Първи стъпки - направих свързването на двата контакта на генератора в изходящ общ кабел. Тествах с една външна печка около 1,5 кW. Работи, не бие ток никъде. При превключване на степените и генератора леко променя звука, смятам да е нормално. Напрежението му спадна от 234 на 231 V. Утре ще правя таблото.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свързване на генератор 220V към домашна инсталация
Свий
X
-
Това не е ли забранено така с тия контакти. После щом на печката се позачудва какво ще стане ако наприер се появи моментен товар от 2-3киловата ? Например да включиш хладилника и 2 климатика.
Коментар
-
Генератора е инверторен и е в режим ЕКО (икономичен режим,при който оборотите варират според товара).Ако товара се увеличи,увеличават се оборотите и обратно.
Характерно за инверторните генератори е,че много бързо изключват когато се претоварят по ток.Например пусковият ток на асинхронен двигател,когато
се надхърли за момент максималната мощност ,за разлика от обикновените генератори.
-
-
Хладилниците са комар в системата.....Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 2 likes
Коментар
-
Възможно е но след някакъв ремонт на ЧЕЗ пуснаха тока нещо не беше наред, хладилника избръмча странно поработи за кратко и спря. После се оказа че компресора е заминал заради ЧЕЗ и техните тъпи изпълнения. Обеснявам като пълен НЕ РАЗБИРАЩ от токове. И ми е много интересно.
-
Това лято в най големите жеги включих интензивния режим на един фризер - ракла който имам от поне 30 години . Един приятел се обади че разчиства сезонно не носещите кокошки и това което се е излюпило като петли та да си заколя десетина . Явно на компресора му дойде байгън постоянната работа няколко часа и умря геройски . Сега си търся компресор поне 250 вата колкото е оригиналния . Хубаво е да има поне 50 вата отгоре като минаваш на фреон R 134 . Колкото и да не ми се иска ще мина от фреон 12 на R 134 .
-
По помен R134A е за "плюсова " хладилна система.
За фризер ти трябва друг газ с темп. на изпарение --25 - 18 С.
Коментар
-
В общи линии аз наличност от хладилни газове отдавна не поддържам . Много скъпи станаха през последните години за да ги държиш само за домашна употреба . Имам си едни приятели фирма дето монтират климатици и като имам нужда аз само извършвам примерно монтажа на новия компресор с оксижена а някой от тях идва с бутилката газ и пълним . Иначе имам и вакуум помпа и манометри заедно с малкото оксиженче които ми останаха от добрите времена когато с колегата и хладилници поддържахме .
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар