Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бус или камион?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бус или камион?

Здравейте колеги.
    Интерсува ме има ли бусове които имат товароподемност 4-5 тона.
    Имам един познат който твърди че на бус с дълга база Ивеко дайли можел да натовари 5 тона ?

До: Бус или камион?

Ако искаш да придвижваш товар 4-5 тона ,ще трябва да си вземеш камион.Инцидентно можеш да натовариш някой бус с този товар ,обаче не е препоръчително за постоянно.А това колко товар може да натовари един бус или камион , и с колко е предвиден да се товари са 2 различни неща ,които при нас не се спазват ...
    RAV 4
    F650GS

Коментар

Мерцедес 8 тона общо тегло има и във вариант фургон има го и във вариант каросерия.
      Не знам каква е разликата между бус и камион.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
        Мерцедес 8 тона общо тегло има и във вариант фургон има го и във вариант каросерия.
        Не знам каква е разликата между бус и камион.
        Разликата е че натоварен бус даде газ да излезе от валците в Доброславци в пункта за прегледи и пръсна скоростната кутияПоука:бус не се товари като камионДруг пример ГАЗ53 4 тонен КАМИОН товариш6-7-8 тона даваш газ и той тръгва и вървиАко трябва и от София до лагер Соколец след Боровец с 8 тонаи вишеи още работи
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Да, има модел на Ивеко с общо тегло 6,5 тона. Това е единственния ван който товари по документи 3850 кг. Модела е 65C18. Изключително силна страна на марката Ивеко.

Поради естеството на предишната ми работа, съм бил свидетел на ужасни извращения с този модел. Няма да споменавам фирми, но редовно наши клиенти превозваха 7 и повече тона из цяла България с такива животни.

Зависи колко смяташ да товариш. Ако тонажите ти се движат около 4 тона, Ивекото си заслужава всяка стотинка. Ако мислиш да го претоварваш системно, по добре помисли за друг вариант. Взимайки по-голям камион, имай предвид, че например следващия модел на марката Ивеко - Еврокарго, по документи започва от 7,5 т. общо тегло, но поради факта, че собственното му тегло е по-голямо, полезния товар, обикновенно е доста по-малък от на Дейли 65-ца.

По спомени, цената на 65C18 варираше около 28 - 30 000 евро без ДДС.

И накрая, ако искаш повече информация или пристъпиш към евентуална покупка, драсни един ред тука във форума или на лични. В момента има почти невероятни възможностти за отстъпки.

Коментар

Системно превозва 2.5 тона. Инцидентно кара и 3 тона, ама в баира му идат множко. Иначе му дават 1000 кг. полезен товар. И не е първа младост, "само" на 28 години е.

Коментар

Колега много хора бъркат общата маса на автомобила дадена от пройзводителя с полезения товар за това някога стигаме до тези спорове отделно дето в България автопарка системно се претоварва като почнеш от велосипед и стигнеш до кариерени самосвали и TIR-ове Аз също съм от тези така че е възможно стига да позволява обема на каросерията.
              0887284106-Митко
              http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

[QUOTE=kpaco;848289]Системно превозва 2.5 тона. Инцидентно кара и 3 тона, ама в баира му идат множко. Иначе му дават 1000 кг. полезен товар. И не е първа младост, "само" на 28 години е.

те това кажи на ДАИаджийте и си готов.Дано не четат форума.
                0887284106-Митко
                http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Гледай на нещата с переспектива товара да отговаря на това което е дал завода производител и пише в талона защото контрола от страна на КАТ и ДАИ по пътищата тепърва ще се засилва и това ще ти е основния проблем а не колко претоварване може да понесе една машина. Примери с претоварена руска техника много но там е друга бира ЗиЛ 131 по книга му дават товар от зор 5 тона а фургона с радиостанцията тежеше 8 тона и на всичкото отгоре дърпа и агрегат АД 30 резултат съединителя издържа много трудно 10 000 километра. УАЗ буханка с два тона радиостанция в нея в първата по сериозна кал къса първо предния диферинциал после и задния. Две години ми побеляха косите да тегля и ремонтирам прехвалената руска военна техника.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хмм колегата наистина ме хвърли в тъч, Буса да има по-голям полезен товар от камиона!! Всъщност се двуумя между тези Dayli и Eurocargo 75E17 или 75е15, основното което ме интересува е товароносимостта която ще е около 5 тона, та какво мислите и какво бихте ми препоръчали като по-удачен избор между тези двата.

Коментар

Първоначално публикуван от ilhanbg Преглед на мнение
                      Хмм колегата наистина ме хвърли в тъч, Буса да има по-голям полезен товар от камиона!! Всъщност се двуумя между тези Dayli и Eurocargo 75E17 или 75е15, основното което ме интересува е товароносимостта която ще е около 5 тона, та какво мислите и какво бихте ми препоръчали като по-удачен избор между тези двата.
                      Пак уточнявам. Дейлито е леко, съответно до 6,5 тона му остава повече полезен товар. ЕуроКаргото е значително по-тежко и съответно му остава много по-малко полезен товар.

Сравнението е Дейли 65-ца шаси кабина е с полезен товар 4,2 тона без тежестта на надсройката.

На 75-цата е около 4 без тежестта на надстройката. При този модел обаче, надстройката винаги е по-голяма и по-тежка

Коментар

Забравих да спомена, че превоза ще бъде кашони,щайги и т.н, затова ми трябва фургон.

Коментар

Най големия фургон на Дейли е 6,1 на 2,2 на 2,2. Но колкото е по-голям фургона, толкова и по-голямо е теглото му. Иначе казано, ще се доближиш до 3-3,5 тона полезен товар.

Цената на това изпълнение, също ще се покачи.

Иначе пак споменавам, че Дейли е най-доброто което Ивеко произвежда г гамата си.

Коментар

Значи дейлито няма да ми свърши работа, остава варианта с камиона, какво мислите за еврокарго серия 75.... ?

Коментар

Първоначално публикуван от kpaco Преглед на мнение
                              Системно превозва 2.5 тона. Инцидентно кара и 3 тона, ама в баира му идат множко. Иначе му дават 1000 кг. полезен товар. И не е първа младост, "само" на 28 години е.

Малко няма да издържи съединитела на 2,5-3 тона,ели пък с кой мотор ги дърпаш тези тонажи?
                              Тя ша му са цепне рамата бре
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X