Капе от един радиатор на парното, в момента демонтаж на системата е доста труден, та се чудя дали някой е успял да спре слаб теч - капка на няколко минути, с помоща на някакъв силикон или нещо подобно? Гледам в нета някакъв Aquafix го дават точно за такива проблеми, но дали работи това или е само реклама?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Силикон за спиране на теч?
Свий
X
-
От: Силикон за спиране на теч?
Аз така преди време спрях едно капене от едно коляно на инсталацията от парното. Тогава още не бях променил тотално всичко и имаше останали метални части, чието развиване беше невъзможно. Както си работеше парното и си капеше от коляното го мацнах с червения силикон на akfix или нещо от сорта беше, в еда тубичка като паста за зъби, турско е май. Тогава до края на сезона не протече от това място !
Поздрави !
-
от радиатора ли капе или от тръба,снадка, кран..... ако е от тръба/снадка има лесно решение - навиваш т.н. самовулканизираща лепенка и забравяш, за радиатор пробит, не знам.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
На обикновен ламаринен радиатор спрях теча с пластилин-метал , този , двукомпонентния, който прилича на пръчка пластилин и трябва да се мачка с пръсти.
Минаха вече 10 години, още не е протекъл.
Коментар
-
Тече от резбата където тръбата влиза в тапата на радиатора, там уплътняват 20 годишни калчища! За да стане като хората трябва да свалям радиатора, а с това парно може да стане беля! Искам нещо което да може да спре теча на мокро, няма как да се подсуши добре?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
И аз препоръчвам самовулканизираща лента - работи проверено точно за това и то не за капка, а за сруйка...Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Не стана - първо намотах малко от тази бялата лента за уплътняване на обема, че е доста тясно там и отгоре хубаво опънах вулканизиращото тиксо - стана много красиво и здраво на вид, но капките се появиха след известно време и пак си тече! Явно лентата се вулканизира към себе си, а не към радиатора - пусках парно с надеждата да залепне и към метала, но не стана!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Това че има кран не значи че спират. Миналата година се проби бойлера. като го откачах крановете течаха и сложих тръба между тях. Преди нчколко месеца се опитах да свържа новия, но единия кран е запекал и не иска да се отваря. Не ми се занимаваше с подмяна на крана и тая зима ще работи явно на ток. Единстбеното решение според мене е някакво дбъкомпонентно лепило, на основата на течния метал.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеНе стана - първо намотах малко от тази бялата лента за уплътняване на обема, че е доста тясно там и отгоре хубаво опънах вулканизиращото тиксо - стана много красиво и здраво на вид, но капките се появиха след известно време и пак си тече! Явно лентата се вулканизира към себе си, а не към радиатора - пусках парно с надеждата да залепне и към метала, но не стана!...LZ(единица) Лима Жоро Жоро
2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.
Коментар
-
Мисля че крановете не затварят добре, защото ги държах затворени и двата доста време с надеждата да спре да капе че да го залепя по-добре, но не стана - явно пускат и ме е шубе да ги пипам посред зима, че ще направя минерален басеин в хола! Лентата я лепих точно на пластове, но водата постепенно си намираше пролука и след 3 слоя се отказах. Тефлона който намотах с надеждата да се пораздуе от водата и да уплътни допълнително май нищо не свърши - единствено теча намаля като цяло засега и по се трае!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеМисля че крановете не затварят добре, защото ги държах затворени и двата доста време с надеждата да спре да капе че да го залепя по-добре, но не стана - явно пускат и ме е шубе да ги пипам посред зима, че ще направя минерален басеин в хола! Лентата я лепих точно на пластове, но водата постепенно си намираше пролука и след 3 слоя се отказах. Тефлона който намотах с надеждата да се пораздуе от водата и да уплътни допълнително май нищо не свърши - единствено теча намаля като цяло засега и по се трае!Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар