Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на Ток.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопление на Ток.

Пускам темата, за да може да обменим информация, как някои хора като мен, където в апартаментите нямат комин, се отопляват на ток. Какви Ел.Печки, ел.духалки и т.н. Използвате?
    Доволни ли сте? Кои са най - икономични? Не може да говорим, за ток и икономия, но все пак. Човек като няма друга възможност.
    Та какви са вашите уреди.
    Последно редактирано от derhunter; 06-11-13, 14:19.

От: Отопление на Ток.

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
    Та какви са вашите уреди.
    Климатици.

Коментар

Климатици с COP над 4.60 и SCOP над 4.0
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Три за щастие. Климатици.

Коментар

+1 за климатици.
          По-икономични от духалки,ел.радиатори и др.,плюс това си решаваш въпроса с охлаждане лятото.
          o888 37 63 69

Коментар

Евтини климатици (сплит) за "преходните" периоди + локално парно на ток за тежките месеци, когато климатиците не смогват. Всичко това "гарнирано" с вътрешна и външна изолация и окачени тавани с двойна вата с добавка обезвлажнител против конденза.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Аз съм с 2 климатика- 9-ка в кухнята и 12- ка в хола инверторни. Най- голямата ми сметка е била 200- 220 лв., като всичко е на ток вкъщи: печка готварска и бойлер.
              само за климатиците грубо ги изчислявам 70лв. на климатик на месец за 3- те най- студени месеци.

Коментар

И аз съм с климатици, определено стават и в студеното време и като разход на ток нещата са съвсем в нормите. С разните печки,ел. радиатори и духалки не става
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  Евтини климатици (сплит) за "преходните" периоди + локално парно на ток за тежките месеци, когато климатиците не смогват. Всичко това "гарнирано" с вътрешна и външна изолация и окачени тавани с двойна вата с добавка обезвлажнител против конденза.
                  Как е като първоначално вложение и хигиена?
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

1 маслен радиатор + 1 конвектор от най-обикновените и евтини (40 лв. струваше преди 3 г.) - апартамент ЕПК малко под 70 м2, с външна изолация, поддържаме температури 18-20 градуса, сметка чисто за отоплението 80-90 лв./месец декември-февруари.

Коментар

3 x 9BTU + 1 x 12BTU инверторни Мидеи... Добра изолация (вътрешен апартамент с ориентация югоизток/северозапад - 100кв.м.), добра дограма с вентилация.
                      + два бойлера на ток и двама тинейджъра с постоянно включени компютри (който си мисли, че е малък разход - лъже се)

Готварските печки - само на ток, миялна, пералня със сушилня (пералнята се използва доста активно заради големия животински парк вкъщи, сушилнята - само инцидентно)...
                      Лятото без климатици (много рядко се налага включването им, защото апартамента е в сянката на дърво) - минимален разход 100лв.
                      Зимата вкъщи всички врати са отворени, а температурата +24С (ходи се бос по плочките) - максималния разход за предходните 3 години бе около 250-280лв (тази година: 250лв - макс за Януари)..
                      Иначе обикновено се върти около 180-220лв в по-умерените зимни месеци..
                      Гледам средно за предходната година сметките Декември-февруари са 215лв/месец
                      2011-2012 - 225лв/месец за същия период....
                      Разликата се получава не само заради различни метеорологични условия: последната година успях да се преборя с жената да смъкнем температурата в апартамента от 25 на 24С - просто не можеше да се спи от жега И явно този градус надолу е смъкнал разхода...
                      Сложил съм 'електромер' на дванайската климатик - ще взема да го погледна колко е 'изгорил' за последния отоплителен период...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Бях на климатици от най-високия клас, сега се ползват само за охлаждане лятото. Откакто монтирах конвектори ADAX сме много по-доволни. Топлината е коренно различна и уютна, обяснявам си го с това че топли ниско долу а не на тавана където по принцип се събира топлия въздух, няма шум "въздишане" и течение, няма го и проблема със падане на капацитета когато стане много студено на вън, няма прах, няма конденз. Засякох и сметките за ток за да ги сравня с миналогодишните и се оказа че разликата е пренебиржително малка а комфорта доста по-голям. Монтирах и в офиса същите конвектори ADAX и не искам да чуя за отопление с климатик.
                        Важно е при монтирането на конвектори да се изчисли обема на апартамента за да се подберат подходящи такива. Аз се "презапасих" и монтирах малко по-мощни от нужното сложих дори и в коридора. Ако са по-слаби от нужното за обема се получава преразход на ток и не добре отоплен апартамент.

Коментар

Подкрепям Явор. Топля с две камини и три кокнвектора на Аплимо и Атлантик. Разхода е огромен, но е релевантен на обема и изолацията. На работа съм с климатици и определено има голяма разлика в топлината.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А конвекторите на АДАКС имат ли вариант за закачване на стената?
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Климатици-най-икономично. С уговорката, че ако спре тока за 2 ч., Че пукясаш от студ. Акумулираща печка "Изгрев", модел 89 година, на степен две прави финска баня, без ток излъчва още 2 денонощия. Сметки-190-300 лв., с печката. На газ, апропо, не е много по-евтино. Успех!
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X