Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Прочетох че искаш да се презапасиш с някой и друг киловат не е лошо като идея но не прекалявай аз бях за 30 -32 kw а взех 39 де дитрих много съм доволен но като че ли ми е приголям иначе гори колкото му сложиш.

Коментар

От: До: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Здравейте колеги. Сега видях темата и реших и аз да напиша нещо. От миналата година ползвам пиролизен котел Юнкерс 25 киловата. Отоплявам два етажа по 90 кв. + бойлер 100 литра, общо 11 точки. Разхода за миналия сезон ми е около 15 куб. дъб и бук смесени като едните бяха сухи, а дъбът беше добит през месец май. За около 6 месеца става за горене. Котела работеше денонощно с малки изклячения през октомври 2009 г. и март 2010 г. Чистех го на 3-4 дена и веднъж на месец вентилатора - но май не беше необходимо. Котела работи перфектно и не ми е създавал никакъв проблем.За чистотата въобще да не говорим. Разхода спрямо предходните години ми падна на половина - тогава се отоплявах с чугунен на Демир Докум 23 киловата на въглища и дърва. Давах общо около1700 лв. за дърва и въглища и го палех вечер, а събота и неделя цял ден. Голяма мизерия - чистене по два пъти на ден в почивните дни, сажди, миризма и т.н. Трябва да отбележа, че живея в южна българия в гр.Кърджали, а тук е малко по-топло и отоплителния сезон е 5 месеца. Надямам се да съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
        Би ли споделил колко кубика дърва отиват приблизително за сезон специално за този котел. Не съм фен на кюмюра , но 25м3 дърва за една зима ми се струва
        И тъй като отоплителната ми инсталация е още в проект - мисля да използвам панели за топла вода, които да захранват подово отопление Ще съм благодарен ако някой сподели опит
        М/у 15 и 25 куб. м. сухи дърва в зависимост от зимата.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Понеже се интересувам от подобни котли и ришения поразучих как стоят нещата.
          Има много големи изискания са съдържанието на влага в дървесината. Препоръчва се дървесината най малко две години да е съхнала преди да се използва за гориво.
          Икономията може да дойде до към 40 процента в полза на сухото гориво.
          Другият вариант е да може да гори и еко брикети понеже при тях влагата е отстранена в процеса на производство.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
            Аз съм с чешки "Дакон" и съм много доволен.Ползвам го вече 6 год. без никакъв проблем.
            И аз имам лични впечатления от "Дакон" нямам никакви оплаквания! Но и колегата Rulin ти е изброил някой неща с който трябва да се съобразиш!
            LZ1ZAH

Коментар

Здравейте колеги, в търсачката не се сещам какво да напиша.
              Затова реших да пиша направо: Търси се майстор за нова отоплителна инсталация за етаж от къща(София, Горубляне) - котел на твърдо гориво - колега, който си разбира от работа - трябва да се прекарат тръби за радиатори във всички стай на етаж и да се направи инсталация за топла вода(баня и кухня).
              Съответно срещу заплащане.
              Ако някой колега се занимава с това е добре дошъл и у дома или ако знаете някой - моля препоръчайте ми!

Коментар

От: Препоръчайте ми котел на твърдо гориво

Стана фал с едно от котлетата, по точно това на работата. Явно е имало някакъв дефект по водната риза и е пропускала по малко вода около керамиката отвътре и за 5 зими е корозирало и сега има малки дупчици (от вчера). Котлето е линг 25д.
                За сега ще пробваме да замажем положението с течен метал да видим дали ще устиска.

То така или иначе беше с недостатъчна мощност, пък се поразширихме и ни трябва по-голямо котле.
                Насочили сме се на комбиниран модел за дърва и въглища.
                Кубатурата която трябва да топли е 840куб./м. Изчисленията за квадратен метър не била подходяща . От ровичкане из нета изнамерих, че за 1куб./м. трябват от порядъка на 45-60W (вата) мощност. Това добър ориентир ли е
                Така изчислено излиза към 50kW, то към такива kW-ти се бяхме насочили.

Давайте идей към какво да се насочим. Фирма/модел и т.н.

Гледах тея на VIADRUS U22, но са само за въглища или поне незнам ще може ли да се горят дърва. Забравих да кажа, че до сега имаме 3 бр. котли и са все на дърва, но решихме да опитаме как ще е с въглищата.

Ако се сетя за още нещо ще допълвам.
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Аз съм с такъв,VIADRUS U22,и няма грижи с дървата!Впрочем,сега разбирам че е само за въглища,а го ползвам 5г.!Ако го вземете,ще ти снимам и един "ъпгрейд",който съм направил на долната вратичка.
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Да де, ама няма мощност за такова помещение. Иначе и аз бях с такъв.
                    По-добри са Де Дитрих, при същата мощност , топли по-добре от чешкото. Иначе Вядруса е всеядно животно и дори продават оригинални наставки за преработване в нафтово, маслено или на пелети.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                      Аз съм с такъв,VIADRUS U22,и няма грижи с дървата!Впрочем,сега разбирам че е само за въглища,а го ползвам 5г.!Ако го вземете,ще ти снимам и един "ъпгрейд",който съм направил на долната вратичка.
                      Хм,.. да не бъркаш с VIADRUS U 22 D. Изглеждат идентични на външен вид, но този си е за дърва.

maystor, ами то за мощността е друго на ръка, че гледам има с мощности от 17.7 до 58.1 kW
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Разликата в котлите на въглища и дърва е големината на горивната камера и врата в повечето случаи. Няма проблем да ползвате котел предназначен за въглища, но трябва да слагате по-малки дърва /толкова, че да може да ги вкарате в горивната камера/. Отчитайте и факта, че такъв котел, ако ви дава 50kW с въглища с дърва няма да ви даде повече от 40kW.
                        Колкото до DeDietrich мога да кажа, че е фирма на повече от 320 години и е известна с това, че произвежда най-добрия чугун в европа. Много известни европейски фирми поръчват на DeDietrich да отлива чугунените им глидери /и не само/. Това съм го видял с очите си и съм го документирал дори. Твърдя го защото съм официален сервиз на DeDietrich с удостоверение и периодични обучения от тях от 10 години.

П.П. De Dietrich CF129 - 49kW това е котела който Ви твябва може би. Повече на ЛС, че май не е редно тук. А колко ще са ватовете на кубически метър зависят от няколко неща: изложение, изолация, дограма, мин. външна температура, желана вътрешна, време за загряване, режим на работа, и др.
                        Последно редактирано от Десислав; 04-02-11, 20:44. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                          ...
                          П.П. De Dietrich CF129 - 49kW това е котела който Ви твябва може би. Повече на ЛС, че май не е редно тук. А колко ще са ватовете на кубически метър зависят от няколко неща: изложение, изолация, дограма, мин. външна температура, желана вътрешна, време за загряване, режим на работа, и др.
                          Ами ... да речем 1/2 от сградата (всъщност е П-образна сграда с 6 помещения, има още, но там не се отоплява) има изолация от вата и там дори и сега без отопление температурата е малко над нулата. Другата част е без изолация. Стените/зидарията са 50см

Ще рагледам въпросния De Dietrich CF129 - 49kW. Ама за момента може и да закърпим положението със стария, пък на пролет ще решим, но все пак разглеждам варианти

Коментар

Здравейте,на мен ми престои тея дни да взема Дакон 24(втора употреба на доста добра цена)Като киловати мисля че ще ми свърши работа.Дайте впетчаления който е ползвал или ползва такъв.Човека ми казва че е за дърва и въглища,но като гледам отвора не много много голям.

Коментар

Айде пак

Та така днес бяхме малко на панаир, та там пак при ЕРАТО, спряли сме се на два модела, но не са пред мен, че да кажа кои бяха точно.
                              Но излезе и оферта от Шуменските Sunsystem, но нищо не ми говорят. Като цена за 50Kw почти 2000лв, притесняваме, че нещо ниска ми се вижда. Та ако някой има някакви впечатления, ще се радвам да ги сподели .
                              Звънях на един приятел от Шумен, ама и той освен като име, няма отзиви. Това което ни предлагаха беше комбинирано.

Коментар

Колеги, някой може ли да сподели дали мога да горя екобрикети на Виадрус U22? Благодаря предварително
                                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X