Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е СОТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е СОТ?

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
    В такъв случай ключ не давам, и да ми искат, и анекс в довора да вкарат.

Дано потенциялни нарушители не ни четат , защото уважаваме сотаджийте и труда им.
    Не става въпрос за входа на жилището ти, а за общата входна врата на входа. Тази на партерния етаж.

Коментар

СОТ-аджиите са кадрите с най-голямо текучество, ако изключим 161...
      Там отиват момчета, които ги мързи да връзват арматурни железа или кофражи , но не им се ще да плащат и лизинг на таксита и ето ти СОТаджия...

Лошото е че ги въртят толкова бързо, че дори не си научават имената, камо ли обектите!

Но наистина, по-добре един обект да се държи "като умрял - свещ", отколкото хич..

И не се престаравайте да хвалите труда на тия "момчета", защо преди тях опашката е голяма!

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
        И си длъжен при всяка смяна на патрона да предоставяш ключ. Иначе, докато чакат да дойдеш и да им отвориш вратата или някой добросъвестен съсед да стори това в три посреднощ, крадците могат да се изнесат през капандурата и съседния вход.

Нищо не искам да злословия,но просто ще кажа фактите. Да ме извинят колегите работещи в СОТ-161.

Няма да разказказвам цялата история. Та.. 13:10ч. се включва алармата. 2мин. преди това се обаждам на Полицията, за съмнителни лица и прекрасно ясно картинка описана от мен. (очаквах ги да дойдат за 2-3 мин.) Знам, че крадците са вътре,(аз съм извън блока и наблюдавам), и чакам полицията само да ги опътя къде и какво... Излезнаха въпросните точно на 3мин. след влизането, тръгнаха и се разпръснаха.
        СОТ-161 - Пръв 13:30 мин.(весели щастливи,пичове...ЗВЪНЯТ на домофона,няма ключове,няма млючове. Отидох,отворих им входната... качихме се,констатираха "Думване" и слезнаха долу. Говорихме си,кючеци въртяхме,Уиски искаха да ги черпя... Купон.
        Полиция - Второ място 13:55 мин. Бавничко с Нивата... слиза чичото "нЕкъв бил звънял тука,за нЕкви с кожени якета,нЕкви групи.... " оставям го без коментар.
        "Поговорихме" си с чичото. Обясних му... той ме пита " ама те сега горе ли са..." при което не издържах и се изсмях. Те милите за 40мин,до Ихтиман ще стигнат... И така.

Който му е интересно предИсторията... ЛС.

Оставям на Вас, размислите за охрана,полиция и отношение.

Коментар

преди около 2 месеца от сектрон ми казаха, че се "концентрират в централната градска част" на София.

Полицейският СОД не може вече да купува техника, сектрон работят с външни техници , а частен клиент не би трябвало да може да си купи радиото. е и кво правим? (правите (моят сот си работи и даже си имам фактура за радиото, а и застрахуловка, и др, спец. мерки, които няма да кажа в обществена медия ))
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
            Нищо не искам да злословия,но просто ще кажа фактите. Да ме извинят колегите работещи в СОТ-161.

Няма да разказказвам цялата история. Та.. 13:10ч. се включва алармата. 2мин. преди това се обаждам на Полицията, за съмнителни лица и прекрасно ясно картинка описана от мен. (очаквах ги да дойдат за 2-3 мин.) Знам, че крадците са вътре,(аз съм извън блока и наблюдавам), и чакам полицията само да ги опътя къде и какво... Излезнаха въпросните точно на 3мин. след влизането, тръгнаха и се разпръснаха.
            СОТ-161 - Пръв 13:30 мин.(весели щастливи,пичове...ЗВЪНЯТ на домофона,няма ключове,няма млючове. Отидох,отворих им входната... качихме се,констатираха "Думване" и слезнаха долу. Говорихме си,кючеци въртяхме,Уиски искаха да ги черпя... Купон.
            Полиция - Второ място 13:55 мин. Бавничко с Нивата... слиза чичото "нЕкъв бил звънял тука,за нЕкви с кожени якета,нЕкви групи.... " оставям го без коментар.
            "Поговорихме" си с чичото. Обясних му... той ме пита " ама те сега горе ли са..." при което не издържах и се изсмях. Те милите за 40мин,до Ихтиман ще стигнат... И така.

Който му е интересно предИсторията... ЛС.

Оставям на Вас, размислите за охрана,полиция и отношение.
            Прати ми подробности на ЛС и датата когато се е случило събитието.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
              ......няма ключове,няма млючове. Отидох,отворих им входната...
              Между другото, аз също съм слизал да отварям входната врата при случайно включена аларма на СОТ-161, и се чудех защо патрула стои на улицата и чака, а не си отключи с ключа, който се предполага да има. При подписването на договора имам спомен, че ми казаха, че били имали ключ от входа, защото имали и други обекти във входа.
              Обаче, след разясненията на Колонал, че СОТ-161 пазят 40'000 обекта и имат 40 коли, това би трябвало да значи, че една кола отговаря за средно 1000 обекта. Ако приемем, че тези 1000 обекта не са в 1000 различни входа, а са в идеалния случай средно по 5 обекта на жилищен вход, сметката показва че патрулите трябва да носят в себе си около 200 ключа на входни врати на жилищни входове. И като стигне до заключената врата на входа, за да се качи на съответния етаж, вади връзката с ключове и като същи Св.Петър почва да търси кой аджеба беше ключа

Коментар

Имам един апартамент със сот 161 - 2 пъти губят ключа от входната врата на блока и трябва в 2 часа посред нощ да ходя да им отварям (може би някой датчик прави проблем господине трябва да го проверите - проверих го взеха 50 лева след това пак се включи) исках им някакъв протокол че им давам 3 ти ключ и че са го завели номерирали етц. (ама вие на колегите ли сте го дали, при нас такъв ключ няма) - нямали такава практика. Аз ако трябва веки път посред нощ да ходя 20 мин да им отварям по добре да се самоохранявам.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  Имам един апартамент със сот 161 - 2 пъти губят ключа от входната врата на блока и трябва в 2 часа посред нощ да ходя да им отварям (може би някой датчик прави проблем господине трябва да го проверите - проверих го взеха 50 лева след това пак се включи) исках им някакъв протокол че им давам 3 ти ключ и че са го завели номерирали етц. (ама вие на колегите ли сте го дали, при нас такъв ключ няма) - нямали такава практика. Аз ако трябва веки път посред нощ да ходя 20 мин да им отварям по добре да се самоохранявам.
                  Наистина има случаи на загубени ключове, но те са рядкост. По-често се случва да се смени патрона на входната врата и никой да не ни информира за това. А 50 лева за проверка на датчик патрул няма как да ви вземе. Проверка се прави сам от техника който ви е "вързал" обекта. Той е длъжен да ви поддържа системата. В краен случай се изпраща дежурен техник.

П.С. А иначе, ключовете са номерирани и като стигне патрула до обекта поглежда в компютъра и вижда кой номер ключ му трябва. Няма как да стане така, че да е имало ключ и информацията и тя да изчезне с ключа.

Коментар

нямам причини да си измислям ключа го нямаше (патрона не е сменян) - а за смяната на датчика да техник дойде но след това пак имаше ицидентно включване без видима причина.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Никой крадец няма ключове на входа...

Ако има сигнал или е влезнал през тераса или през прозорец от първите етажи на блока или е вдигнат с кран!

Или е човек от блока!

Голямата грешка на СОТаджиите е че си маркират обектите, засечи десетина, "размърдай" ги и между дванайсетия и петнайсетия в района - удар!

Казвам го единствено с цел да се натиска доставчика на услугата да инвестира в коли и хора, в цял свят май така се пази имущество - с частни фирми!

Коментар

Здравейте,за Варна кой Сот бихте препоръчали.Дали съществува Сот свързан с полицията на територията на гр.Варна.

Коментар

Първоначално публикуван от nick74 Преглед на мнение
                          Здравейте,за Варна кой Сот бихте препоръчали.Дали съществува Сот свързан с полицията на територията на гр.Варна.
                          Както писах и по-горе за Варна има СОД РДВР - изключително ниво на реагиране и пазене ( пак казвам за региона на Варна ).За мен това е най-сигурния СОД.
                          Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Колега, Suzuki_Sj410, все още чакам да ми пратиш инфо за случката на ЛС. Твоето обяснение, на случката, по-горе не ми хареса и исках доколкото ми е по възможностите да проверя за какво иде реч.

Коментар

Може ли някакви координати на СОД РДВР за Варна?

Коментар

Първоначално публикуван от nick74 Преглед на мнение
                                Може ли някакви координати на СОД РДВР за Варна?
                                http://www.sodvarna.com/contact.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X