Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Здравейте искам да попитам някой успявал ли е да подкара хардуерното ускорение за декодирането на HD филми с определени видове графични карти и плеъри, на английски се води DXVA. В частност ме интересува дали някой е успял да подкара тази технология на nvidia която се води Purevideo и обхваща част от сериите 7ХХХ и 8ХХХ при декодирането на филми. Пробвах да подкарам оригиналния декодер от Nvidia но безуспешно с Kmplayer и видеокарта 7900GS. Интересно ми е дали някой въобще е успял да подкара хардуерното ускорение на тази серия от карти на Nvidia.

Коментар

С 7900 няма да стане.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
        С 7900 няма да стане.
        Май си прав защото се мъчих всякак но не стана. Обаче интересното е че уж поддържа такова хардуерно декодиране и е от първите му версии, но явно просто няма декодер който да го поддържа.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
          Май си прав защото се мъчих всякак но не стана. Обаче интересното е че уж поддържа такова хардуерно декодиране и е от първите му версии, но явно просто няма декодер който да го поддържа.
          От 8ХХХ нагоре се поддържа тази технология, макар и и някои 7ХХХ да имат нужния хардуеър, но не и достъп до него.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Вчера взе че ми се прецака вентилатора на картата и се наложи да я демнотирам и да остана с вградената на дъното Аti 3200, та реших да пооекспериминтирам и с нея като ми се е отдало възможност докато ремонтирам другата и определено ми хареса хардуерното декодиране на HD филми. За резолюция 1920x1080 натоварването беше макс до към 20% на процесора а преди това беше към 70-80% и освен това си личеше насичане на картината в определени моменти. За най-лесно активиране на такова ускорение ако разполагате със съответна карта и най-лесна настройка препоръчвам ви плеъра MPC Home Cinema, също така може и да се ползва DirectShow филтъра от него за декодирането в kmplayer но лично аз не успях да го подкарам с него с вградената карта макар че в МPC си работи безупречно. Например един мой приятел го подкара безпроблемно на друга Ати карта и явно има някои особености. А относно 7900 успях единствено да прочета из нета че май може да декодира хардуерно само Мpeg-2, но за един съвременен процесор той не изисква почти никакви ресурси за декодирането му. Освен това още един безплатен декодер който поддържа DXVA е ffdshow, от платените декодери които поддържат тази технология и които си ги инсталират са PowerDVD и CoreAVC плеърите.

Коментар

ако монитора ти има два входа може да пуснеш двете карти като dual head и да пускаш хд видеото през ati-to
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                ако монитора ти има два входа може да пуснеш двете карти като dual head и да пускаш хд видеото през ati-to
                За жалост няма само е с D-SUB вход, но ми стана интересно за този режим на работа. Имаш ли някаква повече информация относно подкарването на такъв режим под WinXP и дали е съвместим за работа едновременно с двете карти, защото със 7900GS имам и малко проблеми за фазовото отместване на сигнала към монитора и със си мислил точно това за подкарването едновременно на двете карти, ако е възможно разбира се. Този метод който си го споменал видях че има нещо писано за Линукс ама за Уиндоуса не знам дали е възможно.

Коментар

От: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Здравейте,
                  Да поизтупам праха от темата и да помоля за съвет.
                  Та проблема е следният, до момента всички HD филмчета които съм гледал са биле от типа 720р. Никъкви проблеми докато наскоро ми попадна и изтеглих един Full HD 1080p, над 9гиги. Матрьошка формат. Пускам го през различните плеъри и винаги със един и същ проблем, възпроизвежда се отлично ,НО излиза двойна картина, все едно два екрана един до друг във прозореца на плеърите.
                  Е те това ме подлуди, къде е проблема и как мога да го реша.
                  Поздрави!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

От: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                    Здравейте,
                    Та проблема е следният, до момента всички HD филмчета които съм гледал са биле от типа 720р. Никъкви проблеми докато наскоро ми попадна и изтеглих един Full HD 1080p, над 9гиги. Матрьошка формат. Пускам го през различните плеъри и винаги със един и същ проблем, възпроизвежда се отлично ,НО излиза двойна картина, все едно два екрана един до друг във прозореца на плеърите.
                    Поздрави!
                    Пробва ли с GOM Player?

Коментар

• От: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                      Здравейте,
                      Поздрави!
                      Най-вероятно си намерил 3D филм - който има картина за лявото и за дясното око - без очила и поне 120 Нz монитор няма да го гледаш тримерен
                      А иначе за плейар - най-доброто за мен си е Media Player Classic - Home Cinema

просто, безплтно, добро
                      е понякога си трябва и алтернатива и ползвам AVC пак безплатен.
                      Последно редактирано от alex_markov; 10-10-11, 18:12.

Коментар

• От: До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Сега гледам , че продължаваш да упорстваш !
                        След няколкогодишна работа на компа без антивирусна ... изобщо е чудно че мърда.
                        Това че някоя антивирусна програма е засекла няколкостотин зловредни човечета беше единствено индикатор ( да се убедиш сам ) за пълна преинсталация . Дори всичките да са утрепани , те вече са мръднали регистрите така че не само да не можеш да си правиш restore point , да влизаш в safe mode , но и дотолкова че да ти скапят скоростта за каквото и да е ...
                        Впрочем , ако вече си осъществил "основния ремонт" , сподели дали ти движи вече клипчетата в You tube.
                        Да , от ноември 2010 съм с нова машина и тя е :
                        2.8ghz E5500 Пентиумче двуядрен
                        2гб 1333mhz Kingston RAM-че
                        1gb GT220 видеото
                        500gb hard

Сдобих се с машинката за 480 лева като си предадох старата щайга в магазина за части и от нея остана само захранването фортронче 350 пнф
                        Няма кал - Няма кеф !!!
                        Suzuki Samurai LJ410 1984
                        Suzuki LTZ400 2008
                        Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

С това видео трудна работа, да не кажа невъзможна...
                          Я кажи с каква резолюция работиш в момента, защото HD е 1920×1080...

Иначе най-леките кодеци които съм намерил до момента са VLC i BSPlayer последна версия. И двете си имат собствени кодеци, така, че не им трябва нищо допълнително... Даже е препоръчително другите кодеци да се изтрият... Последна версия на K-lite на слаб компютър не бих сложил

Коментар

GOM-а също е с вградени кодеци и други не му трябват. С него и блурей формат върви на слаби машини.

Коментар

PotPlayer ти трябва. Изпробвах доста плейъри (и кодеци) на неттопа, на който в момента си гледам филмите. Също и MPC-HC върши работа, но PotPlayer е несравнимо по-удобен. Въпросът е видеото да поддържа хардуерна акселерация (DXVA или CUDA на Nvidia). При мен без нея няма шанс с Атом процесор на 1.6, па бил той и двуядрен, но пък с нея FullHD лети без никакво насичане. Неттопът е свързан към ТВ през HDMI, като за цифров многоканален звук ползвам външна УСБ китайска звукова карта с оптичен изход вързана към ресивър.

Коментар

GeForce MX 440 с 64 RAM със CUDA
                                Когато тази карта е правена хората и представа са си нямали, че след време ще има HD

На мен друго ми е чудно (затова и питах по-напред за резолюцията) какъв е смисъла да гледаш филм с резолюция 19хх след като монитора ти поддържа 800х600

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X