Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

При мене така или иначе е свирено положение - преди повече от 10 год. Ама искам технологиите, поне в общи линии. Знам, че е сложно. Няма тепърва да ставам архитект, я.
    "И така може" - не е вариянт, поне за мен, в каквото и да е.

Коментар

Правилна преценка. 12 градуса е.
      Толкова прецених , че е правилно за да е красиво отдолу. Така искаше човека(а той ми е близък) и това не ме притеснява да му дам 5 години пълна гаранция с условието - "ДА НЕ СЕ ХОДИ С ТОКЧЕТА по покрива".
      Понякога (почти винаги) човек трябва да знае какво може и какво не бива да прави.[/QUOTE]

Извинете ме ако ви звуча като критика.Направи ми впечетление........Всеки е свободен да прилага материалите налични на пазара по свое усмотрение.А относно наклона за битумните керемиди мисля,че минималното изискване за наклон не е свързано с оттичането а с вятъра...........то той си е хоризонтален и има опасност да ги вдигне и изпочупи./по скоро да откъсне преата им./
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Има значение при снегозадържане.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Има значение при снегозадържане.
          +1
          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение

Извинете ме ако ви звуча като критика.Направи ми впечетление........Всеки е свободен да прилага материалите налични на пазара по свое усмотрение.А относно наклона за битумните керемиди мисля,че минималното изискване за наклон не е свързано с оттичането а с вятъра...........то той си е хоризонтален и има опасност да ги вдигне и изпочупи./по скоро да откъсне преата им./
            Всяко мнение си е някаква истина. Аз обичам критиката.
            Това показва, че на колегата отсреща (в случая ти) не му е безразлично какво се говори, прави.
            Понякога човек трябва да поема рискове. Ако знае материята риска не е голям, но все пак си е риск.
            Размерите на колоните, гредите и ребрата, както и разстоянията между тях са трудни за изчисляване.
            Ето за този риск говоря.
            Приемам го с удоволствие и е приятно, когато такъв покрив поеме близо метър сняг без проблеми.
            Отразява се на следващите етажи и т.н.

Коментар

При всеки покрив освен хидроизолация/то това си е основно/ снегозадържане/обр на снежни джобове,рязко падане на сняг и т.н./ трябва да е ветроустойчив,да не позволява на вятъра да набива вода м/у снадките на покритието,да не може да го вдигне и отлепи.Това последното за вдигането е от особенно значение за ламаринените/във всички разновидности/ и мембранните покриви/тези с мембрана pvc която не е залепена навсякъде/.При битумните керемиди когато са с малък наклон съществува реален риск от отлепяне на перата от основата/особенно ако са полагани при по студено време и се е разчитало на самозалепянето...........както и ако са попрестарели в складовете.
              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                Накратко, предстои ми сваляне на начупените керемиди и мушамата под тях. Гръцки страшни - дрън - дрън, сериозните парчета вар вътре в тях са пипнали вода, надули са се и керемидите са на сол...
                Насочил съм се към така наречените битумни керемиди - гледам, че ги пишат и като шингли /представа нямам дали така е правилно/. Искам да попитам знаещите за насоки, като марка, модел, гаранций и така нататък. Гледам, че по големите магазини са все на почти едни цени, но нещо ме човърка, не им вярвам, то и за 200 квадрата не са лев и два..
                Приемам всякакви съвети, ъкъл и предложения, все пак не е задължително да е битумен покрива...
                Въпросния покрив е от два реда дъски /Плътно наковани/ с вата между тях. В смисъл отгоре е почти гладка повърхност, което мисля е добро поле за изява.
                Битумните керемиди не са лошо решение, но далеч не най-доброто. По принцип керемидите се пукат, заради ниската им плътност. По този начин влагата прониква във вътрешността им и при първото сериозно понижаване на температурите тази вода замръзва, разширява се и от там идва напукването им. Тъй като съм работил с керемидите на remontivsofia Брамак , бих ти препоръчал тях. Плътността им е около 50% по-висока от тази на обикновените керемиди. Ако все пак решеш да вземеш друга марка в никакъв случай не взимай керемиди с лакирана или глазирана повърхност, тъй като са особено податливи към градушки.

Коментар

Малко снимки на византийски керемиди:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070611.jpg
Прегледи:1
Размер:167.0 КБ
ID:5384441Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070612.jpg
Размер:156.9 КБ
ID:5384442Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070613.jpg
Размер:162.3 КБ
ID:5384443Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070604.jpg
Размер:186.6 КБ
ID:5384439Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070610.jpg
Размер:144.0 КБ
ID:5384440Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070611.jpg
Размер:167.0 КБ
ID:5384441

Поради ред причини, които няма да споменавам тук - лично аз няма да се занимавам с тоя покрив. Какво разбрах?
                  Целокупно всички познати и не познати дадоха едно мнение, архитекти, инжинери, строителни техници и обикновени юзери , най - доброто са керемиди от цимент, вода пясък и още нещо. Произведени в България от не българска фирма. Недостатък /или пък не/ - Тежат средно 4.4 / 4.5 кг - керемидата. 10 бр на квадрат плюс летви, подложка и пирони стигаме до около 50 килограма на квадратен метър. Цени от 11.6 до 19 лв/квадрат.
                  Керамика - качествените явно са български и сръбски. Като със сръбските има доста изпълнени покриви, но на по 2 -3 години. Цени само за керемиди - от 9.5 до 11.5 лв/квадратен метър.
                  Битумните - в сравнение с другите не тежат. Тези които разглеждах и стават за нещо са само внос, цените им започват средно от 13 лв/ квадрат. Хубаво е да имате наклон. препоръчаха ми отдушници, за 130 кв/м - 10 бр. по около 11 лв. Видях и покрив направен с такива без подложка, преди 3 години. тече само от едно място, но не се знае от къде се стича. Може би е от монтажа.
                  Металните отпаднаха поради грозота и шум. Понеже така и не се убедих колко са шумни, следващия път като завали ще звънна на Тони монтеро - каза, че има и бутилка .
                  Подложките от 1.5лв до 5.5 лв/квадратен метър. За битумните директно ми показаха 3 милиметра/ 4 кг. на квадратен метър. Вносно - малко повече от 5 лв за метър.
                  Относно керемидите /с цимент/ по западен образец е хубаво човек да си купи цялата система, с подложките и другите алабалистики комплект. Всъшност излиза една идея по - евтино от битумни + подложки, отдушници и тн.
                  А майсторите - има много свесни момчета, търсих само бели хора. Добрите с опит няма да се затруднят да Ви покажат изпълнени от тях покриви.
                  Прикачени файлове

Коментар

"Относно керемидите /с цимент/ по западен образец е хубаво човек да си купи цялата система, с подложките и другите алабалистики комплект"
                    много правилно мислене................
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Поради ред причини, които няма да споменавам тук - лично аз няма да се занимавам с тоя покрив. Какво разбрах?
                      Целокупно всички познати и не познати дадоха едно мнение, архитекти, инжинери, строителни техници и обикновени юзери , най - доброто са керемиди от цимент, вода пясък и още нещо. Произведени в България от не българска фирма. Недостатък /или пък не/ - Тежат средно 4.4 / 4.5 кг - керемидата. 10 бр на квадрат плюс летви, подложка и пирони стигаме до около 50 килограма на квадратен метър. Цени от 11.6 до 19 лв/квадрат.
                      Керамика - качествените явно са български и сръбски. Като със сръбските има доста изпълнени покриви, но на по 2 -3 години. Цени само за керемиди - от 9.5 до 11.5 лв/квадратен метър.
                      Битумните - в сравнение с другите не тежат. Тези които разглеждах и стават за нещо са само внос, цените им започват средно от 13 лв/ квадрат. Хубаво е да имате наклон. препоръчаха ми отдушници, за 130 кв/м - 10 бр. по около 11 лв. Видях и покрив направен с такива без подложка, преди 3 години. тече само от едно място, но не се знае от къде се стича. Може би е от монтажа.
                      Металните отпаднаха поради грозота и шум. Понеже така и не се убедих колко са шумни, следващия път като завали ще звънна на Тони монтеро - каза, че има и бутилка .
                      Подложките от 1.5лв до 5.5 лв/квадратен метър. За битумните директно ми показаха 3 милиметра/ 4 кг. на квадратен метър. Вносно - малко повече от 5 лв за метър.
                      Относно керемидите /с цимент/ по западен образец е хубаво човек да си купи цялата система, с подложките и другите алабалистики комплект. Всъшност излиза една идея по - евтино от битумни + подложки, отдушници и тн.
                      А майсторите - има много свесни момчета, търсих само бели хора. Добрите с опит няма да се затруднят да Ви покажат изпълнени от тях покриви.
                      Циментовите и керамичните керемиди имат още един недостатък. Нуждаят са от поддръжка.
                      Металните-шум може би, но чак пък грозота. Те си наподобяват изгледа на керемида тип Мизия.
                      http://www.sigla-pokrivi.com/gallery.html

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                        Циментовите и керамичните керемиди имат още един недостатък. Нуждаят са от поддръжка.
                        Металните-шум може би, но чак пък грозота. Те си наподобяват изгледа на керемида тип Мизия.
                        Прав си, просто на мен ми стояха някак неестествено. Лично на мен не ми хареса, но това е личен избор. Сега като се замисля, чисто и просто съм свикнал да гледам керемидени покриви - навик, един вид.
                        Вчера един приятел /тогава завършил строителния техникум/ ме върна 16 години назад:
                        "Помниш ли покривите на заставите по границата?" Поне половината около Драгоман са били с най - обикновени ламарини и сега още стоят.
                        Аз тогава си гледах уазката, кой де ти гледа покривите...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                          Миро,какво да им поддържаш,освен ако не се приложат системите без обмазване на капаците? Е, и ако нямаш някое дърво до покрива да ти образува премитане на олуците,но това си е за всеки покрив?

Коментар

Така е, не е кой знае какво, но все се случи да се счупи някоя...

Коментар

Малко снимки на византийски керемиди:

Поради ред причини, които няма да ........................
                              Колега, на какви керемиди си попаднал, не знам. Не съм виждал до сега такива лъскави и дефектни.
                              Ужас!

Коментар

Не се вижда на снимките, но, вътре в самата керемида - в керамиката има бели парчета - нещо като вар. На пипане и мирис поне - направо вар. Предполагам когато помирише вода реагира и се раздува, така и чупи керемидата. Иначе няма как да се натрошат така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X