Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Хладилникът ми е Електролукс, на 20 години.Скоро май ще се сменя, набелязах Бош.Тъпня е, че има огромна дръжка, пречи..Такава количка може да върши работа, до около 150 кг...Ако ще купуваш хладилник като двукрилен гардероб, може и да е по-трудно

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Моя няма нищо стърчащо . Ролята на дръжки го играят на хладилника отдолу на фризера отгоре едни пластмасови засеци на вратите . Така няма нищо стърчащо извън габаритите на вратите .

• krassitch
      krassitch коментира
      Редактиране на коментар
      Точно, следващия ще е със засек във вратата.Да стърчи дръжката 6-7 см извън габаритите на хладилника не е практично

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250726_154435.jpg
Прегледи:238
Размер:538.2 КБ
ID:7006589
    Преди няколко месеца купих този инверторен самсунг....никакви забележки, абсолютно безшумен....единствен недостатък ....заради тая система на вратата,не влизат 2 литра бутилки на рафта на вратата ...
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Фурничката я виждам ма телевизора Самсунг ли е? 🤣

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      Да,кюлайт и фурната е Самсунг

Всички хладилници на 10+ години са на 10+ години и ...може да изкарат още 10-20г като нищо. Тия които сега се продават изкарват колкото е гаранцията + 5 дена. Не се надявайте на повече. Последния го взех по красота. Като невеста. За сега работи. Ако (като) се наложи пак да купувам, пак по красота ще го взема. Хладилници Мраз, които изкарваха по 30-40г не се произвеждат от 30-40г.

По ми е интересно от къде купувате мляко което прокисва в хладилника. Тая Верея която продават в Пловдив извън хладилника кара по 20 дена.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• bullet_pk
      bullet_pk коментира
      Редактиране на коментар
      От млекомат го взимам, т.е. истинско от кравата. После си го варя.

На ул. Победа 60 се намира. Има и на кап. Райчо

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      На село идваше един подобен, ма и неговото не се кваси. Къде на Капитан Райчо е това?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Всички хладилници на 10+ години са на 10+ години и ...може да изкарат още 10-20г като нищо. Тия които сега се продават изкарват колкото е гаранцията + 5 дена. Не се надявайте на повече. Последния го взех по красота. Като невеста. За сега работи. Ако (като) се наложи пак да купувам, пак по красота ще го взема. Хладилници Мраз, които изкарваха по 30-40г не се произвеждат от 30-40г.

По ми е интересно от къде купувате мляко което прокисва в хладилника. Тая Верея която продават в Пловдив извън хладилника кара по 20 дена.
    И преди караше, но ми светна лампичката. Днеска видях в Минска и буркани с надута капачка, хвърлях ,псувах, хвърлях и пак псувах, то зарзавати то мръвка, ма няма да пълня гушите на инфекционистите посред лято я....

Коментар

Вальо го е казал вместо мен-гаранцията+още малко. Беко беше една от 3-те добри турски марки, произведени в Турция, поддържах ги гаранционно, сега не знам. Иначе има едни Зил, Берюса...с нискооборотен компресор и медни тръби, които таботят още от Априлския пленум...(1956).

Коментар

• chrichri
        chrichri коментира
        Редактиране на коментар
        Е, то всеки може да помпи, но нагнетява и масло.

• jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        О да, всеки помпи, просто такъв ми се търкулна в краката.
        Има малко серпентина нагоре и едно филтърче, каквото такова.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Много години такъв качен на ресивер бутилка от фреон ми седеше горе в 8 блок до струга да си духам детайлите от стружките . Като се изнасях го подарих на един колега който го ползва до ден днешен за същото . Масло всеки компресор изхвърля повече или по малко дори и винтовите .

Понеже темата е за закупуване на хладилник искам да споделя наблюдения и инфо от последните дни.
      Ракла 40л 12V. Наложи се да я ползвам за съхранение на месото. Настроих на -12 градуса. Стигна -2 и не желае повече. Мощноста не отива над 30W
      Звъннах на приятел, каза да подредя нещата така, че да не пречат на циркулацията на въздуха. Мощноста отиде на 50+W и температурата за 15 мин падна на -12.
      За 6 дена наблюдение разхода е 43-47Ah/12Vна денонощие. Приблизително 3.5-3.8kWh за 6 дена. Компресора в повечето време работеше на половин мощност 50/50 във времето.
      Раклата е туристическа, с тънки стени и не така добре изолирана като хладилник. Чайник с блутут и апликация!!!!!
      Извод: Съвременните системи засичат изпарение и кондензация (не знам как) и външна и вътрешна температура и дават газ на компресора според нуждите. ...и може да си ги гледате и настройвате от телефона.
      Хубаво е да се търси инвертор, от по-нов модел.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• chrichri
        chrichri коментира
        Редактиране на коментар
        Инверторното управление не отменя казаното от мен по-горе. Студ лесно се прави, и по-трудно се задържа. Никой не мисли да ти е евтино, важното е да си купиш...и след някоя година-пак.

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Вальо,имам в буса ракла 60 литра,50 Вата ако не бъркам ....има тема със снимки даже тука.....някъде....Почти винаги е пълен със стекове сода,кола,фанта...къде цели,къде насипно състояние.....никакви проблеми...държа го на +3 гр.никакъв проблем да слезе на - 22 гр.Независимо кое как е нахвърляно....то май вътре не циркулира нищо ...няма вентилация или канали някакви...за мен е звяр в хладенето..

Като чета темата и имам въпрос... Марка Кьортинг има ли я още из магазините, че не съм се оглеждал скоро... Вкъщи е такъв, вече 26 години, с отделна камера, на две години го размразявам. Навремето преди да го купя, не бях я чувал тая марка, ама случайно питах един непознат техник по климатици и той ми я подсказа. Па после друг ми каза - тва ше работи докато му се скъса уплътнението на вратата. За съжаление, вече има наченки

На село пък май над 30ийсе години сме с някакъв Фагор, учудващо коректно работи все още. И него го размразявам на две години.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        ...Извод: Съвременните системи засичат изпарение и кондензация (не знам как) и външна и вътрешна температура и дават газ на компресора според нуждите...
        Вероятно е някоя космическа технология при която е достатъчмо да се знаят вида на фреона, температурите и налягането за да се предвиди поведението.
        Тоест, не е осмото чудо на света...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Ми...няма такъв хладилника 10-20 г...
          С 22 годишен Bosch съм. Съдомиалнята и тя на толкова. Просто вършат това, за което са направени и толкоз. Не е пипвано нищо по тях - трябва да видя да не са мухлясали кнтактите, в които са включени.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Като купиш нов бош...вече няма да кара толкова

Бах тоя хладилник, хора, животът ни е и без това е твърде кратък, майната им на един хладилник или каквато и да е битова техника, колкото изкарат толкоз, после нов и така, Фронтерата бях готов до преди няколко дни да я хвърля и да взема нова кола, но успяха да я оправят в сервиза и живота си тече, та какво остава за хладилник..., важното е да сме живи и здрави, пари се изкарват

Коментар

Марките не са това, което бяха.А и има Бош за 1000 лв, има и за 2500 - това, за еднакъв литраж, например около 340 литра.Дали Миеле от 2 бона, със само 2 год гаранция, ще изкара повече от 2 х 1000 лв?Колкото изкарат, толкова

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 5 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X