Колеги а какво ви е мнението за тези две дашкамири които се въртят"70mai omni и 70 mai x 800".?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дашкамера за кола- каква?
Свий
X
-
Освен че ми е малко трудно да му схвана идеята - камера като камера. Хубави сензори, вероятно добро качество на записаното и.... толкоз.
Ако някакъв "висш" интелект решава на къде да я врътне автоматично, съм силно скептичен по въпроса. Ако идеята е ти да я врътнеш при нужда, бих разбрал, ама пак ми е малко мъгляво какъв ще е контекста, в който това ще е нужно.
ПП: А, и със суперкондензатор е, а не с батерия, което е плюс.
ППП: Видях - в режим паркинг се върти само като засече движение. Може и дистанционни (ако купено с 4G модул) да гледаш и връткаш камерата през приложение. Гледах клипче, сравнено с Viofo A329 - сравними са (те са май пак с еднакъв сензор), с някои неща по-добре се справя едното, с други другото, но са сравнително дребни нюзнси. На който му трябва 4G и ръртящата се функционалност, не мисля че ще е разочарован.
Гледах и A810 сравнено с Viofo - няма проблем с накъсването. Също са сравними - всеки да си преценява спрямо това на какво държи повече.
Друго нещо, което за мен е от значение - да мога да я монтирам така че да не бие на очи. То е специфично за камера спрямо автомобил. Ако в центъра покрай огледалото има затъмнена част, моите ги монтирам там. Отдолу "наднича" само частта с камерата, която при Viofo е черна, без надписи и не бие на очи. При DDPAI например това е невъзможно, че даже на някои модели са сложили и диод, освен надпис и боя металик, и всичкото това буквално "крещи": "ВИЖ МЕ!!!".
При 70MAI има модели, при които частта с камерата може да стърчи странично, и пак има нюанси - при мен около огледалото е бъкано със сензори - за фарове, за дълги, за чистачки, за затъмняващи се огледала, и по тая причина мога да мнтирам камера само откъм пътника, без тя да влияе на останалите сензори. Тоест ако ще стърчи странично, трябва да стърчи от дясно. Обаче при А810 камерата е от ляво.
...и всякакви такива подробности, за кой важни, за кой не. Пълно щастив няма.
И да, съгласен съм че като че ли VIOFO са малко надценени. Но от друга страна през годините постоянно дължат челни позиции и явно са си повярвали. Но липсата на h.265 и липсата на 4G модул и дистанционни функции си бие на очи, на фона на цената. Вярно, предна 4K60+задна 2К30, и двете със Starvis 2 сензори си е добро нещо (ако не уникално за момента), но все пак...Последно редактирано от sparkybg; 15-04-25, 13:51.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнениеKакво е дашкамера?От немски Dach ли?
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеВероятно от dashboard на английски - табло. Ама нали е модерно да не ползваме български...). На немски е Armaturenbrettkamera.
Не мисля че има някаква модерност в ползването на такива. Просто са практични, като "делко" и "ксерокс" и куп други такива. С времето или се налагат, или се отхвърлят.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Само от "dash", станало нарицателно за автомобилно "табло" (всъшност не знаех че има още 1000 знаечния, типично по ингилизки). На немски е Armaturenbrettkamera.
Не мисля че има някаква модерност в ползването на такива. Просто са практични, като "делко" и "ксерокс" и куп други такива. С времето или се налагат, или се отхвърлят.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Ми... хАмериканска държавна политика. Да се сАди къде каквото може на английски ... или на американски, ако въобще има такъв език.
...ти при Джи Пи то не си ли ходил или при Пи аР а?
На времето се бяхме надупили на изток и имахме източни забежки. Сега дупетата са на запад, ама по наведени. Чакам кога ще се обърнат пак на изток ама лекинко южно.
-
В този ред на мисли, при руснаците всяка трета дума им е от английски, не че си нямат тяхна. И това в страната най-голям враг на гнилия запад. Това малко не мога да го разбера, не че съм се и мъчил де.
-
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Друго нещо, което за мен е от значение - да мога да я монтирам така че да не бие на очи. То е специфично за камера спрямо автомобил. Ако в центъра покрай огледалото има затъмнена част, моите ги монтирам там. Отдолу "наднича" само частта с камерата, която при Viofo е черна, без надписи и не бие на очи...
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Има опция, ама не качва в интернет, поне конкретната (други на други марки имат и тая опция).
Все пак, тая конкретно можеш да я накараш да записва върху външен диск, който да скриеш на друго място.
Но аз не съм я взел за охрана. Взел съм я заради инциденти по пътищата.
-
Така де, то и аз за това съм я взел. А и надали ако ми се умъкнат в гаража точно това ще чопнат.
Всъщност поне моята може да се сваля от самата поставка и да се прибира, ама надали ще ми се занимава на всяко спиране и тръгване да го правя.
-
drukman коментира
17-04-25, 18:01
Ми... хАмериканска държавна политика. Да се сАди къде каквото може на английски ... или на американски, ако въобще има такъв език.
...ти при Джи Пи то не си ли ходил или при Пи аР а?
На времето се бяхме надупили на изток и имахме източни забежки. Сега дупетата са на запад, ама по наведени. Чакам кога ще се обърнат пак на изток ама лекинко южно.
Нальот.
Зачот.
Наряд и непоряд.
Напра`о за Учет в психодиспансера с русизмите сме.
"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Фанар, баце.
Нальот.
Зачот.
Наряд и непоряд.
Напра`о за Учет в психодиспансера с русизмите сме.
Сакън!
Сигурно и гърцизми имаме предостатъчно, макар в момента да не се сещам. Никога не ми е пукало особено. Живият живот отсява глупостите и оставя удобните за ползване. От това никой език не е обеднял, а напротив, според скромното ми мнение.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
"по някакви причини"...
Брях, какви ли ще да са тез причини? Бончев и Списаревски "флухщунден" ли са навъртали?
-
Може точно такова да са въртели. Нямам спомени от него време.Същите с "нальота" се наричаха авиатори, а не "льотчики".
Аз съм последния, дето може да се нарече русофил, ама вашето вдетеняване не го разбирам. Сега като ги пратим да учат при американците и после се върнат като инструктори, току-виж и от там донесат "нещо".
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар