Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надран цилиндър-никасил. Помагайте!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Надран цилиндър-никасил. Помагайте!

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
    Демек каквото и да е не мога да го събера до 150 лева .. с толкова разполагам....дори и да намеря майстор да ми направи ризата за мойте пари.>? от какъв материал е тя и ще кара ли >? и четох,че се губела мощноста не е като никасила? голяма ли е загубата на мощност или е незначителна? ... а това което е надраното по някакъв начин не може ли да се лепи завари и тем подобни ? някой ако е правил експерименти нека сподели мнение
    Благодаря на включилите се в темата

Продавам мотор Aprilia Rx 50 това на снимката съм аз с мотора на мотосъбора в Благоевград как е!? ;д
    Много успешно трупаш мнения и разбрах и каква ти е целта,но така не става,също гледам че взимаш участие и даваш съвети а пък не знаеш елементарни работи,а именно за тези които питаш,според теб от какъв материал ще бъде ризата,аз си мисля че от оризова хартия ще е най добре,а това надраното по цилиндъра може да пробваш да залепиш с поксипол,или с поялника с калай.За сега това се сещам аз такива експерименти съм правил,а веднъж даже си направих и бутало от печен дрян със сегменти от подцинкована тел.
    Между другото снимай моторчето и цилиндъра да видим колко е надран.
    Последно редактирано от hristo jivota; 22-05-12, 09:51.

Коментар

Колега, не е нужен сарказъм. Питам, просто защото не разполагам с толкова пари в момента за никасил. Също така давам съвети с това, което на мен ми се е случвало и предполагам, че може да е. Както и да е, питам за заварката, защото един майстор се нави да го направи със заварка и реших да питам някой по-опитен да ми каже дали ще стане и какви поражения може да има и изобщо ще върви ли. "hristo jivota", не може ли просто отговор без да се подиграваш и базикаш . Това ,че не разбирам толкова, колко теб, не означава ,че трябва да се подиграваш. Не вярвам да си се бил родил научен Също така питам каква ще е ризата, какъв материал ,ще държи ли, значително ли пада мощността и т.н., защото не съм много на ясно с това. Извинете ме за многото публикации ,но като я напиша и ми пише, че я отхвърля и след известно време се появява.. Извинете за което! Също така извинете за "глупавите" въпроси, но както казах, не разбирам от този тип ремонти. Ще бъда благодарен, ако ми кажете майстор около или в Благоевград за направата на риза (втулка) или някой, който ще може да ми намери нов цилиндър, без да чакам 1 месец както беше при предишния магазин.
      "hristo jivota" "pe6o 74" Извинете ме за объркването и излишните публикации и благодаря,че се включихте в темата

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
        Много успешно трупаш мнения и разбрах и каква ти е целта,но така не става,също гледам че взимаш участие и даваш съвети а пък не знаеш елементарни работи,а именно за тези които питаш,според теб от какъв материал ще бъде ризата,аз си мисля че от оризова хартия ще е най добре,а това надраното по цилиндъра може да пробваш да залепиш с поксипол,или с поялника с калай.За сега това се сещам аз такива експерименти съм правил,а веднъж даже си направих и бутало от печен дрян със сегменти от подцинкована тел.
        Между другото снимай моторчето и цилиндъра да видим колко е надран.
        Колега, не подвеждай момчето, оризовата хартия е тънка, по-скоро стара циментова торба или списание. И дряна не става за бутало, пука се, мисля че бряст или варен бук е по-добре . Наистина, снимай поне цилиндъра да се добие малко представа за какво става въпрос. И не, надрания никасил не може да се завари, запълни, калайдиса, залепи или наслои. За ризите има по-компетентни хора от мен. За старите соц мотори горе долу се получаваше, но съм чувал, че при високооборотните японци нищо не става.

Коментар

Залагам бира ,че надран е слабо казано липсват люспи никасил.Вземи го снимай да видим какво ще му мислим за без пари.
          Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Радо, ако може бирата ти е най-малкия проблем, имаш я от мен! Нямам си идея дали липсва нещо или не ,но е доста надран.Знам, че за без пари нищо не може да се направи,но 100/150 лева се надявам да стигнат.
            Благодаря, че се включи в темата.
            Ето и снимки. Мисля, че няма нужда да маркирам надиранията ;д
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4652.jpg
Прегледи:2
Размер:67.4 КБ
ID:5376496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4654.jpg
Размер:160.2 КБ
ID:5376497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4655.jpg
Размер:166.6 КБ
ID:5376498Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4656.jpg
Размер:160.9 КБ
ID:5376499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4657.jpg
Размер:108.4 КБ
ID:5376500

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4657.jpg
Размер:108.4 КБ
ID:5376563Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4652.jpg
Размер:67.4 КБ
ID:5376564Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4654.jpg
Размер:160.2 КБ
ID:5376565Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4655.jpg
Размер:166.6 КБ
ID:5376567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BILD4656.jpg
Размер:160.9 КБ
ID:5376568
              Това са снимките на цилиндъра. Моля да ме извините, ако са с лошо качество. Ако може да ми отговорите на по-горните въпроси за ризата и т.н без бъзици.
              Благодаря на включилите се в темата.
              Радо, бирата я имаш.

Коментар

Причината за задирането е червеният силикон . Никога не мажи отдолу под цилиндровия блок . Нарушава топлоотдаването му към картерите и така се стига до прегряване .

Коментар

Това са снимките на цилиндъра. Моля да ме извините, ако са с лошо качество. Ако може да ми отговорите на по-горните въпроси за ризата и т.н без бъзици.
                  Ризата се прави от чугун,след това вървенете не е както е било с никасила,не е много разликата но се разбира,надраното не може да се наваря и не може да се лепи,единственото спасение е нов слой никасил колегите са ти описали по нагоре как стават нещата,има и още нещо,дали ще се прави риза или нов никасил или нов цилиндър,се купува и ново бутало и чак тогава работите заспиват.

Коментар

Най-добрият вариaнт е да отложиш ремонта докато ''изкараш'' някой лев и да се посъветваш за кадърен майстор,защото претупването в ремонта може да ти струва двойно.От къде си?
                    Последно редактирано от valiokoev; 23-05-12, 22:18.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]454611[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]454612[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]454613[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]454615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]454616[/ATTACH]
                      Благодаря на включилите се в темата.
                      Радо, бирата я имаш.
                      Колега , изпразни си пощата .

Коментар

Здравейте.Посъбрах някой лев и сега почвам с ремонта.valiokoev.. от Благоевград съм. Пощата вече я изчистих Посъветвах се с един майстор и живот и здраве до края на седмицата ще го откарам да видиме какво ще стане... червения силикон го сложих повърхностно за да оплатни гарнитурата ,толкова ли голями проблеми прави този силинкон?
                        и майстора е кадърен правеше преди 2 години на баща ми мерцедеса шлайфаше го и след това всичко беше добре. да се надяваме,че ще се справи и с мотора
                        Имам още някой въпросчета.
                        След шлайфането и т.н колко трябва да е разработката на мотора ? колко километра какви обороти и т.н.
                        Попринцип размера е 38мм мога ли да го направя 39 или трябва да си остане същия ?
                        Благодаря на включилите се в темата

Коментар

Като гледам цилиндъра ти отдолу (при каналите за преминаване на горивото от картера към горивната камера) място за риза няма много. Така че според мен вариантът с по-голямо от стандартното бутало отпада. Все пак трябва да се разгледа на живо. Аз поне от снимките не мога да се ориентирам става ли този вариант. Самата риза трябва да има стена от поне 2 мм (два милиметра). Това "поне" не значи че принципно трябва да е 4 или 5 мм стената... Не. Но все пак трябва да има някаква стена тази риза (като дебелина, за да е надеждно все пак). Не бива да я оставяш "на вестник".
                          Виж дали цилиндърът позволява разстъргване с 4 мм и ако може (или хайде да са 3), вече може да мислиш за вариант правене на риза, а ако има възможност и за повече, тогава си търси и по-големичко бутало.
                          Иначе пък най-хубавия ти вариант е да си намериш запазен цилиндър втора радост. Тук има риск въпреки гладко изглеждащата повърхност все пак да има микронеравности (като огледало, което пречупва отражението ти ако се сещаш за какво ти говоря) и тогава сегментите докато улегнат по тези микроформички няма да уплътняват, а ще опират в определени точки.

Коментар

Andry Van Der Drift ...Колега благодаря за исчерпателния отговор. Сегашния никасил е на края смисал ризата е на по малко от 3мм от стената на цилиндъра и не мога да го шлайфам и без това. Като се освободя ще откарам цилиндъра на майстора.Ще взема и бутало 38мм като сегашното и ще говориме с него.
                            Понеже този майстор се занимава попринцип само с шлайфане и сменяне на ризи и т.н само на коли ми каза, че той ще направи ризата след това трябва да я откара на някой си ..........да направи отворите за карбуратора и ауспуха и ще ми отнемело повечко време.
                            За цилиндър втора радост няма как аз не мога оригинален да намеря пък за 2ра рака няма начин...
                            Относно пречупването мисля, че те разбрах а това ,че ще опира в определени точки ще е само докато олегне след това няма да има проблем нали.
                            Благодаря,че се включи в темата.

Коментар

Колеги имам питане!!!!!!! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5704633_6_585x461.jpg
Размер:42.9 КБ
ID:5378908
                              Намерих този цилиндър и распитах говорих с момчето имам следните въпроси
                              а) този цилиндър е малко по къс ако сложа по късо бутало дали ще стане ?
                              б)на моя цилиндър в предния дясен ъгъл ми е водата на този е на същото место ако се разминават за малко ще стане ли ще върти ли водата и т.н
                              в)какви други проблеми може да излезнат и т.н дали ще стане и ако да , да го взимам защото ми се кара много ;д

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                                Причината за задирането е червеният силикон . Никога не мажи отдолу под цилиндровия блок . Нарушава топлоотдаването му към картерите и така се стига до прегряване .

Този силикон толкова ли е вреден>? попринцип го слагам и на двигателя като го цапех и т.н почти навсякаде...не знаех, че причинява такива щети.И като събирам цилиндъра само с гарнитура без да слагам циликон вече ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X