Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на живак от пода на стая

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на живак от пода на стая

Тва с магнит не може ли да се събере?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Тва с магнит не може ли да се събере?
      Нцъ. Живакът е слаб диамагнетик и леееееееееееееко се отблъсква от магнитите. Не толкова че да го забележиш с цивилни магнити. Отделно че и парамагнетик да беше (максимумът който течностите могат) пак щеше едва-едва да мърда от магнити които срещу желязо чупят кости.

Феромагнетици (поне доколкото аз знам) биват само кристални вещества.

Коментар

Не ми се влиза в спорове, но модерните електронни термометри за мерене на температурата са си достатъчно точни. Не съм ги носил в метрологията, но винаги като меря температурата на децата, меря и своята, за да съм сигурен, че няма проблем с термометъра. Пък и имам три термометъра - при съмнение, се мери с втори.
        С времето нуждата от термометри отпада, след 100-ното боледуване на децата, всеки родител е достатъчно точен "термометър" сам по себе си. Аз лично рядко ползвам термометър вече, но прекрасно различавам температура 37,6 от 38,5 или 39 и нещо. С толкова боледуване, човек се "калибрира", за жалост.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitku Преглед на мнение
          ...
          С времето нуждата от термометри отпада, след 100-ното боледуване на децата, всеки родител е достатъчно точен "термометър" сам по себе си. Аз лично рядко ползвам термометър вече, но прекрасно различавам температура 37,6 от 38,5 или 39 и нещо. С толкова боледуване, човек се "калибрира", за жалост.
          Една моя леля така щяла да си замине. Щото всички много точно калибрирани - и баба ми, и лекарят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Една моя леля така щяла да си замине. Щото всички много точно калибрирани - и баба ми, и лекарят.
            Имам два Омрона - един на 15г, произведен в ФРГ и един на 10 - купен тук. Вероятно Китайски. Повече от 0,1 градус разлика не дават.

Коментар

Нцъ. Живакът е слаб диамагнетик и леееееееееееееко се отблъсква от магнитите. Не толкова че да го забележиш с цивилни магнити. Отделно че и парамагнетик да беше (максимумът който течностите могат) пак щеше едва-едва да мърда от магнити които срещу желязо чупят кости.

Феромагнетици (поне доколкото аз знам) биват само кристални вещества.
              Да, ама живака е метал, все пак. Респективно, по подразбиране е с кристална структура.
              Това, че е течен в нормално познатия ни вид, не променя факта.
              Както и обратното - аморфната структура на стъклото.

Това че живака е слаб феромагнетик - да, ама е не е немагнитен. Сиреч, с подходящ магнит ще си прояви възможностите.

Коментар

не е феромагнетик, написал съм. и като е твърд не е

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Едно време по физика даскалицата правеше следния опит - една тръба, около 2 см. диаметър, я пълни от едно шише (около литър) с живак, после я обръща в един стъклен съд, част от живака изтича и в тръбата се получава вакуум (или вакУм по форумному). За да демонстрира вакУма, даскалицата бърка с пръст в живака в съдината отдолу, запушва със същия пръст тръбата, изважда я, обръща я и се чува "Пук !". После сипва живака обратно в шишето и издухва с уста останалите от него капчици от масата... върху учениците от първите редове. Това беше демонстрация на атмосферното налягане, мерено в "единици живачен стълб".
                  Вдъхновени от тези нАучни експерименти, ние ровехме по стари изхвърлени бойлери, където имаше едни живачни прекъсвачи - ампула с около 20 мл. живак, трошахме ги и събрания живак го търкаляхме по разни плоскости, смело бъркайки с пръсти в него... Веднъж живак се изля от около метър височина на асфалта и... изчезна (явно се изпари). Та, да попитам - сигурно много сме се натровили, още са ми живи приятелчетата от детинство, че и аз... кога ще се мре ?
                  Първите симптоми на отравяне са психически, после тръгват проблеми с костите. Но трябва упоритост.

Аз съм се отровил... май...
                  Ми, при това положение, моля за повече разбиране от съфорумници и модератори.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

абе по книгите пише, че има диамагнитни свойства - какво значи силни или слаби, е въпрос на филологично тълкуване..
                    ама да не го задълбаваме - това е една плъзгава тема.

Съгласявам се, за да не стигнем до въпроса за броя дяволи на върха на иглата.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Ми, при това положение, моля за повече разбиране от съфорумници и модератори.
                      А дано и аз на това се надявам, ама надали. Благодаря за подкрепата
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А дано и аз на това се надявам, ама надали. Благодаря за подкрепата
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Мнение на Ясен
                          Първите симптоми на отравяне са психически, после тръгват проблеми с костите. Но трябва упоритост.
                          Мнение на Bogoljub Gagic

Аз съм се отровил... май...
                          Дано да се оправят проблемите с костите...с упоритост.
                          Другите - по-отровните - и с Божията помощ обикновено не се оправят.

Ама, дано, де..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Дано да се оправят проблемите с костите...с упоритост.
                            Другите - по-отровните - и с Божията помощ обикновено не се оправят...
                            А, оправят се ... те и гробарите деца хранят.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Vitku Преглед на мнение
                              Аз съм чупил такъв термометър в детската си стая като малък и... не си признах, щото боя беше в кърпа вързан. Нищо ми няма.
                              Иначе всички нови термометри са без живак, та не знам с какъв акъл държите стар живачен термометър при малко дете.
                              Детето нее било вътре когато е счупен термометъра( на рядко се помещаваме там) .Правех проверка на климатика и съм го забравил вътре, но брат ми се е преместил в стаята ми на топло когато беше студено и го е счупил. Както и да е ,стаята беше за ремонт и днес започна ,секции-мекции на боклука,мокети абе нищо не остана. Сега чета поста на Ясен за метлата и сярата и утре ще свърша и това. Благодаря на Ясен и на всички ,който се включеха! ...ааа и термометъра нее медицински а е нещо от рода на средните от онези където имат една хълка за връзване. Добре ,че не взех по големия с потенциометура,който имам
                              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Живака не е страшен а неговите пари .Пусни една прахосмукачка и забрави .десетина години съм бачкал с живаци

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X