И аз имам същия проблем, даже бях писал тема преди 1-2 и повече години, апартамента ни е ново строителство, но вече станаха 12 години, банята беше първото нещо което правихме като получихме акт 16, след около 2-рата година забелязах първите микропукнатини, след още година вече видимо разместване с по 2 мм на плочките тук там, към наши дни има вече две с пукнатини като косъм през цялата плочка, а най-страшното беше когато случайно натиснах една плочка и с ужас установих че се клати цялата стена с плочките до тавана, почуквах и яко кънтеше на кухо, реших да взема мерки и сложих три тръби между двете страни на стените на банята, за да се крепят плочките на стените една срещу друга, за да не се срути и ни осакати докато се къпем, пробивах и дълбоки дупки с перфоратора и с дълги анкери за тухла, допълнително подсилих стената с плочките да не падне.
Вече до днес 12 -та година няма повече поражения, добре че пода е непокътнат и са напълно здрави плочките, като се опаричим ще правим ремонт, според един майстор причината е комплексна, слягане и калпава машинна замаска с икономисан цимент, абе ужас си е. Горе съседа имаше същия проблем, махна плочките на новата си баня и калпавата мазилка до тухла, после сложиха от зеления гипсокартон, плочки и няма проблеми към днешна дата.
Вече до днес 12 -та година няма повече поражения, добре че пода е непокътнат и са напълно здрави плочките, като се опаричим ще правим ремонт, според един майстор причината е комплексна, слягане и калпава машинна замаска с икономисан цимент, абе ужас си е. Горе съседа имаше същия проблем, махна плочките на новата си баня и калпавата мазилка до тухла, после сложиха от зеления гипсокартон, плочки и няма проблеми към днешна дата.
Коментар