Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоба за избиване на лагери

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скоба за избиване на лагери

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    - не разбрах смисъла, ама ...

Много ми е интересно с каква скоба щеше да извадиш вътрешната гривна от главината, която бе запекла до безобразие. Толкова млатене с 14кг-овия оправител не се бе случвало скоро. Вероятно на по-малка преса (20-30т.) пак нямаше да се получи.. Набиването е по-лесният варянт, .... по принцип.
    -Имах предвид-чул,видял,присъствал,така му казали и прочие...,ВИЕ,не спадате към тази група .
    -Когато се използват професионални инструменти,ваденето на въртрешната гривна не е проблемно (натиска, опъна е равномерно аксиален и усилието от 12-15т. е достатъчно-,НО винаги има и първи случай. Тогава (по горе писах),флекса и резака оправят всичко. (Неграмотното използване на резака води до изхвърляне на детайла-кривят се шлиците)

Коментар

Много ми е интересно с каква скоба щеше да извадиш вътрешната гривна от главината, която бе запекла до безобразие. Толкова млатене с 14кг-овия оправител не се бе случвало скоро. Вероятно на по-малка преса (20-30т.) пак нямаше да се получи.. Набиването е по-лесният варянт, .... по принцип.
      Аз прочетох няколко пъти този пост, за да се уверя че е бито по (гривната) главината с 14 кг. чук (ние му викаме вария) е па имам такъв чук, и понякога само един удар малко по на зле е достатъчен и главината заминава на скраб. Та при толкова бой, сигурен ли си че това нещо вече ще ти върши работа? Хамалската работа не ми е присъща, но ми се е налагало много пъти да работя с всякакви чукове но към точно този за такава работа не бих посегнал никога.
      Прикачени файлове
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Прегледай пак линка който пуснах по-нагоре.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
          Аз прочетох няколко пъти този пост, за да се уверя че е бито по (гривната) главината с 14 кг. чук (ние му викаме вария) е па имам такъв чук, и понякога само един удар малко по на зле е достатъчен и главината заминава на скраб. Та при толкова бой, сигурен ли си че това нещо вече ще ти върши работа? Хамалската работа не ми е присъща, но ми се е налагало много пъти да работя с всякакви чукове но към точно този за такава работа не бих посегнал никога.
          Главината е на колата и си функционира идеално!
          - да и ние му викаме вария. Избиването не е хамалско, а с чалъм и главината се подоира на дървени бичмета.

Поздрави!

п.п . ползвах същата шпилка като от линка (от бившо менгеме) - шпилката е непокътната, но стигнах един момент в който гайковерта "боксуваше" - тогава ми писна и взех чука...

Коментар

.... - тогава ми писна и взех чука...
            Ако една работа не става, хич не я мъчи. Вземи по-голям чук...
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Ако една работа не става, хич не я мъчи. Вземи по-голям чук...
              + чифт пръсти

Коментар

Май трябваше заглавието на темата да е: "Много голям чук", а не "Скоба за избиване на лагери".

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                  Май трябваше заглавието на темата да е: "Много голям чук", а не "Скоба за избиване на лагери".
                  - Що бе ?!
                  Сега не съм в гаража, иначе да наснимам "скобите" с които се мъчих... За тая работа трябва наистина яка скоба, а не самоделни измишльотини.

Коментар

И аз да дам мнение за още един вариант за вадене на останала гривна от лагер върху вал, а именно в къщи на село си имаме ТВЧ и с подходящ диаметър индуктор, махането на гривната ми отнема 5-10 секунди и няма нужда от хамалски методи, е споменаването на "мамата" си е позволено, все пак си е част от работния процес в нашите географски ширини

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение

Макар и рядко,но се случва "запекъл" лагер или шлицовата сглобка на карето.Тогава е филма, който колегите са описали.
                      Най- често причината за това спичане е намесата на механик-гайкаджия,който без да мисли,ползва за графитната смазка която му е под ръка,за облекчаване на монтажа,другото го прави температурата от спирачния апарат. Могат да се ползват всички други смазки(ползвам медна смазка устойчива до 1100 градуса)
                      Не е добре да нагрявате главината(за облекчаване на лагерния монтаж),защото температурата през външната черупка нагрява и защитния силиконов(в повечето случаи) предпазител. Темата е дълга ,но за сега -това е.
                      И аз го играх филма с запекли се шлици на едно Мицубиши . След счупени две три раменни скоби се наложи да сваля целият макферсон , внимателно нагряване с малката дюза на ацитиленовата горелка и натягане със нова скоба карето се предаде . Е наложи се да сменя всичко по главината ама друг начин нямаше , та ако някой знае "интелигентен начин" за вадене на запекли шлици към главината нека сподели ...
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Нагрявана със вода,според мен друг начин няма.
                        Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                        АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                          Нагрявана със вода,според мен друг начин няма.
                          Дедо Коко, ми сподели чалЪм с нагряване използвайки пистолет за горещ въздух

Коментар

За яка хидравлична преса сигурно говориш. Е има ги в сервизно оборудване, работил съм с 20 тонна такава, но и тя се опираше понякога, но за лични нужди не си заслужава. Може самоделка, но с як хидр. крик, поне 20 тонен. Моята самоделка е профилирана за три операций само - с 12 тонен крик е и ми върши идеална работа, но не в автомобилни ремонти.
                            Прикачени файлове

Коментар

Огромна трираменна скоба. С 1,5 метра рамо. Ама за 14 години сервиз съм я вадил 3 пъти.
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                                Огромна трираменна скоба. С 1,5 метра рамо. Ама за 14 години сервиз съм я вадил 3 пъти.
                                - и за да я ползваш трябва да свалиш детайла, а свалиш ли го по-добре и по-бързо на пресата, в общия случай де.

Поздрави !
                                п.п.живот и здраве ако насмогна в скоро време ще пиша за скобопресата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X