Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трактор Fortschritt 323А?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трактор Fortschritt 323А?

До няколко дни ще ходя да гледам един такъв трактор.Какви слабости има модела,какво да гледам при покупката?Това което аз намирам за модела е:
    Двигател модел-4 VD 6560см
    мощност к.с-100 при 1800 об/м,445 НМ въртящ момент,12+9 хидравлични скорости,произвежда се до 1990г.
    Искам да увелича земята с още 250-300дк,имам целия прикачен инвентар за трактор до 100 к.с,имам и един Беларус 952,така че двата ще се справят за 700-800дк.
    -Има ли някакви блокажи?
    -Предния мост ми се виджда същият като на камионите Ифа?
    -Има ли резервни части за тях,скъпи ли са?(тов е най-важният въпрос)
    Какво ви е мнението за този трактор,всякакви отзиви са добре дошли.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mid_1261231236619.jpg
Прегледи:1
Размер:33.7 КБ
ID:6011549

поздрави

От: Трактор Fortschritt 323А?

Двигатела е ифов, ГНП е по различно, понеже е с всережимен регулатор и картера, по двигателя няма ядове и части за ифа се намират.

Скоростите са си механични и счупи ли се нещо там, почиваш или търсиш някой на части.

Блокажи има пълни, на въздух са и зацепват постоянно 4х4. Предния мост прилича на ифовия, но е кантар и незнам карантиите му дали са същите като на Ифата.

Като цяло е капризен трактор, всичко му е на въздух- съединител, спирачки, блокажи.

Като за 100 коня е тежък трактор, но предимството му е въртящия момент-тегли яко.

Комшията има такъв, аз имам Зетор 12045, сега ако ме питаш не бих взел нито един от двата.

Ако има нещо питай, ще помагаме, ти нали питаше във фермер.бг за т150 кво стана отказа ли се?

Коментар

Не съм се отказал,но.....
      Мисля до 10 000лв, да закупя трактор в диапазона 100 к.с.Да поработя 2-3 години,да посъбера пари и да сменявам техниката с западна.Защо мисля така,имам целия инвентар,и инвестицията ще е само в машината,засега.
      С две думи ще влезна пак в омагьосан кръг,защото ако взема друг(западен) трактор-пак нов инвентар,защото с сегашният няма да стане.
      И апк наливаш пари в една яма
      Така мисля де,кажете вие какво мислите?

поздрави

Коментар

Защо си мислиш ,че западния трактор няма да сработи с сегашния ти инвентар?

Коментар

Бягай на далеко от Фортширита,голямо и тежко говедо е със недостатъчна мощност спрямо килата си,по-добре инвестирай във някой Болгар,хем ще е по-евтин и ще ти върши по-добра работа от недуразумението от ГДР.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Бягай на далеко от Фортширита,голямо и тежко говедо е със недостатъчна мощност спрямо килата си,по-добре инвестирай във някой Болгар,хем ще е по-евтин и ще ти върши по-добра работа от недуразумението от ГДР.
            Много точно казано... за до 10000 лв може да се намери хубаво тк82 а най добре някой мтз82 или подобно от внос от гърция или запада. Поне като се счупи нещо може да го ремонтираш с "вързани очи"... Комшията ми вика "ако мога да го продам ще си търся болгар с двойно"

Мисля че ще се вкараш във филм ако го вземеш.... Наскоро нещо почна да му рупа в задницата и не го е отварял, че го страх кво ще излезе, абе с една дума е "натамия"- мисля че знаеш какво означава.
            Поздрави.

Коментар

Няма да работи,защото Беларуса в хидравлита е с отработено масло.На западните мисля АТФ-общо на скорости и хидравлика.За всеки трактор трябва да имам отделен инвентар,а имам и Беларуса-няма как да стане,защото скорости на 1/2 от цената няма да правя.Западната техника ще бъде в диапазон 180-200 к.с с инвентар само за нея.От тези Болгари съм се наплашил от скоростите,нямат спирачки,слаби за 80к.с,калпави боклуци.

поздрави

Коментар

Фортшрита и той е с едно масло в скоростите и хидравликата.

А за инвентара взимаш си една нова бутилка(хидравлична) с нови маркучи и я слагаш когато ще качваш на западния-примерно.

Колега има Арматрак и си влачи един инвентар с него и болгарите.

Коментар

Сега на пролетната сеидба,пълна сеялка Ир тем с торовнасяне 6 редова,Беларуса с двойното върви на трета,малко баир и умира,иска втора,не знам Болгара как би се справил?Но ми се струва че ще се кара на цялата гас?

поздрави

Коментар

Не е проблем да заделиш една хидравлична бутилка да си я разглобиш и почистиш основно и да я сменяш с тия които караш на отработено масло или просто да разпределиш инвентара помежду двата трактора ,а тия 10 000 лева аз бих ги дал за първоначална вноска за нов трактор на кредит или на лизинг ,но не за трофей по който да си хабиш нервите и да те прецака в момент, когато най много ти е нужен

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                      Сега на пролетната сеидба,пълна сеялка Ир тем с торовнасяне 6 редова,Беларуса с двойното върви на трета,малко баир и умира,иска втора,не знам Болгара как би се справил?Но ми се струва че ще се кара на цялата гас?

поздрави
                      С фортшрита не можеш да садиш....

Коментар

Е ново 20,защо?

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                          Е ново 20,защо?
                          Защото ще валираш със тоя танк преди да засееш.Болгара няма нищо общо със скоростите на Беларуса 952(тук са синхронизирани и я няма най-необходимата предавка,6-та на болгара),и е по-удачен за сеитба,окопаване,моторът не умира,понеже няма турбина.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

A какво е "хидравлична бутилка"? Нещо ново или просто хидравличен цилиндър на селски език?
                            Болгарът има добри спирачки, моят търка гуми при спиране. По-горе имаше оплаквания от това.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Болгарът има добри спирачки, моят търка гуми при спиране.
                              Така и трябва да бъде!Ако не спира най-вероятно има теч на масло който трябва да се отстрани и трябва правилна регулировка,ако са натегнати-пушат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X