Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бидон 1 тон за изгребна яма - може ли

Вярно е че ги забраниха заради отлагането на бактерии в подпочвените води,но 99% в селските райони са точно с такива септични ями,при заварено положение,най тарикатско съм виждал да ги правят с бетонни траверси застъпвайки се и зад тях едър чакъл,сухата зидария е класика .
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
      В 21 век септични (попивни) ями са забранени. ...
      Забранени са, ама в доста райони 21 век още не е дошъл и не е като човек да има много избор ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Не струва чак толкова много специалният съд за изгребна яма. Нито много тежи или нещо - поне спрямо разходите за изкопаване на 1 куб.м. дупка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Не струва чак толкова много специалният съд за изгребна яма. Нито много тежи или нещо - поне спрямо разходите за изкопаване на 1 куб.м. дупка.
          Не е въпросът колко струва съдът за изгребна яма. Проблемът е, че на места няма кой да ти я изпразни, като се напълни съдът. Едно, че няма фекалки (примерно - налична една-едничка в областния център, който е на 20, 30, 50 км) и второ, че и да я има, може да не иска да дойде до имота ти, щото трябва, примерно, да кара 200 м. на заден или да се друса по 4 км черен път.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

За този проблем не знаех. Познатите ми с такива ями не са коментирали.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Не е въпросът колко струва съдът за изгребна яма. Проблемът е, че на места няма кой да ти я изпразни, като се напълни съдът. Едно, че няма фекалки (примерно - налична една-едничка в областния център, който е на 20, 30, 50 км) и второ, че и да я има, може да не иска да дойде до имота ти, щото трябва, примерно, да кара 200 м. на заден или да се друса по 4 км черен път.
              Да, това е абсолютно верно.
              За почистването на ямата на вилата ми лайновоза искаше чувствително повече пари, отколкото ми струва изкопаването на нова.
              Верно, че не е изгребна, и верно, че не си я копах аз, но е факт.

Коментар

....при поливането давали невероятни резултати).
                Да, дават невероятни резултати - тревата умира
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

45лв струва при нас услугата. Идват когато се съберат клиенти да им запълнят деня. Ако искаш да дойдат специално за теб е 60лв

Sent from my One using Tapatalk

Коментар

Тенеке в септичнa ямa не изгнивa толковa бързо колкото си мислите. Лично видях зa 8 години кaкво се е случило с мaлки пaрчетa които бяхa кaто допълвaщa чaст от кофрaжa и си остaнaхa вътре. Препaрaтите сa и киселинни и нa бaзaтa нa основa.....
                    Потопяемa помпa зa мръснa водa с пропускливост до 35 мм. зa няколко потaпяния може дa изхвърли и течното и твърдото /сaмо дa имa къде/.
                    Попивно поле според мен е спaсението от често викaне нa голямaтa помпa, сaмо че зaровено примерно нa 50 см , a не дa се поливa отгоре тревaтa.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Никоя баба или дядо от село Х няма да вземат това насериозно, даже и да бъдат заплашвани с кмета,като септичната яма я копаят-правят за два часа,двама момци на средна възраст за едно лимонадено шише гроздова ракия.Като дойде време да се чисти,просто се копае три метра в страни,а пръста отива в старата яма,всичко струва две шишета лимонадени ракия и три метра тръба.
                      Резултат, затворен цикъл,тор в почвата,спокойствие, независимост от камиона,и ракията усвоена.
                      Последно редактирано от Roninn; 10-04-16, 00:56.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Никоя баба или дядо от село Х няма да вземат това насериозно, даже и да бъдат заплашвани с кмета,като септичната яма я копаят-правят за два часа,двама момци на средна възраст за едно лимонадено шише гроздова ракия.Като дойде време да се чисти,просто се копае три метра в страни,а пръста отива в старата яма,всичко струва две шишета лимонадени ракия и три метра тръба.
                        Резултат, затворен цикъл,тор в почвата,спокойствие, независимост от камиона,и ракията усвоена.
                        Напълно се солидаризирам с това мнение. По селата на моите баби и дядовци се прави точно така и проблеми никакви, при условие че там се живее целогодишно от 2-ма души. Процедурата се изпълнява веднъж на 7-10 години.
                        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          Да, дават невероятни резултати - тревата умира
                          Това го знаеш от опит ли? Питам защото аз не знам, а само съм чел, че пречистените води са богати на хранителни вещества. И че растителността около попивното поле след пречиствателната станция рязко избуявала.

Коментар

Това го знаеш от опит ли? Питам защото аз не знам, а само съм чел, че пречистените води са богати на хранителни вещества. И че растителността около попивното поле след пречиствателната станция рязко избуявала.
                            Това го знам от човек работещ в голяма градинска фирма
                            Аз няма да пробвам с моя райграс.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

А трябва........Нито на тревата, нито на каквото и да било му няма нищо!
                              Моята яма не съм я правил аз (така купих къщата преди 5 г.). Двадесет кубика бетон без дъно е май, но не съм сигурен. Двама постоянно живеещи , с подразбиращи се гости особено лятото - все пак сме близо до морето. Редовно третиране с бактерии, като акцентът е в/у редовно. Всяка късна пролет се прави изпразване чрез потопяема помпа. Така се получи, че има къде да се изхвърля течноста. Изходящият "материал" има цвят на вода от чешмата след ремонт на централен водопровод и лек, ама наистина лек, мирис. И наистина там растителноста е доста по-буйна от другата. Само първата и втората година от мерак и за опит полях обилно и младия райграс. Всеки велик специалист от градински център е добре дошъл - точно там е най- гъстата и свежа трева. Например вече за трета седмица я окосявам тази година, че става по 20 см.
                              А по темата моето наистина скромно мнение базиращо се на само 5 години живот на село е, че кубик ще стигне само ако е за тоалетна, каквото е и намерението. Ако и се сипват периодично бактерии ще може и да се изпразва самостоятелно ако има къде. Когато се прави и по-често количеството няма да е голямо и няма да е необходима голяма площ.
                              Успех!
                              Венцислав Петров
                              Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                              Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                              0889 62 8четири 6четири

Коментар

Това дали обработената с бактерии вода става за поливане (и дали въобще подлежи на обработка с бактерии) зависи преди всичко от това какво се излива в канала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X