Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на надежден външен хард диск за съхранение на снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на надежден външен хард диск за съхранение на снимки

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    Аз пак да попитам аборигенската...Добре де, говорим, че харда ако паднел и всичко свършвало/принципно ако не работи не мисля, че е точно така, защото все пак е заключен и вероятността да се случи прецакване е доста по-малка, от ако падне докато работи/, ама...във въпросната система Nas не се ли слагат същите въртящи хард дискове...???Какво печелим ако падне примерно системата на земята...вътре хардовете не си отиват отново скоропостижно???
    Ако падне сториджа (напушва ме смях от идеята ) и неговите дискове ще отидат.
    Неразбирателството явно идва от различните ни виждания за преносимите дискове и начинът им на употреба.
    В моите, това е преносим диск, който се разнася, мести, и съответно е изложен да риска за който споменах. Ти явно ги ползваш стационарно, и тоя риск е минимален.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

струва ли си купуването на външен хард 3,5"
      Не.

3.5" иска външно захранване, не може да се храни само от USB. За сметка на това е значително по-поддатлив на механични повреди. Единствена възможна причина - да искаш да пренасяш непонятни размери данни (3-5-10 ТБ)

Коментар

Ясно...!
        Само не разбрах каква е идеята да не се държат в един и същи шкаф и дори в една и съща стая/да не говорим и за един и същи апартамент дори/...Това по причина да не ги изсипеш на земята и двата едновременно ли или има някаква друга игра...?
        Моите вече 3-4- години си стоят с картонените опаковки един върху друг в една и съща стаи и един и същи шкаф...е, проблем нямам...
        Та ми е интересно...
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ясно...!
          Само не разбрах каква е идеята да не се държат в един и същи шкаф и дори в една и съща стая/да не говорим и за един и същи апартамент дори/
          Зависи от какви рискове се пазиш и колко са ти важни данните.

Коментар

Здрасти, Любо, откак купих външния хард диск от началото на темата и досега ми работи безупречно, като го ползвам 1 път на 2-3 месеца за допълване на архива със снимки, самия диск винаги много внимателно го местя и го слагам върху дреха на меко, после го слагам пак в шкафа при дрехи за минимум сътресения.

Колегите имат предвид да не държиш дисковете на едно място, за да не паднат всичките по някаква причина, та ги дръж на различни места.

Коментар

...Само не разбрах каква е идеята да не се държат в един и същи шкаф и дори в една и съща стая/да не говорим и за един и същи апартамент дори/...Това по причина да не ги изсипеш на земята и двата едновременно ли или има някаква друга игра...
              Не знам по какъв повод е цитирано, но да кажем че е една от точките в книгата "как надеждно да съхраним данни".
              Вече в зависимост от важността на данните, има вариации - различни сгради, населени места, континенти, някой ден и планети.
              Например, имаш два диска с информация, на едно място. Ако те работят непрекъснато, могат да дадат фира от токов удар или гръмотевица. Дори и да не работят непрекъснато, ги грозят и други опасности - наводнение, сериозно земетресение, пожар, айдуци, споменатото падане, вероятно и други които пропускам в момента.
              Съответно, можеш и сам да прецениш какъв е шансът някое от изброените да се случи в отделни сгради, квартали, населени места, държави и континенти.

Общо взето, материята е доста "рошава" и забождането на два диска в мирър далече не гарантира живи и здрави данни. Уви. И на мен ми е криво от тоя факт, но това е положението.

И коментаторите...

Коментар

То, нищо не гарантира живи и здрави данни. Възможни са само по-големи или по-малки амбиции по въпроса.

Коментар

Аха...ясно...Нямам нито секретни, нито толкова важни данни...Просто искам да си съхранявам някъде снимките и видеото...Нищо повече!
                  Та сега съм наясно...Най-евтиния и що годе приемлив вариант ми е...два външни хард диска на които дублирам инфото.Добро съхранение и при режим на ползване веднъж на няколко месеца, за да се добави нещо към въпросния архив, не би трябвало да имам проблем.Да хардовете/както и всичко което ни заобикаля/, не са със същото качество като преди години, ама пък да дефектират и двата харда едновременно пък не ми се вярва...ще съм ебати и каръка
                  Та така...действам.
                  П.П.Вчера дори се задейства и началото на плана, без да е ...планирано...
                  Отивайки в Кауфланд за продукти попаднах на промоция...външен хард на Сигейт, 2,5" , 2 терабайта, 32мв кеш, USB 3.0, и 36 мес. гаранция...Намален на 130лв.Модела е Maxtor M3...
                  не намерих някакви отзиви за него в нета, ама го взех...Дано да е безпроблемна работата му.
                  Та така...по.нататък още един, дублирам и това ще е...
                  Поздрави на всички!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Само като идея за евтино решение като съотношение пространство/цена. Външна докинг станция и отделно 3.5 инча голи HDD, които да се съхраняват в някаква кутия:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HTB10F8TaqLN8KJjSZFmq6AQ6XXaJ.jpg
Прегледи:1
Размер:77.1 КБ
ID:5779810

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3-5-Inch-Silicone-HDD-Hard-Disk-Case-Drive-Skin-Protective-Cover-Enclosure-fit-for-3.jpg_200x200.jpg
Размер:7.7 КБ
ID:5779806Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HTB1.g71l26H8KJjSspmq6z2WXXaQ.jpg
Размер:16.6 КБ
ID:5779807Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HTB1uTxULFXXXXagaXXXq6xXFXXXb.jpg
Размер:39.7 КБ
ID:5779809Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HTB1P7iNRpXXXXarXXXXq6xXFXXXV.jpg
Размер:26.5 КБ
ID:5779808

Коментар

Ох, тук вече стана като за НАСА, а на мен въпроса все ми се върти около елементарната употреба вкъщи.

Коментар

Едно от хубаеите неща на старите дискове е, че даже като тръгнат да си отиват ти дават време да реагираш. Диск от самосебе си не може да отиде....

Коментар

Мен един приятел, дето говори китайски с айтизвучене ми каза едно правило да спазвам и то е, че квото и да правя на външния хард, трябва да е без захранване. Ако е включен, да е в покой и без вибрации. Засега се справям, ама имам син на пет години и той не си пада по правилата

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Едно от хубаеите неща на старите дискове е, че даже като тръгнат да си отиват ти дават време да реагираш. Диск от самосебе си не може да отиде....
                            Достатъчно е да попаднеш на някоя куца серия дискове...

И коментаторите...

Коментар

Наскоро купувах външен HDD, та как избирах...
                              Гледам по отзиви в Амазон. Имат си и система за оценяване със звездички.
                              Иначе за големите дискове cloud-овете дават статистика кое колко се чупи. Всяка марка си има куци и хубави модели. И това може да се провери преди да купиш.
                              Сега барем станаха евтини. Едно време се пулех на 10 гигабайтов, и бяха луди пари. Първият ми диск беше 850 мегабайта, и до последно си работеше.

Коментар

чета чета, никой ли не иска да ползва облачни услуги?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X