Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за комин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за комин

Колеги смених си котела и се оказа че комина не може да смогне на по голямия котел.Идеята ми е как да събера два комина в един кюнец от ф120 така че да теглят и двата отвора равномерно от кюнеца без да си пречат.И да увелича тягата на дърпане.Значи пробвах да отворя между двата отвор и да ги свържа по между им,но почнаха да си пречат.Това което съм се упитал да покажа какво мисля.Да направя нещо като полу кръг от 2бр кривки и в центара им да включа кюнеца.дали така ще се получи?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Евгени turboto; 15-11-09, 19:26.
    sigpic

До: Съвет за комин

Първоначално публикуван от Евгени turboto Преглед на мнение
    Колеги смених си котела и се оказа че комина не може да смогне на по голямия котел.Идеята ми е как да събера два комина в един кюнец от ф120 така че да теглят и двата отвора равномерно от кюнеца без да си пречат.И да увелича тягата на дърпане.Значи пробвах да отворя между двата отвор и да ги свържа по между им,но почнаха да си пречат.Това което съм се упитал да покажа какво мисля.Да направя нещо като полу кръг от 2бр кривки и в центара им да включа кюнеца.дали така ще се получи?
    Това съм го виждал на живо. Действаше много добре, но няма такова готово съоръжение. Трябва някой циганин да ти го избачка от ламарина.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Трудно се постига това нещо 2в1 единия винаги ще е по топъл и ще дърпа повече, а и може да се получи да връща вместо да смуче. едно важно нещо знам за кумините винаги трябва да е над билото на покрива за да е напълно ефективен.

Коментар

Интересна идея е това с разклонението. Аз имах подобен проблем. Котел 18 кВ с изходящ кюнец ф160 мм. Имах на разположение две двойки комини. Майсторите, които инсталираха котела ми препоръчаха да разбия преградата мужду комините на височина 5 - 6 тухли. Послушах ги, горе-долу работеше. После реших да използвам другата двойка комини, че беше по-близо. Там обаче използвах само единия комин, не съм развалял преградата. Чистя го всяка година. Когато е топъл работи добре, когато е студен от време на време чади здраво.
        Успех.
        Пиши за резултата.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
          Интересна идея е това с разклонението. Аз имах подобен проблем. Котел 18 кВ с изходящ кюнец ф160 мм. Имах на разположение две двойки комини. Майсторите, които инсталираха котела ми препоръчаха да разбия преградата мужду комините на височина 5 - 6 тухли. Послушах ги, горе-долу работеше. После реших да използвам другата двойка комини, че беше по-близо. Там обаче използвах само единия комин, не съм развалял преградата. Чистя го всяка година. Когато е топъл работи добре, когато е студен от време на време чади здраво.
          Успех.
          Пиши за резултата.
          Мислиш ли че ще се получи с тази крива която съм замислил.Това с разбиването между тях май не се получава добре.Нека и друг който е имал проблем да сподели.
          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от mir777 Преглед на мнение
            Трудно се постига това нещо 2в1 единия винаги ще е по топъл и ще дърпа повече, а и може да се получи да връща вместо да смуче. едно важно нещо знам за кумините винаги трябва да е над билото на покрива за да е напълно ефективен.
            Над билото е и е висок 16 метра.До сега котела ми беше 35кв.Не съм имал проблем.Но сега сложих 55кв.
            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
              Това съм го виждал на живо. Действаше много добре, но няма такова готово съоръжение. Трябва някой циганин да ти го избачка от ламарина.
              Това не ми е проблем ще го направя няма ядове.Мислех ако някой го има да даде малко инфо.
              sigpic

Коментар

За да теглят двата комина равномерно трябва да се махнат 5-6 реда тухли между тях /както е писал колегата/ и в горният край комините да се обединят в един с височина поне 1м.
                Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Все си мисля, че по-големия котел трябва да има по-голяма изходяща тръба, но за да има ефект, тъй или иначе към двата комина трябва да подведеш по-голям диаметър, и при тях да се разделя по равно т.е. не един кюнец Ф130мм да се разделя на две и да влиза в двата комина пак с Ф 130, а примерно един кюнец Ф200 да се разделя....иначе нищо не правим
                  П.П. и аз имах проблеми с комините преди месец и приех че все пак понякога ще изпушва за да не къртя посред дълбоко безпаричие
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Когато е затворен не пуши,но когато отворя да слагам дърва е ад.Това ме дразни страшно много.И в него задържа един дебел пушек който образува течен нагар.Това за два месеча ще потече от всякаде.НЯМА ДА ГО ТРАЯ.утре го почвам и мисля,че ще го измисля.Ще пробвам и споделя как се е получило.
                    sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Все си мисля, че по-големия котел трябва да има по-голяма изходяща тръба, но за да има ефект, тъй или иначе към двата комина трябва да подведеш по-голям диаметър, и при тях да се разделя по равно т.е. не един кюнец Ф130мм да се разделя на две и да влиза в двата комина пак с Ф 130, а примерно един кюнец Ф200 да се разделя....иначе нищо не правим
                      П.П. и аз имах проблеми с комините преди месец и приех че все пак понякога ще изпушва за да не къртя посред дълбоко безпаричие
                      Мисля ,че дори и да не увеличавам дйаметара пак ще стане.Нали се получава двойна тяга и ще смуче по бързо от идната тръба.
                      sigpic

Коментар

Това с разклонението в комина не го прави от ламарина, защото тази течност, за която говориш, ще го разяде за часове.
                        Големия кюнец от котела влиза в камера, която ще се образува като разкъртиш няколко реда тухли в комина и после няма начин да не тръгне нагоре. Обаче ако единият комин е ползван, а другият не, винаги ще има разлика в тягата на двата.

Коментар

Нали се получава двойна тяга и ще смуче по бързо от идната тръба.
                          За това не съм съвсем сигурен, (поне при мен не се получи) да не направи ефект по-ефективния комин да смуче от по неефективния
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мисля ,че дори и да не увеличавам дйаметара пак ще стане.Нали се получава двойна тяга и ще смуче по бързо от идната тръба.
                            Помисли дали разклонението да не е неподстредствено след котела.

Коментар

Евгени, дали сечението на кумина е по-малко от това на кюнеца? Дали няма някое стълбище което да започва от стаята на котела? Дали не си сложил на котелното някоя кадърно уплатнене дограма? Ако има, то е причина да "връща" котела. Трябва да отвориш някое прозорче. Двойно след кюнеца няма файда. Така или иначе я затваряш да гори бавно. Голямата дупка не дърпа повече от малката. Това не е отворена камина.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X