Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГаражъТ a.k.a. The Man cave - съвети в строителството

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #61
  Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
  ... не че е съвсем лесно да се осигури.
  Хич въобще не е лесно, ако човек няма роднина/приятел със съответната квалификация или опит. Поради което опираме до максимата " Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! " ...

  Коментар


  • #62
   Следва илюстрация на ефектите от линейно разширение на материалите при различни екстремни температури, сега е около 0С навън и около 13-14С вътре, изображението е колаж от прозорци и ПВЦ лайсна с дължина около 3 метра, имам бели и сиви дограми умишлено за да експериментирам с цвета и промяната във времето.


   Натиснете снимката за да я уголемите Име:2021-01-22 09.41.330.jpg Прегледи:0 Размер:348.4 КБ ID:6698632
   Тук по-долу се вижда как този проблем е решен в Германия, в стар панелен блок саниран преди няколко години.

   Натиснете снимката за да я уголемите Име:Prozorec Germania.jpeg Прегледи:0 Размер:265.1 КБ ID:6698638
   Последно редактирано от BatGeorgeone; 22-01-21, 12:13.
   Бъдете живи и здрави

   Коментар


   • Пенчо
    Пенчо коментира
    Редактиране на коментар
    При мен подобни проблеми не съм забелязал, но и никъде не ползвам пластмаси. И дограмата и первазите са алуминиеви. Имам и външна топлоизолация изпълнена с материали и по технология на Баумит.
    Ами няма пукнатини или проблеми вече над 18 години, а тука температурните разлики са доста по-големи от тези на Албиона.

   • BatGeorgeone
    BatGeorgeone коментира
    Редактиране на коментар
    Пенчо, вярвам ти, аз просто споделям реални факти.

    Имам известни подозрения, че материалите, които гледах в строителните магазини в Германия са класи по-високо в качеството спрямо Англия или каквото аз съм купувал от Англия просто е било супер мега зле.

    Не знам, какво е правилното решение, и на дограмите, които аз сам сложих има същия ефект и на дограмите, поставени от местна фирма с много добри отзиви за нея ефекта е същия.

    Има и вариант хубавите дограми да са в съвсем друг ценови диапазон, ще обясня. Когато аз правих груба сметка на цялата къща да си поръчам от производител или да си сменя сам дограмите цените варират около 3-5 хиляди, после дойде една известна фирма, тяхната оферта беше ... 27 хиляди

  • #63
   Кефиш , не знаш как се прави , обаче се изказваш като експерт . Това дето казваш как е решен проблема в Геррмания , не е това което си мислиш . При стари обекти , масово като подменят дограми работят така . Понеже труда е скъп , не къртят както ние го правим . Правят рамките по малки , и запълват разликите с лаиснички , лепенки и прочее глупости . Точно това виждаш на посочената снимка. Не ти е проблем линейното разширение , просто сте го направили грешно , затова е такъв резултата. На моята къща съм монтирал сам ПВЦ дограма , мога да ти покажа при нужда снимка . Не е проблема в пласмасата , а в начина ви на изработване .

   Коментар


   • BatGeorgeone
    BatGeorgeone коментира
    Редактиране на коментар
    Сградата в Германия, която съм снимал е неправена добре, няма никви цигании, всеки път когато ходя обръщам внимание, направено е както трябва, никъде няма проблеми, луфтове, пукнатини, мухъл и т.н. При проблеми има, въпроса е защо, какво точно не е направено както трябва. Не рабирам какво ние сме изработили, дограмата и первазите се поръчват директно от производител, идват с гаранции, сертификати и т.н.

   • alexalex69
    alexalex69 коментира
    Редактиране на коментар
    Цигани има и с немски имена и с английски също , въпроса е колко пари ще се спечелят и колко работя трябва да се свърши . Изключително важно е също , кой е технически ръководител и колко той е наясно какво и как трябва да се случи . Виждал съм почти готова сграда с топлоизолация , да се сваля и да се поръчват нови материали и нова бригада . Случката е след като се запали една многоетажна сграда в Англия .

  • #64
   Да се включа и аз - следя темата от самото начало и никак не очаквах крайния резултата да бъде чак толкова плачевен!!!
   С пластмасите съм съгласен че може да се получи фал, ама с стиропора под мазилката нямам обяснение . Аз карам 12-та година с изолация направена със стиропор - никакви драми. Топлинната ми ефективност се повиши 2 пъти, след качествена топлоизолация на цялата къща + 10см каменна вата на покрива. Повечето неща са правени от мен + майсторчета или от майсторчета + моя надзор или аз в лицето на човека бригада. Всичко което съм прочел е от интернет като информация и смея да твърдя, че грешките които допуснах са минимални. В момента довършвам вътре последните 2 етажа - пак по същата технология. Всичко което е направено е по изпитана технология и няма никакви драми. Само с материалите трябва да се внимава доколкото е възможно.

   При теб явно нещо кардинално се е омотало. Или не си спазил технологията поради неясни никому причини или умишлено си я променил. Но и в двата случая си едни пари назад и смесени чувства след края на строежа .

   Успех с намирането на решение поне на поправимите грешки. За останалото - следващия път.


   Коментар


   • #65
    Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Следва илюстрация на ефектите от линейно разширение на материалите при различни екстремни температури, ...
    Че ПВЦ изделията имат определено линейно разширение - имат. Че при тъмните е повече - повече е. Ама ще да има нещо гнило в Англия, за да ви зяпа толкова.

    Ей ти ПВЦ дограма, поставена преди 16-17 години на фасада с южно изложение (т.е. когато има слънце се опича хубаво). Отвън е замазано по най-елементарния начин - с теракол. Никакви глезотии като лайсни и т.п.

    Натиснете снимката за да я уголемите Име:PHOTO_20210122_145837.jpg Прегледи:0 Размер:162.2 КБ ID:6698688

    Зимата е падало до под -20* Лятото - до 30+ на сянка, а до колко се нагрява на слънце не съм мерил.


    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-01-21, 16:45.

    Коментар


    • BatGeorgeone
     BatGeorgeone коментира
     Редактиране на коментар
     Вярвам ти, аз просто не знам защо така се получава при нас, до сега не съм бил в къща където дограмата да не е напукала всички ъгли където ПВЦрамката контактува със стена/таван(мазилката).

     Има хитрости които видях да правят, да оставят луфт между мазилката и ПВЦто и там пълнят щедро със силикон, така изкарва в пъти повече докато се одърви силикона и после пак луфт, мухъл и т.н.

     Аз гледах как на север и в Канада слагат една самозалепяща лента от нещо като неопрен, увеличаваща размера си около 8-10 пъти, това вместо пяна. В Англия не можах да намеря такава лента обаче, инак това ми беше идеята да сложа.
     Сега като гледам внимателно твоята снимка, може би и да има дилатация на рамката то тя се движи без да напука теракола защото не залепва за него, при мен мазилката е Церезит нещо си, което лепне и после няма сваляне.

   • #66
    Това е направено в нас , лично от мен . Прозорците са си от Бг , алуминиев подпрозоречен перваз немски . Направено с лайсните които са на снимката . Никъде няма повреди . На много обекти съм правил директно на мазилка , без лайсни . Също няма проблеми , затова ти казах че просто бъркате кое как да монтирате .

    Коментар


    • Чавдар (V93)
     Чавдар (V93) коментира
     Редактиране на коментар
     Качеството на металното усилване на дограмата играе ли за степента на линейно разширение?

    • BatGeorgeone
     BatGeorgeone коментира
     Редактиране на коментар
     Алекс, грундирали сме, има няколко слоя лепило на Церезит, има армировъчна мрежа между слоевете, и е измазано плътно до ПВЦдограмата с покритие не Церезит. Термофуга, би ли обясни точно в детайли какво мислиш, че трябва да се направи, не те разбирам?

     Чавдаре, метално усилване има вътре в профила, но не влияе на линейното разширение защото се плъзга вътре своводно в профила, ролята му е да придаде конструктивна якост в други посоки.

     Пламене, ако това, което виждам при теб е правилната технология, то значи важно е ПВЦ дограмата да контактува с нещо, което има подобно линейно разширение или просто е податливо на промени в размера - и силикона и тази лепяща лайсна в твоя случай и тия лайсни от моите снимки по-горе играят тази роля.

     Някой може ли да даде линк към точни инструкции как се поставя ПВЦ прозорец към бетонна или тухлена стена, може и да е на друг език няма проблеми?

    • Пламен Атанасов
     Пламен Атанасов коментира
     Редактиране на коментар
     Мотажа ако трябва да е по изисквания , си става сложна история . Целия прозорец трябва да е на монтажни планки извън стената . Изолацията да не е само челно , а на гърба на касата . Отделно има специализирани “ лепенки “ , фолиота за поставяне около цялата рамка . Осигуряват термомост , а са и паропропускливи . Обаче практиката в много случаи е далеч от изискванията . Както и преди това писах ,често се налага да се съобразяваш с реалността . Какъв е обекта и какво може да стане , без тотално да се събаря всичко . В твоя случай виждам много малко застъпване на прозореца , приеми като ориентир минимално около сантиметър да е . Изрежи малко от мазилката около розореца , прешпакловай , сложи добър силикон и ще си решиш проблема най -евтино и бързо . Сега е студено , като се позатопли .Хубав силикон , или полиуретан и след 10 години няма да се отлепи и ще е мек.
     Гледам отдолу даже свети , няма как да не духа .
     Последно редактирано от Пламен Атанасов; 22-01-21, 23:07.

   • #67
    Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
    Това е направено в нас , лично от мен . Прозорците са си от Бг , алуминиев подпрозоречен перваз немски . Направено с лайсните които са на снимката . Никъде няма повреди . На много обекти съм правил директно на мазилка , без лайсни . Също няма проблеми , затова ти казах че просто бъркате кое как да монтирате .
    Една изключително малка забележка , позастъпили сте малко повечко дограмата . Това може да бъде само забележка обаче от естетическа гледна точка . Знам че и при най-доброто планиране и изпълнение , винаги има една малко камъче , което убива в обувката .

    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

    Коментар


    • Пламен Атанасов
     Пламен Атанасов коментира
     Редактиране на коментар
     Няма как , стар строеж съобразяваш се с това което е налично . За да се побере достатъчно изолация . Другия вариант беше да се реже самата стена . Към улицата съм изрязвал и направил еднакви и правилни отстояния . Това е на гърба на къщата . По принцип и самата дограма би следвало да е изнесена извън стената , да застъпи изолацията . Когато обаче не се прави смяната на прозорци и изолацията едновременно е невъзможно .

   • #68
    Малко видео материал :    И още по-добро :


    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

    Зареждам...
    X