Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумен двигател след смяна на верига?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шумен двигател след смяна на верига?

Става дума за мерцедес w203 v6 224 Коня ОМ642 двигателя!
    Значи, всичко почна от щракане/изчаткване на студено палене в интервал на 3-4сек.

Имам приятел който по случайност работи в сервиз и реши, че е обтегач. До тук добре, поръчах през един сайт нов обтегач на марката SWAG и дойде реда да го монтираме, тъй като според него дуплексна верига на 150к км нямало как да се разтегне, а паралелно с него друг негов колега от друг сервиз твърдеше че се е разтегнала веригата.

Сега проблема... Като изкарахме стария обтегач и го сравнихме с новия видяхме че стария се е разпънал много , от което приятеля ми в сервиза заключи че колегата му бил прав и веригата наистина била за смяна. Тъй ама, при изваждането на стария нещо там по пружинките на хидравличния обтегач се счупи и останахме без обтегач реално, докато смяна верига, и взе новия вече купен и го разкалиброва или разтегна както се вика да можел да компенсира като стария. Още докато го сложи веригата взе да се чува как шава из двигателя и още на другия ден реших да оставя колата на другия му колега в др сервиз да я сменя.

Кво стана. Онзи ден ме викнаха че са сменили веригата да си взема колата. За справка веригата я сменят без да отварят двигател ами само от мястото за капачката на маслото там отварят - работили са в мерцедес и там така ги сменяли. Както и да е, обаче двигателя стана прекалено шумен... Хубавото е че чаткането спря като паля, и имах едно чукане между 1300 и 2000 оборота което също изчезна. Стана и леко по-пъргав. Просто двигателя стана в пъти по шумен и не знам заради кое стана така.... Смених днес и маслото ,но проблема остана. Машината работи грубо и това е. Имате ли идеи?

От: Шумен двигател след смяна на верига?

Като чета поста гледма,че една сурия глупости сте натворили и доста трудно биха се оправили нещата вече...Къде е тая кола?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Е тези вече са факири !
      И как става тоя номер със смяната на веригата през капачката за маслото?
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Може и през пробката на картера
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

А аз съм виждал корабчета в бутилка ама ей на и други факири имало.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

Бате, тия твойте майстори трябва моментално да започнат работа в AMG! Не, тия направо са за Гинес, Орден Стара планина, Железен кръст, Рицарски орден на Британската корона и Медал за храброст!
            Не, не, говоря сериозно - щом тези момчета сменят веригата по този начин, то инженерите в Мерцедес-Бенц трябва групово да се самоубият!
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Опитал се е да каже, че са свалили капака на цилиндровата глава.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Опитал се е да каже, че са свалили капака на цилиндровата глава.
                е опитах се
                Смисъл , да. Не са отваряли целия двигател като свалят предница и т.н. Веригата е от тези отворените със заключващо звено.

п.п. От Варна съм.

Коментар

Първо тоя двигател не е на 150к.
                  Второ бегай далече от тия измамници.

Коментар

на толкова си е двигателя. днеска я карах на един друг познат в сервиз вика ок си е двигателя вкарваш се в някви филми. проблема е като я запаля студена някъде между нормалните 800 оборота като се мръдне леко примерно с 30 да речем ,щото леко мръдват - почва от дясно груб шум и се придава на купето пак в дясно. Както и свалям си предните 2 прозореца и пак докато е студен шума идва от дясната част на колата и си се чува от дясно... викам да не е тампон нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                      Може и през пробката на картера
                      Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                      А аз съм виждал корабчета в бутилка ама ей на и други факири имало.
                      Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Не, не, говоря сериозно - щом тези момчета сменят веригата по този начин, то инженерите в Мерцедес-Бенц трябва групово да се самоубият!
                      Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                      Второ бегай далече от тия измамници.
                      Гугъл помага много в днешно време Пробвайте да проверите как се сменя верига на МБ!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ws_serve_pic (1).jpg
Прегледи:1
Размер:44.0 КБ
ID:5710182И някой да разясни що ли така се продава тая верига?

Коментар

еее, довърши де..

покажи и инструмента

Коментар

Това беше следващото ама ти ме изпревари!!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                            Това беше следващото ама ти ме изпревари!!
                            Ба ти модерни вериги - едно време ставаше със зегерки

https://www.youtube.com/watch?v=7DQdGlSLMLM
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              еее, довърши де..

покажи и инструмента
                              Без този инструмент , при много от мотоциклетните двигатели , за да смениш веригата трябва да свалиш коляновия вал. А коляновия вал е в един двигателен блок заедно със скоростите , съединителя , .... Но с подходящия инструмент , разнитваш старата , връзваш новата за старата , издърпваш я , занитваш. Само сваляш капака на главата , през капачката за маслото не става , в повечето случай капачката е над съединителя , но понякога е на рамата или на друго място.
                              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X