Колеги, моля за впечатления. Апартамента ми е предвиден за такъв вид отопление, но не съм запознат. Има си отделно ел.табло за трифазен ток, специално за котлето. А и да ме ориентирате каква марка, kW, и др. за общо около 90кв.м площ. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отопление с електрическо котле?
Свий
X
-
До: Отопление с електрическо котле?
Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение... не съм запознат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКато се запознаеш с цените на тока, все едно си се запознал. Това е най-прост и лесен, но и най-скъп начин за отопление.. Дай инфо от собствен опит. Кое те отказа от такъв вид отопление примерно. Колко кW харчи и т.н.? Благодаря!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнениеЗащо хем е прост и лесен, пък най-скъп? Питам "пАтило", а не "стАрило". Дай инфо от собствен опит. Кое те отказа от такъв вид отопление примерно. Колко кW харчи и т.н.? Благодаря!
http://segabg.com/a/goriva.htm
Коментар
-
Газ при мен няма за добро или лошо. А нали уж отоплението с климатици излизало най-евтино. А те са на ток. Ако си на ел.радиатори със сигурност сметката ти ще е бая забавна откъм цифри. И все пак някой да ползва такова котле?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнениеГаз при мен няма за добро или лошо. А нали уж отоплението с климатици излизало най-евтино. А те са на ток. Ако си на ел.радиатори със сигурност сметката ти ще е бая забавна откъм цифри. И все пак някой да ползва такова котле?
Ама пък е много удобно!יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнениеАз ползвам - за 100 кв.м 300-500 лв. на месец!
Ама пък е много удобно!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнениеКолега, моля малко инфо. Къща, апартамент? Колко kW е котлето? Коя фирма го монтира, марка?
Котлето е 9 Квт., трифазно, с електронно управление, монтирах си го аз!יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
С климатик е евтино, защото отдава примерно 4 киловата, а консумира 1-2, много бързо загрява, но само въздуха и като го спреш след 5 минути е студено вече ...
Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнениеАз ползвам - за 100 кв.м 300-500 лв. на месец!
Ама пък е много удобно!Температура - 20-21+ градуса /зависи от стаята .../
Грандоман WJ 3.1 QD
Коментар
-
Колкото хора - толкова мнения
Преди няколко години си взех нов апартамент с предвидено ел.котле включено в цената на строежа. Веднага го отказах от строителя за да ми го приспадне от общата цена. Помолих го да ми остави само разводките на тръбите. В последствие си монтирах климатици и камина с водна риза. Отделно и слънчев колектор за топлата вода през лятото.
Само ще допълня, че още първата зима някои от съседите изпищяха от сметките за ток, монтираха климатици и сега не си и помислят за котлета.
И климатиците не са панацея, нито камина на 4ти етаж, но това е...
Направи си сметка колко струват котле,разводки ,арматура,радиатори и съпостави с друга алтернатива. Иначе за лесно чисто и комфортно - да, съгласен съм.
Коментар
-
Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнениеС климатик е евтино, защото отдава примерно 4 киловата, а консумира 1-2, много бързо загрява, но само въздуха и като го спреш след 5 минути е студено вече ...
И за сравнение на газ - 220 кв.м - 250 лева за януари и пак толкова за декември ... Цял етаж, без изолация и разбира се - всички стени са външниТемпература - 20-21+ градуса /зависи от стаята .../
Между другото котлето съм го монтирал преди 10 г. и оттогава си работи безгрижно!
А, да - трябва да отбележа, че се води като офис, свързано е с тройнотарифен електромер, приспадам си ДДС-то! А и сумата е примерна, тъй като котлето не е вързано на отделен електромер!יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Един познат, преди година две може би, се хвалеше с ел. котле, колко било удобно, хубаво, "само копчето щракаш" и незнам какво....
След няколко месеца дойде да пита какво котле на тв. гориво да си вземе, че това "хубавото и удобното" е щяло да го разори. По груби сметки харчело по 40лв на ден. За колко часа на ден обаче не помня.Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар