Да попитам ей така, между другото, правилото на дясностоящия важи ли все още, та да знам аз ли нещо съм в грешка, защото в последно време нещо доста хора не го спазват (знаят)? Особено неприятно ще ме отнесат, ако нерегулираното кръстовище е Т-образно. Тогава каращите направо изобщо не ебават да погледнат надясно и си перкат с пълна газ, пък аз примерно идвам от улицата към Т-образното от която мога само наляво, или надясно. Не ми си говори за ситуации при които има път с предимство, но той не е направо, а променя посоката си. Тогава отново забелязвам, че ако двама са на пътя без предимство, никой не се съобразва с дясностоящия. Изобщо, оставам с впечатлението, че това правило е заменено с правило – който кара направо е с предимство. Така ли е, вече, евентуално да си опресня знанията, все пак книжката я взех 1998 г и може нещата да са променени? Уточнявам, че говоря за нерегулирани кръстовища, или регулирани със знаци, но участниците са в равностойно положение (примерно и двамата са на път без , или с предимство).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Правило на дясностоящия
Свий
X
-
"тука е така", всяка сутрин минавам през две такива и още 4-5 нерегулирани и то във Факултета, познай там какво е ..............чудно, че ти чак сега го забелязваш) някога, през далечната 1985г, на курса в ОСО ни набиваха в главите "....в гробищата има специална алея на възползвалите се от своето предимство на пътя" - още го помня
Коментар
-
Само въпрос на време е, някой да скочи да ме бие (свирки, майки и прочее са ежедневие), дето спирам на червено (още в самото му начало), че и на жълто - ти за правило на дясностоящ си се закъхарил.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Пред нас има такова кръстовище и минавам минимум 6 пъти всеки ден,живея тук от 93 година и никой никога не ми е давал път ,тъй като и в двата случая съм дясно стоящ ,тоест и в двете посоки които ползвам,но пък за сметка на това,почти всяка седмица имам по един конфликт средно със тея от ЛЕВИЯ КВАРТАЛ.Та и при съседите е същото,пуснахме колективна жалба ,да поставят знаци,без значение какви,тъй като въпросното кръстовище е до училището и сутрин към 7:30 е чудо от идиоти .Аз се занимавах с въпроса,гледаха в някакъв план незнам къде си,и отговориха че това кръстовище не било предвидено да е отрегулирано с пътни знаци.Мисля и тема бях пуснал тук в форума.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Когато ме “потърка” автобуса на магистралата , полицаите ми писаха акт , точно с твърдението , че автобуса продължавал направо , а аз съм бил в дясно , въпреки знака за край на лява лента ,поради ремонт . Просто геометрията на пътя беше такава, че лявата лента се включва в дясната, без да е нужна маневра.Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеКогато ме “потърка” автобуса на магистралата , полицаите ми писаха акт , точно с твърдението , че автобуса продължавал направо , а аз съм бил в дясно , въпреки знака за край на лява лента ,поради ремонт . Просто геометрията на пътя беше такава, че лявата лента се включва в дясната, без да е нужна маневра.Аз пък, поне веднъж дневно, съм прецакан от бомбета, които не са наясно, че движещият се направо е с предимство пред завиващия на ляво
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Подредете правилно последователността на прминаване
Из "Златния телец"
Коментар
-
Пак ли?! ABC - те са си подредени по азбучен ред. Камионът е на път с предимство, а другите две возила на пътища без предимство, при което те пропускат движещите се по пътя с предимство, и после се съобразяват с правилото на десностоящия, затова минава лекият автомобил преди автобуса.
ПП: Да, може A и B да минат едновременно, ако пространството го позволява.
-
сериозно?
ощедесетзапоследнодесет
-
Той камиона е на път с предимство, ама знака отдолу не оказва ли кой е пътят с предимство или нещо бъркам? Но така или иначе по правилото е реда.
-
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеПодредете правилно последователността на прминаванеПрави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
cecoa1 коментира
Днес, 12:52
Пак ли?! ABC - те са си подредени по азбучен ред. Камионът е на път с предимство, а другите две возила на пътища без предимство, при което те пропускат движещите се по пътя с предимство, и после се съобразяват с правилото на десностоящия, затова минава лекият автомобил преди автобуса.
ПП: Да, може A и B да минат едновременно, ако пространството го позволяв
! Това го има на живо, едно към едно, в Студентски град и колкото пъти съм се опитвал да дам предимство на колата от пряката със знак стоп, толкова пъти са ме гледали умно а тия зад мен естествено са надували клаксони по пернишки
Из "Златния телец"
Коментар
-
Па аз съм си споко. А през въпросното кръстовище в Студентски град, съм минавал по 10-14 пъти на ден, близо три години. Но със съчленен автобус и по пътя с предимство.
И мен са ме гледали много пъти...странно... особено като ми отнемат предимството, щото не гледат знаците, и аз им спра на три пръста от шофьорската врата(когато завивам наляво), с надути всички видове тромби. Че и псувни, средни пръсти, заплахи..опити за саморазправа(неуспешни).
-
-
Между другото, рисунката е хубава, я некой да каже, ако в същата ситуация, автобусът беше на пътя с предимство, а другите две МПС на пътища без предимство, какъв би бил редът за преминаване, ако например автобусът трябва да завие надясно в улицата от където излиза лекият автомобил, но очевидно улицата не е достатъчно широка за да стане това по описания в закона ред?Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
1. Оранжево (ППС-то е върху пътят с предимство, указан под знаците)
2. Зелен (знакът за осигуряване на предимство на синия, както и стопът на зеления важат само по отношение на движещите се по пътя с предимство. Между зелен и син важи правилото за дясно стоящ, тоест заления е с предимство).
3. Син.
ПП: Доколкото А и Б нямат конфликт, т.1 и т.2 може да се обединят, както е писал davc.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеМежду другото, рисунката е хубава, я некой да каже, ако в същата ситуация, автобусът беше на пътя с предимство, а другите две МПС на пътища без предимство, какъв би бил редът за преминаване, ако например автобусът трябва да завие надясно в улицата от където излиза лекият автомобил, но очевидно улицата не е достатъчно широка за да стане това по описания в закона ред?Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Рисунката илюстрира малоумна организация на движение, да не говорим, че камиона вече е напуснал
главния път, до един момент водачите гадаят по гърба на знаците. Минавал съм стотици пъти там много години и се квадратоса още повече, като застроиха по улицата със стопа, а и транзита отдавна се промени, особено през деня.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар