Здравейте колеги... Предстои ми реставрация на въпросното рено което е оборудвано с мотор 2.0 ГТХ мотор с карбуратор. Като купе не е много зле съхранявана е 10 години в гараж. Интересува ме намират ли се части за тези бангии. Наскоро му купих стартер от рено еспейс първа генерация и има ли нещо сходно което може да се ползва за него. Интересното е че колата е 84 година а е с кожен салон, ел. гюрук (тип тарга), ел. стъкла и доста екстри който лично за мен са страхотни неща за годините си. За пръв път ще се занимавам с реставрация и ще помоля някой от по опитните колеги да изкаже мнение от къде да започна. Благодаря много скоро ще приложа и снимки на машината. Поздрави
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Renault Fuego
Свий
X
-
Желая успехв начинанието!
Катомалък се прехласвах от Рено Фуего. Като минаха години започна да ми грознее. Може би малко бройки са произведени, защотов 21 век не съм го срещал.
Моля за снимки.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
-
Поздравления за ентусиазма. В БГ трудна работа с частите ,но "който търси - намира" . Виж тук , аз съм поръчвал :
https://www.melun-retro-passion.com/.../modeles-fuego
Коментар
-
Много интересна занимавка си си намерил.Двигателят вероятно е J6R или J7R. Можеш да дадеш номера от талона, да видим кой точно е. Дали е с карбуратор или пълна инжекция?
Този мотор го има в Рено 21 и Еспейс 1 и 2, във вариянт 2.2 (т.е. J7T). Т.е. от тях може да търсиш части евентуално.
Има и турбиниран вариянт в Renault 21 turbo
Иначе Фуего е произведено на базата на Рено 18. Но от тях отдавна няма останали живи.
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Ако гюрука е оригинален, според Wiki такова изобщо не е стигало до производство, и можеш да имаш потенциално изключително рядък/ценен екземпляр.
Добре мисли как го реставрираш, ако искаш да си запази стойността. Максималното придържане към оригинала носи максимална стойност.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнениеИма кабрио
Renault Fuego Heuliez
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
-
Не претендирам знания по въпроса. Често къси серии наистина се правят от разни студия, а не на поточната линия, та може и формално написаното в Wiki да е вярно. Факт е че са малко, което вероятно им вдига стойността.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнениеИма кабрио
Renault Fuego Heuliez
http://lanex.wz.cz/soukr1.htmיעבור
«И това ще мине»
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар