 4 коли на познати и не се оплакват. Та си мисля, може ли да има нещо особенно в стоманата на дисковете?

Предните дискове може и да ги прежаля, защото имат само още 2 десети до допустимия минимум, но ме спира това, че чувам шума от задните колела.

Моля за съвет!

Поздрави!

Коментар

Малко развитие!

Двата задни диска са с изпилени ръбове. Остана някакво прискърцване, но значително по-малко а и вече го чувам отпред. Ето защо си мисля, че всички си прискърцват.
          Твърдо, ефекта е засилен на топло!!!
          Друго което прави силно впечатление - ако тръгна да ускорявам, не скърца. Ако карам обаче умерено или съм на двигателна спирачка, веднага се разкърцва.

Още се чудя дали да свалям ръбовете и на предните дискове или направо да ги сменя!

Моля за идеи и съвети!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Danchojn Преглед на мнение
            Малко развитие!

Двата задни диска са с изпилени ръбове. Остана някакво прискърцване, но значително по-малко а и вече го чувам отпред. Ето защо си мисля, че всички си прискърцват.
            Твърдо, ефекта е засилен на топло!!!
            Друго което прави силно впечатление - ако тръгна да ускорявам, не скърца. Ако карам обаче умерено или съм на двигателна спирачка, веднага се разкърцва.

Още се чудя дали да свалям ръбовете и на предните дискове или направо да ги сменя!

Моля за идеи и съвети!

Поздрави!
            Зависи колко са се изтънили дисковете. Обикновено отвътре е щампована минималната допустима дебелина.

Коментар

Дисковете са все още в норма!

Снощи бях на канал. И както съм отдолу взех да бутам колата напред на зад и започна да прискърцва. Звука ме отведе при задно дясно колело. Гледах, гледах ама нищо - всичко изглежда добре. Накрая взех една отверка и тропнах по вътрешната накладка и звука изчезна.

Да питам още нещо! Накладките колко леко трябва да се движат в леглата си. Например - трябва ли да се махат и слагат свободно само на ръка? Защото предните са така, но задните като ги вадя, винаги се налага да ползвам отверка. Абе доста си се запъват. Та дали да не ги попилна малко тук там и да ги разхлабя, разбира се не дотам, че да тропат?

Поздрави!

Коментар

Здравей колега, позапили малко накладките за да охлабят, но не прекалявай с пиленето за да не се разхлопат вместо да просвирват. Аз имах подобен проблем с мойте предни накладки, но при мен не свиреха, а просто дърпаше на дясно като спирам. Смених накладките с нови, че и без това си бяха за смяна, но махнах умишлено пластините(накладките извадих със сила с отверка точно както при теб), които при мен държат накладката така, че да не тропа. Ефекта беше , че джипа започна да спира перфектно, но накладките започнаха да броят всяка неравност по пътя. Съответно върнах пластините на мястото им, но тръкнах накладките леко така, че да се движат свободно в гнездата си. Предполагам, че проблема при теб е подобен, още повече, че махаш накладките с отверка. Позапили и ги върни обратно. Надявам се това да ти помогне. Успех!
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Благодаря!

Ще пробвам, че то много варианти вече не останаха!

Коментар

Да не би да съм кривнал задния диск. Май ще ги сваля да ги проверя на струг.

Коментар

Първоначално публикуван от Danchojn Преглед на мнение
                      Да не би да съм кривнал задния диск. Май ще ги сваля да ги проверя на струг.
                      Аз бих проверил и състоянието на спирачните цилиндри. Както и каква течност има във и преди тях.

Коментар

Щом се проявява в завой, провери луфта на лагерите на главините.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

като провериш лагера както ти е казал колегата над мен, може да пробваш един елементарен лек - при pазни мустачета и други на дискове и барабани често помага и спестява време и нерви - намери си един празен паркинг или права. И дай на задна - няколко по-дълги и интензивни спирания. След това може да покараш малко назад с натисната леко спирачка. Предполагам че ще реши проблема.

Коментар

До сега си играх. Дисковете са прави! Охлабих накладките пък ще видим.

Главините нямат луфт - проверих ги още в началото, включително и днес.

Ще пробвам и с интензивните спирания и ще пиша!

Благодаря на всички!

Коментар

"Намажи дисковете с грес"МАИТАП" Мисля че наклатките са ти по твърди ,или са се изпекли.А е въжможно ръбовете на накладката при нагряване се разширява и да стърже желязо в желязо.
                              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Да стърже, ама няма следи!

Накладките са възможно най-мекият клас - "С". Освен ако не се заблуждавам. Но със същите накладки имам приятели които ще хвърлят вече 3-ти чифт и няма такива феномени. А и при спиране няма никакъв звук. Звучни ни са по някой път при не натисната спирачка.

След последните операции(препилването на накладките за да са по-хлабави) няма звуци, но не съм минал кой знае какви километри. Все още не съм сигурен дали се е решил музикалният проблем.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X