Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Части за APRILIA PEGASO 650 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Части за APRILIA PEGASO 650 1997

Първоначално публикуван от Patrician Преглед на мнение
    Искам да задам един малоумен бъпрос.

Какво е Бендикс и какво е предназначението му на мотора ????
    Колега бендикса е чудото, което зацепва и с негова помощ се завърта двигателя от стартера. т.е. когато натиснеш копчето на стартера, стартера започва да върти едни зъбчатки, които предават движението на коляновия вал и така двигателя се завърта за да запали. Бендикса трябва да сработва, когато стартера върти двигателя и да изключва когато двигателя работи.
    Горе на схемата точно над означението 7 е поместен бедикса за за Пегасото. Този бендикс прилича малко на лагер, но той върти само в едната посока, в другата посока заклинва в голямата зъбчатка и така предава двичението от стартера към буталата...
    Надявам се да съм бил полезен и д асъм хвърлил малко яснота по въпроса.
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Благодаря за Инфото лека по лека ще придобия обща култура по ехническата част
      [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

След едноседмично каране с бендикс втора употреба, Пегаската вече пали само на бутане. Скапа се бендикса и сега отново търся части. Е нужен ми е бендикс и голямата зъбчатка.
        Та сега процедурата, която предприемам е следната. Купувам от ДаруКар бендикса и след това си поръчвам от един колега в Пловдив голямата забчатка. Така действам и скоро ще пиша отново!

Владаеца

Коментар

Колеги и на мен ми трябват частши эа APRILIA PEGASO 650 !!! Трябва ми бендикс и магнета ако някои може да помогне да пише ще сам му много эадалжен!!!

Коментар

някакъв тел. на slavimtx?????

Коментар

темата е стара, но и аз се сдобих, с наранен кол на пегасото ми 650. някой ако има идея как да го оправя и/или ако няко продава втора употреба, да свирка.
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

За голямата зъбчатка мога да ти помогна,защото скоро ми я направиха...и аз тъурся бендикс

Коментар

Първоначално публикуван от liuco Преглед на мнение
                  За голямата зъбчатка мога да ти помогна,защото скоро ми я направиха...и аз тъурся бендикс
                  Брат не се чуди, а направо поръчвай от Дару Кар за 165лв. доставят го за 4 дена. Е поне на мен толкова ми излезе. Бендикса е същия като на БМВ Ф650. Аз от там си купих бендикс и сигура е същия защото вече карам с него!

А иначе за голямата зъбчатка къде ти я оправиха и колко пари, че и аз трябва да си оправя моята.

Коментар

Добре де аз съм си поръчал бендикс: тоест това дето е с ролките и фланеца в който влиза. Още нещо трябва ли да взимам или не. Тая зъбчатка тя трябва ли да се смени.
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                      Добре де аз съм си поръчал бендикс: тоест това дето е с ролките и фланеца в който влиза. Още нещо трябва ли да взимам или не. Тая зъбчатка тя трябва ли да се смени.
                      Принципно устройството е следното:
                      Голяма зъбчарка, която лежи във вътршната страна на бендикса, и маховик, в който бендикса лежи от външната страна.
                      В най лошия случай може да се налижи подмяна и на трите. В други лучаи само със смяна на бендикс може да се оправи, а в трети случай като моя е нужна смяна на бендикс и голяма зъбчатка(маховика ми не е износен т.е. няма издълбан улей от бедикса).
                      И като теглим чертата става ясно че разбираш какво е смяна когато го свалиш от мотора.

Коментар

А бе незнам като праихме ремонт на мотора ги гледахме тея работи.
                        И нямаше издълбани канали ни по маховика ни по зъбчатката, май само с бендикс ще отърва кожата
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Колега колко ти струваше бендикса от дарукар....

Коментар

Първоначално публикуван от liuco Преглед на мнение
                            Колега колко ти струваше бендикса от дарукар....
                            Бендикса ми сруваше 165лв като го поръчах на Дарукар в сряда и във вторник беше доставен.

Писал ди по-горе за голямата заъбчатка, че можеш да помогнеш.
                            Хайде помогни, че моята е доста изясена и трябва да се сменя или поправя.

Предваритено благодаря.

Коментар

Чудя се дали да не си купя една Априлия и така по неволя да стана майстор
                              [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                              ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Предлагам ти да си купиш Aprilia Shiver.
                                Така след около 5 години ще има някой дето ще им разбира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X