Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СОТ И МАФИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СОТ И МАФИЯ

Някой може ли да обясни с малко повече логика и здрав разум как се получава така, че точно когато НЕ е вкючена системата тогава обекта да бъде обран?

От техническа гледна точка, изглежда като крадците да имат паралелна система в която да светва и да свирва сигнал когато някой е пропуснал да се осигури, също както с кражбите на МПС в деня след изтичане на застраховката, та обяснете как работи схемата?
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Някой може ли да обясни с малко повече логика и здрав разум как се получава така, че точно когато НЕ е вкючена системата тогава обекта да бъде обран?

От техническа гледна точка, изглежда като крадците да имат паралелна система в която да светва и да свирва сигнал когато някой е пропуснал да се осигури, също както с кражбите на МПС в деня след изтичане на застраховката, та обяснете как работи схемата?
      Има два начина - технически и корупционен. Аз мога да ти обясня за техническия, ама накратко - не е сложен или недостъпен.

Коментар

Давай за техническия. Корупционния е ясен.
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Кое ли ? Техните обекти много рядко ги обираха . Горе при мен за две години докато бяхме техни клиенти никой не се опита да влиза а сега за няма и 3 месеца три пъти пробват . Аз гледам от страната на клиента . Нищо не пречеше да си направят вътрешна реорганизация и да не горят заради една бълха юргана .

----бе да ти кажа, касата от офиса ни я изнесоха докато баш СОТ-а ги е пазел. полицейския, Просто нямате нищо за крадене дет се пренася бързо

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
            Давай за техническия. Корупционния е ясен.
            Пущината си предава данните по GSM. Или по какъвто и да било друг радио-протокол (по-старите). Не е задължително да разкодираш данните, достатъчно е да знаеш кога предава и кога мълчи. Ако знаеш дължината на предаваните пакети, бонус. Това лесно се урежда с устройство, поставено наблизо.
            Бонус: ако някой от датчиците е с радиовръзка.

Вече за вариациите на тема хакване на обектови централки или на диспечерска система - убеден съм че и едното, и другото е писано с левия крак. Но не съм проверявал. Просто този вид системи по традиция се пишат зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Пущината си предава данните по GSM. Или по какъвто и да било друг радио-протокол (по-старите). Не е задължително да разкодираш данните, достатъчно е да знаеш кога предава и кога мълчи. Ако знаеш дължината на предаваните пакети, бонус. Това лесно се урежда с устройство, поставено наблизо.
              Бонус: ако някой от датчиците е с радиовръзка.
              Наистина ли лесно може да се съберат нерагламентирано трафични данни по gpsr и следващите протоколи в градска среда??? Много ме съмнява.

Вече за вариациите на тема хакване на обектови централки или на диспечерска система - убеден съм че и едното, и другото е писано с левия крак. Но не съм проверявал. Просто този вид системи по традиция се пишат зле.
              Моето пряко впечатление като краен потребител на обектови централки е, че са много прости и абсолютно безпроблемни устройства, при следните не особено сложни предпоставки:

1. инсталаторът да не е злонамерен или недобросъвестен, което частично може да се поправи с т. 2
              2. крайният усер да изиска и прегледа усерската документация и да си сменя кодовете поне 1 годишно.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Наистина ли лесно може да се съберат нерагламентирано трафични данни по gpsr и следващите протоколи в градска среда??? Много ме съмнява.
                Продължавай да се съмняваш.

Коментар

Когaто ти се зaдействa aлaрмaт могaт дa ти кaжaт кой дaтчик се е зaдействaл.
                  Aко виждaт дaтчиците при невключенa aлaрмa е супер лесно с помощ от диспечер. Сaмо трябвa дa следят дaтчиците дaли имa движение вътре.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от audiA3 Преглед на мнение
                    Диспечерите им виждат ли дали дадена система е пусната и изтича ли информация от тях?
                    Това е сигурно на 100℅.Виждат системата дали е пусната,при конкретния сот не знам какво ползват като техника обаче.Аз съм абонат на един от първите Пловдивски сот-ове,обект с обявено работно време.Влизал съм през нощта,с изключване на системата обаче едната зона е по-особена.Като вляза в нея ми звънят веднага по телефона,от това съдя че дори при изключена система имат мониторинг на датчиците...От там нататък ти трябва само един подкупен диспечер(или изнудван/зависим по някакъв начин от бандюгите).Като добавим и не особено високите заплати в някои сот-ове съмнението си го има.Аз във съвпадения не вярвам изобщо,за всяко нещо си има реално обяснение....

Коментар

Ако твърдението, че имат и мониторинг на датчиците е вярно, повече няма какво да се говори. Точно от това се притеснявах. Някой спомена, че тук има подобна тема, може ли линк?

Коментар

Сериозно се съмнявам, че изключената аларма излъчва сигнал от датчиците и някой има достъп до нея външно, освен за да маркира, че е изключено. Влизате в една теория на конспирацията, а обикновено нещата са по-прости.......................детето ти се е похвалило че имаш сейф.................жена ти е поканила непозната от пейката пред блока да и покаже нещо............................
                        Вече квартирните кражби стават само по сигнал, а той винаги се дава от близък човек. Елементарния сот, с няколко датчика и бързи зони успешно пази дома да не ти изнесат телевизора, а за повече ценности си има горни нива на оборудване, на които обаче клиентите се качват постфактум.

Ясене, ако си сигурен в твърденията си, може спокойно да се тестваме вкъщи. Ще осигуря каквото поискаш за пиене, техническо лице от сот и пряка връзка с диспечера им, както ако трябва и онлайн предаване, но съм убеден, че не е толкова лесно да има мониторинг над дома ти.

Коментар

Хората грубо казано източваха МВР. Естествено че ще са най-добри - фирмичките разполагаха с таксичките си, а тия - пак с таксичките + каквото си поискат от полицията.
                          Полицейския СОТ беше най-скъпия на пазара и се самоиздържаше.
                          Та вярвай още, че премахването му е било за добро.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            най-скъпия на пазара и се самоиздържаше.
                            Първото тъпо не е вярно а второто е само счетоводно.

Коментар

Първото тъпо не е вярно а второто е само счетоводно.
                              дрън-дрън.
                              средната цена за малък офис на всички беше около 20лв./мес. А на МВР - мин. 50лв./мес.
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Аз затова имам телевизор и лаптоп от 2001 година ,пари нямам и не се притеснявам от крадци.Но най важното е психическото притеснение ,това че се чувстваш беззащитен спрямо произвола.
                                Същото е чувството когато ти откраднат колата,това вече съм го изпитал .Дори и тъпия паяк да тия вдигне чувството е идиотско.
                                Не че никъде не стават кражби ,но колегата много правилно го написа -необходимостта от дупки по пътищата тук се усеща по силно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X