От както сложих ПВЦ догрма си имам проблем с влагата. Зимата се лепи по вътрешните прозорци и се налага редовно да се бършат за да не тече. Влагоабсорбатора събира по литър и повече на нощ, но въпреки това по стъклата има конденз. Пакетите са двуслойни с обикновено стъкло на 5-камерна дограма.Та въпроса е дали мога да сменя стъклопакетите с трислойни и какви стъкла да избера за да е по топло вътрешното стъкло. Отоплението ми на цялата къща е с климатици, но въпреки сушилнята жената все слага да суши някоя дреха дето не била за сушилня, та влага си има във въздуха, дори и от готвенето.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трислоен стъклопакет по добър ли е ?
Свий
X
-
При нашите понеже са в центъра на доста шумно място, всичките ни стъклопакети са троен стъклопакет, по-добри са по отношение на шум и за изолация, но няма да спре да се появи пак конденз, задължително е да правите по-чести проветрявания и по възможност всички дрехи в сушилнята, недостатъка на тройния стъклопакет, освен че е доста по-скъп, крилата стават по-тежки, все едно отваряш двойна метална врата и се слага задължително усилен обков и задължително ограничители против провисване на крилата заради по-голямата им тежест.
Когато готвите, задължително отваряйте леко прозореца за да има откъде да дърпа свеж въздух аспиратора, иначе става вакуум и почва да дърпа влажен и не особено приятен мирис от канализацията в банята, тоалетната, отдушника в банята...Последно редактирано от Еделвайс; 15-02-24, 18:44.
- 1 like
-
К-стъкло от вътре, троен стъклопакет, 4 сезона отвън. В този ред по важност (ефект). Най-голямо значение има отразяващото покритие на вътрешното стъкло, след него тройния пакет. Покритието на външното стъкло (почти) няма отношение към топлопредаването отвътре навън… то е за обратното, да не се изпичаш като грейне слънце много.Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнениеОт както сложих ПВЦ догрма си имам проблем с влагата. Зимата се лепи по вътрешните прозорци и се налага редовно да се бършат за да не тече. Влагоабсорбатора събира по литър и повече на нощ, но въпреки това по стъклата има конденз. Пакетите са двуслойни с обикновено стъкло на 5-камерна дограма.Та въпроса е дали мога да сменя стъклопакетите с трислойни и какви стъкла да избера за да е по топло вътрешното стъкло. Отоплението ми на цялата къща е с климатици, но въпреки сушилнята жената все слага да суши някоя дреха дето не била за сушилня, та влага си има във въздуха, дори и от готвенето.
Коментар
-
С троен пакет влагата няма да изчезне, а ще се премести на другото най- студено място. Отстрани причината за влага, а пък пакетите пак си ги смени. Много помага отварянето на комин, ако има такъв неизползващ се и осигури входящ въздух без влага. Вкъщи при затворени прозорци въздух влиза само през входната врата, като на стълбището е относително сух и затоплен.Марин Райковски
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеНе сменяй пакетите, а сложи клапи във всеки прозорец.Бяха по около 70 лв преди 6-7 год.При майка ми така реших проблема
Жилищата се топлоизолират, дограмата се уплътнява, слагат се емнадесет камерни профили, и накрая се бият няколко отвора през дограмаат за некотролирана вентилация...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнениеОт както сложих ПВЦ догрма си имам проблем с влагата. Зимата се лепи по вътрешните прозорци и се налага редовно да се бършат за да не тече. Влагоабсорбатора събира по литър и повече на нощ, но въпреки това по стъклата има конденз. Пакетите са двуслойни с обикновено стъкло на 5-камерна дограма.Та въпроса е дали мога да сменя стъклопакетите с трислойни и какви стъкла да избера за да е по топло вътрешното стъкло. Отоплението ми на цялата къща е с климатици, но въпреки сушилнята жената все слага да суши някоя дреха дето не била за сушилня, та влага си има във въздуха, дори и от готвенето.kia sportage 2.0 128 h.p.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеНикога не съм успявал да схвана идеята на тия клапи. Освен на производителите им и търговците които ги продават де...
Жилищата се топлоизолират, дограмата се уплътнява, слагат се емнадесет камерни профили, и накрая се бият няколко отвора през дограмаат за некотролирана вентилация...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение...и накрая се бият няколко отвора през дограмаат за некотролирана вентилация...
Не се ли отварят само при повишена влажност и затварят при ниска такава?
Май ме са просто дупки или поне така разправят тия, дето ги продават
Враг усраине
Коментар
-
Истината е, че строителството ни е мизерно, и в общия случай няма предвидена вентилация нито в апартаментите нито в къщите.
Аквариуми...
Коментар
-
С двукамерен стъклопакет, в кухнята сутрин имам конденз. Външна температура -7 -8 , вътре около 19-20, влажност, изравнена за апартамента, 55%. То и по другите стъкла има 1-2 см ивица конденз. Ако има движение на въздуха - изчезва. Влажността при тази външна температура при мен варира от 48% до 60%. Проветряването помага за няколко часа. Има одушник/комин в банята, ф100 на собствена тяга. Ако оставя прозорците на "микровентилация", влажността не мърда осезаемо, но температурата в помещението пада с около 1.5 - 2 градуса за час.
piron45: Вземи (купи) влагомер, да имаш някакви цифри. Има влагомери, които предупреждават ако стигнеш "точка на оросяване".
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеНикога не съм успявал да схвана идеята на тия клапи. Освен на производителите им и търговците които ги продават де...
Коментар
-
Има и по-хубаво но скъпо решение, единствен модел произвеждащ се само в Япония и най-върхов клас климатик Daikin Ururu Sarara със отделна система за вкарване на свеж филтриран въздух отвън и контрол на влажността в помещението, ето вижте на снимката горната част със отделната пита с филтър и собствена вентилираща система:
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар