Напоследък станаха популярни филми в High Definition (HD) режим. PC - то ми е на 2,4 GHz Celeron, древна nVidia GeForce MX 440 с 64 RAM. RAM памет има предостатъчно. С драйверите (видео + чипсет) всичко е точно. За кодеци ползвам FFDShow и K-Lite.
С няколко вида player - и резултатът е еднакъв - много бавно плейване и силно накъсващ звук.
Засега ми върши работа компа с повече търпение, не играя игри, но вече идва слаб за гледане на филми в посочения HD. Засега се спъва на WMV формат.
Търся плеър да може да прескача кадри, но филмите да не се забавят. Или да смъква resolution до степен да може да предъвква декодирането.
Какви варианти имам:
1. Нова видеокарта
2. Кодек или видеоплеър.
3. Някакви допълнителни драйвери или кодеци с използване на хардуерни възможности, които не ползвам
4. Нов компютър (засега в мечтите
)
5. ..... ?
Засега нищо в нета
С няколко вида player - и резултатът е еднакъв - много бавно плейване и силно накъсващ звук.
Засега ми върши работа компа с повече търпение, не играя игри, но вече идва слаб за гледане на филми в посочения HD. Засега се спъва на WMV формат.
Търся плеър да може да прескача кадри, но филмите да не се забавят. Или да смъква resolution до степен да може да предъвква декодирането.
Какви варианти имам:
1. Нова видеокарта
2. Кодек или видеоплеър.
3. Някакви допълнителни драйвери или кодеци с използване на хардуерни възможности, които не ползвам
4. Нов компютър (засега в мечтите

5. ..... ?
Засега нищо в нета

Коментар