Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нерешим проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нерешим проблем със спирачките

Побърках се с тези спирачки...

От година-две нямам нормални спирачки на витарата.
    То спирачната система вече е доста променена, но по елементарната логика би трябвало да работи и така.
    За да започне да спира, в най-добрия случай се налагаше да препомпя поне 1-2 пъти педала. Смених цилиндърчетата отзад, после и механизмите за саморегулиране на хлабината между барабана и челюстите. Уж имаше подобрение, но пак не е както трябва. Усъмних се в предните апарати. Смених и тях, вярно стари, но от витара с добри спирачки-значи апаратите си работят. Пак не спира.
    Смених и помпата-пак нищо.
    Казах си, че може и тази помпа да е сдала багажа, онзи ден купих нова ладова. Италианска, би трябвало поне в началото да работи коректно.
    Още по-голяма трагедия.
    Спирачките се държат все едно, че има много въздух в тях. А съм прекарал през системата над литър течност, при това само за два-три опита, нова течност.
    Махнах една пластмасова джаджа която в мануала е означена като разпределител на налягането, сега тръбите са свързани директно-от помпата отиват направо на цилидърчетата.
    Задните спирачки са както е оригинално-от помпата течността влиза в дясното цилиндърче, оттам по тръба отива в лявото, и оттам се обезвъздушава. Започвам да си мисля, че и там може да има проблем, но в оригиналната система там няма проблем...
    Затапих изхода за задните спирачки още на помпата, вследствие педала се втвърди(течността за назад не се свива), но предните спирачки пак не хващат както трябва.

Вече се видях в чудо, такова нещо не ми се беше случвало, а съм обезвъздушавал доста спирачки. Все с добър краен резултат.
    Сега съм изнервен-не мога да реша проблем който на пръв поглед изглежда елементарен.

Та моля за съвет от знаещи или препатили хора.
    Има ли желание-има и начин!

От: Нерешим проблем със спирачките

Предният ти мост нали беше от УАЗ? Е те там спирането е голяма интрига, ама ти май не си с уазови спирачки. Тия дни правих спирачки, щото бяха свършили накладките. Да знаеш, че въздух и големи хлабини на накладките водят до едно и също помпене.

Серво има ли някъде в цялата схема?

Коментар

Ако приемем,че няма въздух,то проблемът е в 1.диаметрите на сменяваните помпи и цилиндърчета-новата помпа не отговаря по диаметър за тези.2.ход на педал-серво-помпа или има луфтове,или е недостатъчен.Елиминирай и изчисти второто,ако не се оправи,за първото ще се мисли.
      п.п. писал съм едновременно с Ясен
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

УАЗ-овия мост е с витарски спирачки. Та схемата е все едно с оригиналните на витарата.

Серво си има-където му е мястото-помага на педала да натиска по-лесно помпата. Там няма грижи. С двигател, без двигател-все няма спирачки.

За хлабините знам, с тях го ядох при задните спирачки, заради изядени зъбчета на механизмите за саморегулиране. Сменени са с почти нови, механизмите работят както е предвидено от конструктора.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          2.ход на педал-серво-помпа или има луфтове,или е недостатъчен.
          Хода е напълно достатъчен. Щока който от педала натиска витарската помпа е къс за ладовата, съответно е удължен, и при свободен педал има хлабина не повече от милиметър.

За разлика в диаметрите на помпа и цилиндри се сетих и аз, но си мисля, че щом ладата е с подобни(та даже и по-големи) цилиндри-би трябвало работата да е даже по-добра-с по-малко ход да се постига същия ефект.

Ама нъцки...

Утре ще върна старата помпа, явно не е било от нея, и пак ще се боря.

Баси, в сряда е стартана Варна 10, а аз още нямам спирачки.

Коментар

Значи има въздух и можеш да пробваш някой от радикалните методи (вакуум или компресор).

На един спирачен апарат няма какво да не му работи коректно на спиране. На отпускане, разбира се, може да заяждат буталца в цилиндри или целия спирачен апарат спрямо опорите си, но ако не спира, значи или имаш калпави/чисто нови накладки, или недостатъчно налягане.

А недостатъчно налягане в спирачките ще получиш или от въздух (ама тогава педалът ще слиза до долу), или от помпа с твърде голямо бутало, което не можеш да натиснеш както трябва.

Това със слизането на педала до долу изисква и изясняване - как са кръговете на тази уредба?

Коментар

Ако при припомпване спирачките хващат - причините са три 1. въздух 2.помпа с по малък дебит 3.голям луфт при цилиндърчетата. За да елиминираш т.3 дръпни ръчната и тогава напомпи (без да караш)Педала ще се вдигне.Без да връщаш ръчната след примерно 30мин. пробвай педала.Ако е добре проблема е в задните цилиндърчета.Толкова от мен .С поздрав Борето.На мойто буки проблема с педала беше от хлабави предни лагери-голямо биене на диска .След стягане на лагерите всичко ОК

Коментар

Кольо, захвани се с третата точка на Борето. Там е заровено кучето, автоматите за регулиране не вършат работа по ред причини. Обери луфта ръчно и всичко ще бъде прекрасно, както казват руснаците.

Коментар

Възможно ли е някои маркучи да се "надуват" и от там да идва проблема?
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Коле незнам дали се справи но аз водя тази битка от една година .Сменил съм всичко по системата и резултата е все един на нула за спирачките.

Коментар

Има ли стержена на помпата празен ход? Като помпиш да обезвъздушаваш има ли яко налягане навсякъде?
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Баси, в сряда е старта на Варна 10, а аз още нямам спирачки.
                        А бе ти ще караш ли или ще спираш!?

Я обясни какви са ти предните спирачни апарати,щото си мисля,че са ТНТМ и как са поставени?Преди окончателният монтаж на тръбичките към помпата,тя трябва да се обезвъздуши,предполагам знаеш,но много хора не го правят.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Кольо, захвани се с третата точка на Борето. Там е заровено кучето, автоматите за регулиране не вършат работа по ред причини. Обери луфта ръчно и всичко ще бъде прекрасно, както казват руснаците.
                          Преди съм пробвал и с ръчно обиране на луфта отзад, но пак нямаше кой знае какви спирачки. Сега като е затапен изхода за задните спирачки. предните пак не работят нормално.

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          Възможно ли е някои маркучи да се "надуват" и от там да идва проблема?
                          Пробвани са, не е от там.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Има ли стержена на помпата празен ход? Като помпиш да обезвъздушаваш има ли яко налягане навсякъде?
                          Няма яко налягане. С няколко напомпвания педала се втвърдява донякъде, но не както на други коли. Това с ладовата помпа, с оригиналната става доста твърд, но си искаше напомпване.

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Я обясни какви са ти предните спирачни апарати,щото си мисля,че са ТНТМ и как са поставени?Преди окончателният монтаж на тръбичките към помпата,тя трябва да се обезвъздуши,предполагам знаеш,но много хора не го правят.
                          Предните апарати са витарски, монтирани на УАЗов мост. В темата за спирачки в раздела за УАЗ съм снимал и обяснил как са направени. Там не мисля, че има проблем, защото супортите са подвижни спрямо диска и се самонагаждат.
                          Помпата се обезвъздуши сама, още преди да завия тръбичките.

Утре съм на лек пикник, след обяд като се върна ще вляза пак в гаража да се боря.

Коментар

Коле,няма нерешими проблеми по спирачките.Просто всичко по тях трябва да е направено правилно за да работи коректно.
                            Я дай отначало,че при много преправяния се губи връзката и се пропуска очевидното.
                            Откакто си сложил УАЗ-овия мост отпред,с Витарови дискове и апарати,колата имала ли е нормални спирчаки?Проблемите кога точно започнаха?
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А може ли .айното да в е дебелина дискове-дебелина накладк,Нещо на човек като теб да не му затегне поне едно колело,и с ръчно обиране... .
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X