Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гледане на HD формат на PC - какъв player?

Напоследък станаха популярни филми в High Definition (HD) режим. PC - то ми е на 2,4 GHz Celeron, древна nVidia GeForce MX 440 с 64 RAM. RAM памет има предостатъчно. С драйверите (видео + чипсет) всичко е точно. За кодеци ползвам FFDShow и K-Lite.
    С няколко вида player - и резултатът е еднакъв - много бавно плейване и силно накъсващ звук.
    Засега ми върши работа компа с повече търпение, не играя игри, но вече идва слаб за гледане на филми в посочения HD. Засега се спъва на WMV формат.
    Търся плеър да може да прескача кадри, но филмите да не се забавят. Или да смъква resolution до степен да може да предъвква декодирането.

Какви варианти имам:
    1. Нова видеокарта
    2. Кодек или видеоплеър.
    3. Някакви допълнителни драйвери или кодеци с използване на хардуерни възможности, които не ползвам
    4. Нов компютър (засега в мечтите )
    5. ..... ?

Засега нищо в нета

До: Гледане на HD формат на PC - какъв player?

На стария ми конпютър имах същата видео карта като твоята и същите проблеми. Сега с новия компютър и новата видео карта нямам никакви проблем. Проблема е че ти идва слаба видео картата. Инъче плеърът няма значение.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Деинсталирай всички кодеци и качи само последната версия на K-Lite Codec Pack .Гледай филмите с KMPlayer. На работното ми място компа е адски дърт и няма грижи да се гледа видео в HD формат .

Оле , оле сега обърнах внимание на конфигурацията. Мисли за нова .
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнение
        На стария ми конпютър имах същата видео карта като твоята и същите проблеми. Сега с новия компютър и новата видео карта нямам никакви проблем. Проблема е че ти идва слаба видео картата. Инъче плеърът няма значение.
        Леко съм скептичен, че само с видеокарта ще се размина. Пробвал ли е някой? Доколкото знам процесорът предъвква разкомпресирането, а е едноядрен, от тия селерони с малкото кеш. За капак и дънната платка е слаба, дори не поддържа тактовата честота 400 MHz на RAM - а.

p.s.
        Първоначално публикуван от droba
        Деинсталирай всички кодеци и качи само последната версия на K-Lite Codec Pack .Гледай филмите с KMPlayer. На работното ми място компа е адски дърт и няма грижи да се гледа видео в HD формат .
        Ся ще пробвам...

Коментар

Според мен въпроса е. Какъв компютър?
          Аз пък мога да гледам HD до 6 GB при по големи - процесора се товари до 100% и започва да измества звука от картината

Коментар

последната версия на K-Lite Codec Pack...
            KMPlayer ...

Не става. Ще си поиграя с настройките, може да има нещо като прескачане на кадри.

Нов компютър ясно. Ама както нямам радиостанция кой ще ми даде гуми / блокаж / лифт / ...

Коментар

Първо HD означава размера на картината и нищо друго = 16:9.

За филмите с висока резолюция, примерно 1280х720 процесора си е важен, никакви player-и няма да те спасят. Може като последен шанс да опиташ да си намериш AVC codec, това е единствено ако филмите са формат mp4 или mkv. Този кодек е доста по ефективен от ffdshow codec-a от К-Lite пакета, както и от VLC engin-a и понякога филми който не е можело да се гледат на по бавен компютър проработват нормално.

Коментар

Май дават сорс на плеъра. Обаче сега като гледам типа на кодека - Майкрософтски. Нещо се съмнявам баш те да дадат сорс. Иначе щях да проверя дали може да се прекомпилира. Нещо не ми се види единственото решение да е нов комп, и милиони юзъри да не могат да гледат нови филми. Говоря за рязане на кадри или уедряване на пиксели (да не си помисли някой че мога да оптимизирам кодеци ).

п.с. Едно време продаваха хардуерни DVD декомпресори, PCI платка за гледане на DVD - та на Пентиум 1.
                п.п.с. Дали нямаше и на ISA/VESA .
                Последно редактирано от Rabin; 05-02-10, 19:13.

Коментар

Решението е да не си сваляте филми по големи от 800 мб или по голяма резолюция от 800х нещо. Това е ако са пиратски. Ако е за ДВД, почити всеки Пентиум 4 или подобен се справя с ДВД-та, за blueray забравете

Коментар

Историята мълчи по въпроса за пиратството ! Под 800 мегабайта са, но са кратки. Има софтуерчета, преобразуват дебелия формат в какъвто си искаш размер и качество ... ама не са realtime.

Коментар

KM-плеара си има негови кодеци,другеи не му трябват.GOM-плеара е същата работа-пробвай.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                        KM-плеара си има негови кодеци,другеи не му трябват.
                        И това видях. Първо пробвах с неговите, после за всеки случай и К-Lite отгоре. Не става.

Коментар

Според мене решението е едно-нов комп.

Коментар

Не си играй с кодеците. В твоя случай е загубено време. Има добри видеокарти, с които и твоя комп ще заработи, но лошото е, че вече много трудно се намират за AGP-слот, какъвто е твоя. Обаче ако намериш, почти е сигурно, че ще стане.Обаче има подробности, които могат да обърнат колата - например ако AGP-слотът ти е само 4Х...

Коментар

Купуването на скъпа видео карта за старо дъно и процесор и бавна памет е като да се опитваш да напълниш бездънна яма

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X