Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнение за -Yamaha XT 660 Z (2008), Suzuki V-Strom , BMW F 800 GS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте мнение за -Yamaha XT 660 Z (200, Suzuki V-Strom , BMW F 800 GS

Сърдечни благодарности на всички за техните лични мнения !! Пуснах тази тема не да изберем най-добрия мотор в категорията а да сравня мнения на хора,които са минали доста километри на седалката им и най добре знаят техните плюсове и минуси. Аз нямам база за сравнение защото до сега съм карал само по горите и съм бил далече от асфалтовите мотори . Благодарение на вашия личен опит и мнение аз си изградих концепция, какво да търся но и като го намеря какво да гледам .То е ясно,че най добър мотор няма или " най добрия мотор" е този , които караш в момента .
    Наистина ВладиЧ е познал моята концепция ,която в голяма част описва BMW 800 GS ,само с леката подробност ,че или ще трябва да изчакам с новия мотор докато ми набъбне бюджета до към 12000-13000лв. или да направя малко компромиси и да се возя по асфалта

Коментар

Много изчерпателен коментар на изискванията за даденият мотор от Владич. Но аз мисля, че мотора, който ще си купи колегата, е този, който му легне на сърце. А цената, според мен, категорично може да се промени.
      WR 250 F, KLX 450 R

Нито съм вреден,
      нито излишен.

Коментар

Първоначално публикуван от karloveca Преглед на мнение
        Дойде момента да сменя мотора а и искам да сменя класа мотор........ , които да е повече за асфалт но и да става за черни пътища . Бях се спрял на БМВ F 800 GS , но бюджета ми се стопи на към 7000 лв. Сега остават другите два варианта Yamaha XT 660 Z (200, Suzuki V-Strom:
        Моля дайте мнение , кое е по удачно за смесено каране основно извън градско с леки преходи по 200-300 км .
        Двигател ,разход ,поведение на пътя , вибрации при по висока скорост . Особености и слаби места при двата модела .
        Моля , които има лични впечатления да даде мнение и препоръка .

П.С. Може би повече клоня към XT 660 Z , но основно ме притеснява едноцилиндровия двигател .
        Ако си пропуснал, огледай ВАРАДЕРОТО на ХОНДА. С този бюджет може да се засмееш с готов, оборудван турист.

П.П. Постановката Куфари+2-ри човек<->як ОФФроуд е само теория и то силно обсъждана само тук, но никой не я е гледал.
        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

От "асфалтовите ендурота" слагам Хонда Варадеро на последно място! Колега karloveca - след като събереш критична маса от писани мнения се опитай да покараш няколко от тези модели, които си отсял! Все пак ти ще го караш мотора....
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от karloveca Преглед на мнение
            Няма ли някои фен на v-strom да изкаже впечатления?
            От скромния ми опит като бивш собственик на Африка /2 год./ и на V Strom /3 год./, и настоящ собственик на Yamaha XT 600, както и от опита ми с Варадеро и GS 800 /по някой и друг километър с мотори на приятели/ твърдо смятам, че в случая за целите, които си посочил, най-удачния избор е V Strom 650. Изключително непретенциозен и лесен за обслужване, здрав и надежден/ за три години само консумативи, без нито един проблем/, не много тежък, достатъчно динамичен и удобен и не на последно място - прилично евтин. Най-големия преход, който съм правил е 1100 км. за ден. Максимална комфортна скорост около 150-160 км/ч. От там нагоре става тегаво. С двама души - прилична динамика. Офф роуд - приличен по черни и разбити пътища, но пътища. За гора, ливади, кал, пясък - не. Или с много офф гуми и опитно задкормилно устройство.Според мен маскимално добро съотношение цена, качество, удобство и възможности.
            BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
            LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
            Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
              От скромния ми опит като бивш собственик на Африка /2 год./ и на V Strom /3 год./, и настоящ собственик на Yamaha XT 600, както и от опита ми с Варадеро и GS 800 /по някой и друг километър с мотори на приятели/ твърдо смятам, че в случая за целите, които си посочил, най-удачния избор е V Strom 650. Изключително непретенциозен и лесен за обслужване, здрав и надежден/ за три години само консумативи, без нито един проблем/, не много тежък, достатъчно динамичен и удобен и не на последно място - прилично евтин. Най-големия преход, който съм правил е 1100 км. за ден. Максимална комфортна скорост около 150-160 км/ч. От там нагоре става тегаво. С двама души - прилична динамика. Офф роуд - приличен по черни и разбити пътища, но пътища. За гора, ливади, кал, пясък - не. Или с много офф гуми и опитно задкормилно устройство.Според мен маскимално добро съотношение цена, качество, удобство и възможности.
              Колега, като имаш опит с V-Strom, би ли споделил колко км. му навъртя с "комфортната" скорост от 150-160 км? И е динамичен и не много тежък в сравнение с какво?!? V-strom е добър мотор! За парите си... нищо повече!

Ако бюджета е ограничен - V-Strom, ако не F800GS или КТМ Adventure!

Коментар

Аз затова предложих ТДМ900 , мощен , с голям въртящ момент , инжекцион , АБС , динамичен .... Африка 750 е със същите килограми и показатели като V-strom , но читавите никой не си ги продава , има един , но е по-скъп и от БМВ 800 , и въпреки това си заслужава.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  Колега, като имаш опит с V-Strom, би ли споделил колко км. му навъртя с "комфортната" скорост от 150-160 км? И е динамичен и не много тежък в сравнение с какво?!? V-strom е добър мотор! За парите си... нищо повече!

Ако бюджета е ограничен - V-Strom, ако не F800GS или КТМ Adventure!
                  Дал съм мнение на базата на параметрите, посочени от колегата, пуснал тази тема. Доколкото си спомням е посочил бюджет около 7000 лв., което при всяка покупка е основно и определящо. Не твърдя, че мнението ми е най-правилното и компетентно, нито искам да го налагам на някой. В темата са посочени 3 мотора - Yamaha XT 660, Suzuki V-Strom и BMW F 800 GS. От други участници са включени още 3 - Africa Twin, Varadero и Super Tenere. По стечение на обстоятелствата имам пряк поглед, наблюдение и опит с 5 от тях, без Тенерето. От всичките 6 марки по динамични от Строма са само Варадерото и ГС-а. За това съм посочил че е "достатъчно динамичен". От същите 6, по леки от Строма са само ГС-а и Ямаха ХТ. За това съм казал "не много тежък".
                  Що се отнася до комфортната скорост, изрично съм казал "максимална", което не значи, че винаги може да се кара с такава. Но когато пътните условия позволяват - магистрали и хубави първокласни пътища нормално може да се поддържа 140-160. Опита ми е на базата на изминати 47 000 км. с този мотор.
                  Не казвам, че V-Strom е най-добрият, но комплексно по показатели цена-качество-възможности за мен в случая това е най-удачния избор от всичките 6 машини. А да се говори за GS F 800 и KTM Adventure при бюджет около 7 000к, няма смисъл.
                  BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                  LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                  Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                    Дал съм мнение на базата на параметрите, посочени от колегата, пуснал тази тема. Доколкото си спомням е посочил бюджет около 7000 лв., което при всяка покупка е основно и определящо. Не твърдя, че мнението ми е най-правилното и компетентно, нито искам да го налагам на някой. В темата са посочени 3 мотора - Yamaha XT 660, Suzuki V-Strom и BMW F 800 GS. От други участници са включени още 3 - Africa Twin, Varadero и Super Tenere. По стечение на обстоятелствата имам пряк поглед, наблюдение и опит с 5 от тях, без Тенерето. От всичките 6 марки по динамични от Строма са само Варадерото и ГС-а. За това съм посочил че е "достатъчно динамичен". От същите 6, по леки от Строма са само ГС-а и Ямаха ХТ. За това съм казал "не много тежък".
                    Що се отнася до комфортната скорост, изрично съм казал "максимална", което не значи, че винаги може да се кара с такава. Но когато пътните условия позволяват - магистрали и хубави първокласни пътища нормално може да се поддържа 140-160. Опита ми е на базата на изминати 47 000 км. с този мотор.
                    Не казвам, че V-Strom е най-добрият, но комплексно по показатели цена-качество-възможности за мен в случая това е най-удачния избор от всичките 6 машини. А да се говори за GS F 800 и KTM Adventure при бюджет около 7 000к, няма смисъл.
                    Аз обичам V-Strom -а! Моторетката няма нужда от адвокати - много универсална, здрава и просто са парите си е може би най-доброто решение, но до там! Изместим ли критериите към "перформънс" играта свършва...

М/у другото Super Tenere - също е мотор отговарящ на изискванията на колегата и не го препоръчвам само, защото вече трудно се намират читави екземпляри. TDM не бих препоръчал заради странните размери гуми и по-изразената му "шосейност".

Коментар

Ако става въпрос за новото супер Тенере 1200 едва ли се намират трудно части.
                      Аз карам ХТ 660 Тенере 2008 и съм мн доволен не е бърз нормално си подържа 110-120 ако се наложи и 150.
                      Но все пак не претендирам че съм разбирател. Ползвам го основно из града за и да си ходя до селата.Карам го и по черно из Добруджа само добри работи мога да кажа.

Коментар

Здравейте.. искам да помоля да споделите мнение относно моя проблем.. харесах си Suzuki V-storm 1000 2007 запазено без драскотини без падания заден куфар.. оферта е 6 точки..но надхвърля малко бюджета ми който е 7000... гледах и една Honda Varadero 2001 1000 с ролбар и 3 куфара за много по-малко пари... струва ли си да си изхарча парите за сузукито или да се задоволя с хондата ? Благодаря ви предварително

Коментар

V-Storm - по-младо и по-добро
                          Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Първоначално публикуван от dakardemon7 Преглед на мнение
                            струва ли си да си изхарча парите за сузукито или да се задоволя с хондата ? Благодаря ви предварително
                            На този въпрос най-добре можеш да си отговориш само ти.

Моят съвет е да обърнеш внимание на следните неща:

Нещата, налични при Варадерото, които ги няма при Сторм-а:
                            - 2 странични куфара
                            - ролбар
                            - централна степенка

Общо взето доста полезно и необходимо оборудване за такъв мотор, което, ако решиш да купуваш,
                            ново струва 900 - 1000 лв, а да намериш на старо е тегава работа.
                            Разлика имаш отделно от 2600 лв. "на табела".

Варадерото е напълно оборудвано:
                            - багажната система за 3 куфара
                            - 3 куфара
                            - ролбар
                            - централна степенка

Ако е инжекциона/6 скорости (не знам до коя година е с карбуратор/5скорости), можеш да помислиш.

От друга страна 6-7 години са сериозна разлика, прецени за какво ще го ползваш, дали ще ти трябва допълнителното оборудване и т.н.
                            @gulemetov ме е изпреварил докато съм писал.

Иначе като базови модели аз съм привърженик на Сторм-а, но това не трябва да има значение за твоето решение.

Коментар

Лично на мен Варадеро-то малко по ми харесва от В-стром-а на вид, обаче аз съм пристрастен нов собственик на Варадеро. От друга страна по техинически показатели В-стром-а май е малко по-добър. Всичко това обаче има значение ако сравняваш една и съща година. В твоя случай бих те посъветвал като колегата от по горния пост. Взимай по-новия. Не знам дали 2007 В-стром има АБС, но 2001 Варадеро няма АБС. Освен това 2001 е карбуратор на който му се носи лоша слава за апетита :-)
                              Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                              Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Владич,веригата от рано показва признаци на износване ,а ремъка те изненадва изведнъж . Виждал съм какво става с ремъка ,когато попадне малко кал м/у ремъка и задната шайба - изплюва на мига...
                                Колега, относно избора- седни на всеки един от изброените модели и той сам ще ти подскаже ,кой е твоя С лекото ендуро ,не се сещам каква буря ще ми попречи да изляза от гората,но с изброените по-горе мотори - Владича го каза : какво ще дириш в гората по време на буря .С тези мотори ще се разходиш по черно ,но никой от тях няма да ти заприлича на ЦРФ-а
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X