Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Колега би ли казал по подробно за този парафин.... че гледах да се продават едни флакони за нанасяне на такова покритие под автомобила.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

До: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
      Колега би ли казал по подробно за този парафин.... че гледах да се продават едни флакони за нанасяне на такова покритие под автомобила.
      Това е течен парафин на спрей,става перфектно за корите под калниците.Знаете ,че след зимата като се измие колата и погледнете подкалниците стоят много надрани, побеляли с ивици от грайфера на гумата кодето се е удрял пясъка.За броните да не говорим,особено предната.Преди години на Козлодуй се продаваха кожени калъфи за предницата на колата ,сега не съм виждал .Така,че този парафин върши същата работа,дори пази колата от всякъде.Пробвай колега и ще останеш много доволен .Проблема е ,че всеки ще те пита какво е това и ще ти омръзне да даваш обяснение.
      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Карбоново фолио

Колеги на нашия пазар се предлага следната измишльотина:
        Карбоново фолио със следните характеристики:
        Висококачествно триизмерно релефно карбоново фолио MaxPlus е изработено от истински карбоново нишки. Релефът на фолиото позволява светлината да се отразява, точко както при истинските карбонови елементи и създава визуален ефект като на "сух карбон". Винилът може да бъде инсталиран върху най-различни видове повърхности, независимо от кривините. Това означава, че фолиото намира много приложения - от облепването на капака на автомобила Ви или интериорните елементи, до задната част на лаптопа или мобилния телефон.

Релефното карбоново фолио MaxPlus притежава отлични характеристики:
        При награвяне се разтяга до 300%;
        При монтаж може да бъде разлепяно и нагласяно многократно;
        Водо и удароустойчиво е, като запазва повърхностите, върху които е монтирано; Идеално е както за вътрешен монтаж, така и за външен;
        Възможно е да се монтира на прави повърхности и на повърхности с кривини; Почиства се с вода и сапун.

Все пак не вярвам на всичко написано!

Въпроса ми е някой ползвал ли е подобно нещо и дали ще има ефект ако се постави върху външните повърхности на даден джип, цел да го предпази поне малко от клони, камъчета и др.
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

От: Карбоново фолио

Прекалено противоречива реклама. Ако е вярно това:
          Висококачествно триизмерно релефно карбоново фолио MaxPlus е изработено от истински карбоново нишки.
          Защо ли става дума за "винил", а не за въглерод, тук:
          Винилът може да бъде инсталиран върху най-различни видове повърхности, независимо от кривините.
          И за капак, въглеродните (парадиращите с неграмотноста си, ги наричат карбонови) нишки, при нагряване (до каква ли температура) се разтягат три пъти...
          При награвяне се разтяга до 300%;
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
            ...
            Въпроса ми е някой ползвал ли е подобно нещо и дали ще има ефект ако се постави върху външните повърхности на даден джип, цел да го предпази поне малко от клони, камъчета и др.
            По-дебело е от "нормалните" фолия. Има релефна повърхност, която наистина помага да се пъзгат клони и камъчета. Почиства се лесно. Понася залепяне в няколко равнини ( примерно сферични форми). Колко е трайно с времето - не знам. Цената му обаче... - по-добре да пребоядисваш от време на време
            А, и нищо "желязно" няма в него

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              По-дебело е от "нормалните" фолия. Има релефна повърхност, която наистина помага да се пъзгат клони и камъчета. Почиства се лесно. Понася залепяне в няколко равнини ( примерно сферични форми). Колко е трайно с времето - не знам. Цената му обаче... - по-добре да пребоядисваш от време на време
              А, и нищо "желязно" няма в него
              Това го разбрах, а цената му е "желязна", колкото алуминиевите панели и по евтино ще излезе да пребоядисваш отделните детайли.
              Поредната подвеждаща реклама с цел зарибявка на невежите.
              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
              Dacia Duster 4WD

Коментар

Така като чета, става въпрос за фолио от поливинил, със грапава повърхност и със щампа на въглеродни нишки (която щампа рано, или късно ще се изтрие). Материал-мечта за "пернишки тунинг".
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имаше подобна тема преди време и доста дебати около нея.
                  Имаше и линк с доста интересни снимки, които, да си призная ме впечатлиха.
                  Имам един проблемен преден капак, на който се бели лака и бих опитал да отстраня дефекта с подобно фолио/има и различни цветове/, но не знам дали няма да стане повод за издевателства от страна на полицаите.

P.S. Леле. колко повторения! - явно "музата" вече празнува Коледа .
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

На джипа който е на аватара ми, съм направил вратите и предния капак с фолио на 3М . Стои добре ,но не е карбон . Лесно е за монтаж , при заоблени повърхности с нагряване (пистолет горещ въздух). Доста е здраво ,но все пак се намират клони които да го надерат. Цената беше 75 лв. без ДДС за кв.Имаше в бяло ,сиво и черно. Не мисля че боядисване излиза по евтино. А и не е казано ,че трябва да е вечно . Весели празници .

Коментар

От доста години работя с фолия, от както се появиха на нашия пазар. Смея да твърдя, че не съм срещал по-здраво и износоустойчиво фолио от това. Поне не и в продажба у нас от вносителите на такива.
                      За тъй-наречените 3D повърхности има далеч по-добри, пак на 3М. И на цена са близки, че и по-скъпи.
                      Какво, обаче, може да защити това фолио? Една боядисана добре повърхност има далеч по-износоустойчиви качества от фолиото. Дебелината на покритието е определено по-голяма от същата на фолиото. Единствено и само релефната му повърхност е предимство - не личат следите от камъни и клони. Но и боя се нанася върху доста по-непретенциозни повърхности, отколкото фолио. Единствиеното му смислено приложение намирам върху издадени и лесно повредими повърхности, като ръбовете на вратите, същите на калниците и праговете, върху които се минава с обувки. Като сложиш на кантар подготовката за боядисване и тази, за залепяне на фолиото, цената на едното и другото, май все пак боядисване или лакиране е по-добра алтернатива

Коментар

Щом цената за квадратен метър е 75лв, за капак ще трябват към два квадрата. За боя на преден капак отиват към 150 лв. Ако се търси само ефект на карбон, то може да се направи с боя. Аз съм си правил каска и елементи в колата. Това е технологията;

Ето ги и моите неща;

Ето и с фолио на 3М;

За мен боядисването е по- добрия вариант, сигурно защото съм бояджия, но плюса е че има голям избор от лакове, включително и анти скреч. При по леки деруги лака може да се полира, а фолиото не.
                        Поздрави!

Коментар

Ето Миро какво прави (не е реклама) http://miro-folio.com/Galeria5-500-1000.html

Коментар

От: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Здравейте колеги Темата е от началото на годината но и аз се зарибих по това фолио Предния ми капак на Ровърчето се бели (пада лака) та искам да Ви попитам: Знам че боядисването е по-лесно и надежно... Но нещо ме влече циганското От няколко дни ги гледам тея фолиа и сериозно се замислям дали да не взема да му сваля лака и да го облепя... Предложете някоя марка фолио на по-добра цена от тва на 3м че неми се дават луди пари от която сте доволни че идея си нямам какво да взема... всеки си хвали неговото. Поздрави
                            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

От: До: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Първоначално публикуван от jordantcho Преглед на мнение
                              3M имат търговско представителство в България
                              Имат и достатъчно дистрибутори.....
                              Консултациите са безплатни
                              Внасянето на определен продукт не е нещо сложно....

Поздрави
                              Йордан
                              Данчо, би ли ми пуснал на лично данните на тази фирма, интересува ме и за други детайли.
                              За съжаление нямам право да пускам сам лични.
                              Поздрави!

Коментар

От: До: Против одраскване - полезно - карбоново фолио

Първоначално публикуван от El Преглед на мнение
                                Данчо, би ли ми пуснал на лично данните на тази фирма, интересува ме и за други детайли.
                                За съжаление нямам право да пускам сам лични.
                                Поздрави!
                                3М Търговско представителство Ралица Иванова - 029601925
                                Тя е наясно с всички видове фолиа за коли.
                                Говорил съм с нея, така че ако се организирате интересуващите се може да Ви се организира презентация
                                Дистрибутор на 3М за сферата на фолиата мисля, че е Партнърс ООД - Ралица ще ти каже най-добре
                                Поздрави

Йордан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X