Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Das Haus - нашата къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ще ползвам темата на колегата да ме извини. Искам да повдигна един въпрос, като вярвам, че и на него ще му е полезен.

Май е се вкарам в подобен филм със стар керпич в бг, ама филма е същия керпич и влага.

Къщата е близо до събаряне, с влага в мазето. основата е от речен камък и керпич, нагоре ясно.
    Въпоса е как се действа. Места бригада започна с пода с бетон и подмазвае пояс ..
    Но местен старец , дюлгерин ( възрастен не работи) ме вкара в размишление. Керпич се поправя само с вар. В никакъв случай цимент, не поема движение, не пропуска влага, и запечатва. Кирпичът започва да се пука около него.
    Циментът задържа, влагата няма къде да отиде → кирпичът гние, рони се отвътре и става на прах.

Стар майстор, оплю варта в чували. Нямало нищо по добро от гасена вар домашна , как?

Коментар

Като за начало дренаж около къщата, слизаш под нивото на пода на мазата. Каква е тази основа от речен камък и кирпич?
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Основата от камък и кирпич вероятно е камък и кал, калта заготвена като за кирпич.
        Местният старец мисля че е напълно прав, за цимента, варта и кирпича де.
        Варта едно време хората са си я гасили на двора, в дупка или направо в мазата както е на село.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
          Основата от камък и кирпич вероятно е камък и кал, калта заготвена като за кирпич.
          Местният старец мисля че е напълно прав, за цимента, варта и кирпича де.
          Варта едно време хората са си я гасили на двора, в дупка или направо в мазата както е на село.
          Прав си, вероятно спойката на зида е кал, то и друга не съм виждал на селска къща де. Трябва да изчезне влагата преди да правиш каквото и да е. Иначе няма лошо една замазка бетон на пода, а стените с вар.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X