къде могат да ми наварат разпределителен вал и кубилица
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
къде могат да ми наварят разпределителен вал и кобилица
Свий
X
-
От: къде могат да ми наварат разпределителен вал и кубилица
Наварянето не е драма. Проблемите са точната изработка на дъгата на гърбицата и точното повърхностно закаляване. Аз досега успешно и за дълго не съм виждал някой да е успял, а не е като да не са опитвали многократно..."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеНаварянето не е драма. Проблемите са точната изработка на дъгата на гърбицата и точното повърхностно закаляване. Аз досега успешно и за дълго не съм виждал някой да е успял, а не е като да не са опитвали многократно...Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнениеИма една фирма в Техническият, казва се Йонно Азотиране, там съм виждал да работят по колянови и разпределителни валовеБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнениеМисля че в РЕМОТЕРМ в София наваряваха.
Коментар
-
От: къде могат да ми наварят разпределителен вал и кобилица
Най-качествен ремонт на вала с кобилиците в района, ще ти направят именно в Ремотерм. Гледам, че си в покрайнините на София. Няма да е евтино обаче. Ако решиш търси Теодор Орловски или направо шефа Иван Марковски. Сега технологията на наваряване на Кастолин е номер 1. Кеф ти циментит, кеф ти карбид, а най-добре питай на място.
Ремотерм е на Военна рампа посока Стилмед. След КЗУ-то в ляво ще видиш червения комплекс на Ремотерм и Кастолин.
Коментар
-
ти правил ли си подобни неща там дали ще искат
казаха ми някаде в с. илиенци правели такива заварки но не знам кадеПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-11-13, 16:15.
Коментар
-
Правил съм и то доста, с аргон става. Сега обаче не се наемам, щото от години не се занимавам със заваряване и ръката ми е отвикнала. В Ремотерм ще го наварят по нова (вече не е чак толкоз нова) технология с горелка и добавъчен прах. Разпрашения циментит ще ти го наплавят с точност до десети от милиметъра. Ако не е толкова сложно за последващата механична обработка може на ВИГ, но се посъветвай първо с този дето ще шлайфа вала след това. Всъщност там където шлайфат валове, не наваряват ли такива?
Коментар
-
А , той колегата сигурно вече се е отказал . Иначе най-качествена е технологията , за която е споменал баннатия Гого - "Евталой" на Кастолин . Прилага се още от соцвремето , а вече има и доста напреднали технологии за използваните прахове . В "Балканстар" по едно време наваряваха колянови валове. В момента не знам . Иначе както се спомена , Марковски в Ремотерм още го прави.
Но щом и в Кърнаре се прави .... няма лошо
ПС. .. и аз късно попадам на тематаТоплата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първомай.Трябва да е наварен предварително и да има една всмукателна и една изпускателна гърбица оригинални,по които да направи копир,или друг(други) вал(валове).Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар