Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с печката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с печката

Та монтирахме кюмбето с водна риза (не ми е 1-вото монтирано) но имам проблеми с комина. Като запалиш кюмбето и отвориш да сложиш някое дръвце връща пушек (комините са чисти като слънце).Обясних положението на кварталния коминочистач и той ми предложи да направя кутия , в която да влиза кюнеца от кюмбето и от другата страна да се излизац два кюнеца за двата комина и нямало да ми пуши............ Извадих теларката и колко му е веднага направих една кутия и я монтирах .Сега обаче стана още по зле......... от единия комин връща и става една циркулация............ Уж за да няма тоя проблем горе комините трябва да са равни а те са ............ .Сега се напивам с винце и се човъркам у глава кво да измисля......... . Знам че така го написах че трудно се разбира затова слагам и картинка
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Прегледи:1
Размер:27.6 КБ
ID:5950579
    Лудак

От: Проблеми с печката

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]390454[/ATTACH]

На прима виста: в р. кутията сложи и едно V Така че да няма връзка между комините.

Коментар

Имах подобна тема, ама беше отдавна, и се е запиляла в архива някъде, звънни да споделям опит
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Комините излизат ли над билото?

Коментар

Удължи комина. Имахме подобен проблем с парното в цеха, удължихме комина и всичко е ОК.

Коментар

Комините са с дължина над 5 метра , пробвах и с одължение на 8 метра и работата пак същата..........
            Лудак

Коментар

Другото което се сещам е въздуха, който дърпа от стаята да създава под налягане. Проблема се решава като му се изтегли въздуховод отвън или от друго помещение.

Коментар

Задължително трябва приток и на външен въздух в помещението с печката. Иначе , когато е "захлупено" времето - мъгла, топло, си връща докато загрее комина. Аз имам 4 м. хоризонтален участък , но съм осигурил приток на външен въздух, и нямам проблеми ( е , понякога имам).
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Е аз пък ги имам всичките написани работи + проблема от първи пост! Писнало ми е вече и ще бутам къщата...
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Не е въздуха проблем,помещението е голямо (хол,бокс,коридор,стълби към втори етаж) .
                    Комините въртят в момента ей така :

Име:Без име 2.jpg
Размер:32.4 КБ
ID:5325164

Пробвах с номера да удължа комина който връща и да направя баланс и да тръгнат и двата но..... като го вдигна и циркулацията се обръща .
                    Сега мисля да пробвам това и да видя дали ще стане :

Име:Без име3.jpg
Размер:32.7 КБ
ID:5325167

Между другото под кюмбе говоря за затворена камина Прити с водна риза .Проблема е само когато отворя вратичката да сложа дръвце .
                    Давайте съвети че съм склонен да го бутна тоя комин и да направя нов като хората .
                    Aaa принципно комините са 3 дали да не пробвам и варианта да направя 3-на разпределителна кутия......... .
                    Лудак

Коментар

Ето така гори отворено огнище с комин 20/20/ 800см.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:2
Размер:214.5 КБ
ID:5325180Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 010.jpg
Прегледи:3
Размер:236.6 КБ
ID:5325181Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 012.jpg
Размер:241.9 КБ
ID:5325182Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 013.jpg
Размер:216.5 КБ
ID:5325184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 014.jpg
Размер:260.2 КБ
ID:5325185

Коментар

Та монтирахме кюмбето с водна риза (не ми е 1-вото монтирано) но имам проблеми с комина. Като запалиш кюмбето и отвориш да сложиш някое дръвце връща пушек (комините са чисти като слънце).Обясних положението на кварталния коминочистач и той ми предложи да направя кутия , в която да влиза кюнеца от кюмбето и от другата страна да се излизац два кюнеца за двата комина и нямало да ми пуши............ Извадих теларката и колко му е веднага направих една кутия и я монтирах .Сега обаче стана още по зле......... от единия комин връща и става една циркулация............ Уж за да няма тоя проблем горе комините трябва да са равни а те са ............ .Сега се напивам с винце и се човъркам у глава кво да измисля......... . Знам че така го написах че трудно се разбира затова слагам и картинка
                        [ATTACH=CONFIG]390454[/ATTACH]

Ако живееш в блок,най вероятно е някой под/над теб да се е включил в общия комин.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                          Ако живееш в блок,най вероятно е някой под/над теб да се е включил в общия комин.
                          То, ако е в блок, общ комин няма. Има общи отдушници само.

Коментар

Комините са с дължина над 5 метра , пробвах и с одължение на 8 метра и работата пак същата..........
                            Коминът вероятно е тесен и нисък. Махни тези глупости с двата комина - просто удължи малко единия като изолираш удължението, не само парче тръба. Свеж външен въздух си трябва. Може да го пуснеш до камината, може и само на някоя външна стена да направиш отвор с клапа. Вторият вариант е по-лесен, но по некомфортен - студеният въздух ще ти върви през краката, както е при мен Важно е и в момента на слагане на дърва да си затворил прихода на въздух под решетката на горивната камера, сигурно има отвори на казанчето за пепел.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              То, ако е в блок, общ комин няма. Има общи отдушници само.
                              Това имах предвид,просто съм сбъркал в писането!
                              Миналия месец,един познат имаше такъв проблем,и се оказа,че под него са вкарали кюнците в отдушника!
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X